Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Melduje , ze i ja mecz oglądałam!
Przyjemne to było widowisko i dla duszy ( jesteśmy mistrzami ) i dla oka ( przystojne te nasze chłopaki )
Pozdrowka
P.s.
Czy ty te kosmosu siejesz co roku?
kupiłam sobie takie 2 w tym roku i dosadziłam do innych, starych (już mocno ogromniastych)
asekuracyjnie wyznaczyłam im miejscówkę z boku bo boję się, ze i tak się rozrosną
w Wilczej pada i jestem z tego bardzoooo zadowolona
A ja dopiero wczoraj przeczytałam o .... czasowym zamknięciu tu i tam.
Ale z tego co doczytałam, to najbardziej nie podoba mi się zazdrość i to ta niekonstruktywna. I tego nie powinno być na forum. I mam nadzieję, że ostatni raz czytam o wytykaniu, że ktoś ma kasę a drugi nie ma. Tu liczy się pracowitość, kreatywność, stosunek do drugiego człowieka. Tu mamy kopalnię pomysłów, kącik doradztwa ogrodniczego, wymianę roślin i spotkania towarzyskie. I nie psujmy tego. Czasami lepiej nie ponosić się emocjom. Z forum czerpie korzyść każdy.. i ten co dzieli na czworo i ten co nie dzieli, ale się podzieli.
To było moje stanowisko. I nie komentujemy mojej wypowiedzi.
Wrzucamy na luz... i bierzmy się do roboty, bo jesień to najbardziej pracowity okres w ogrodzie.
U mnie oberwanie chmury i wichura.. znów coś narozrabia... ależ leje i wieje... masakra. To już 3 dzień rzuca żabami... plany ogrodowe poszły się paść, nie wejdzie w moja glinę.. utopię się. A w piątek podlewałam...buuuu.
Edit, bo zapomniałam napisać. U mnie świecznice się nie rozrastają, stoją jak zaklęte, dlatego chcę te co mam przesadzić. Nie wiem jak to znoszą, ale trudno..
"Przed zakupem rośliny należy dobrze się zastanowić gdzie ją posadzimy, bo roślina nie cierpi przesadzania. Potrafi nam przez 2-3 lata nie kwitnąć. Także i z tego powodu, że dopiero po kilku latach rosnąc w spokoju robi się rośliną reprezentacyjną." cytat ze zojalitwin.