Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Juzia 00:04, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Juzia i Tess - nie pomyliłyście wątków, weszłyście w trakcie dyskusji na temat Vernonii, której potrzebuję ,a nie ma gdzie kupić oraz dyskusji co mam posadzić przy krzewuszce Monet. Justyna zapamiętała, że kiedyś dano temu pisałam, że nie potrafię jej skomponować i dała pomysł, który fajny ale ja mam inny pomysł na świecznice.... i zrobiła sie dyskusja.. z której niegrzecznie uciekłam oglądać mecz.Ale jak nei kibicować jak graja nasi o mistrzostwo.. i w dodatku piątka to chłopaki z naszej rzeszowskiej Resovi

Oj tam niegrzecznie! Nikt nie zauważył
No i miałaś ważny powód!!!

Donia72 00:38, 22 wrz 2014

Gabriela napisał(a)

Czyli z aronią, jak z jarzębiną. Nie wiedziałam, dzięki za wskazówkę, tak zrobię. Chociaż mnie ten posmak w aronii nie przeszkadza.

U mnie aronie zeżarły kosy
Donia72 00:40, 22 wrz 2014

Kasiek napisał(a)
Swiecznica jest cudowna, szukam jej od paru tygodni i znalesc nie moge

Mi udało sie ją kupić w Skierniewicach na targach
Madzenka 00:56, 22 wrz 2014

Melduję ze jestem. Już jestem czasowa wszystko przeczytałam, objrzalam, w glowie zanotowałam
Tess 04:46, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Juzia i Tess - nie pomyliłyście wątków,

No przecież się zorientowałam
Anita1978 08:32, 22 wrz 2014

Melduje , ze i ja mecz oglądałam!
Przyjemne to było widowisko i dla duszy ( jesteśmy mistrzami ) i dla oka ( przystojne te nasze chłopaki )
Pozdrowka
P.s.
Czy ty te kosmosu siejesz co roku?
WilczaGora 09:20, 22 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pożyczyłam foto ze strony http://albamar.pl/pl/byliny/22-swiecznica-brunette-.html
ale muszę pokazać... szukam gdzie by wkomponował

kupiłam sobie takie 2 w tym roku i dosadziłam do innych, starych (już mocno ogromniastych)
asekuracyjnie wyznaczyłam im miejscówkę z boku bo boję się, ze i tak się rozrosną

w Wilczej pada i jestem z tego bardzoooo zadowolona
Mala_Mi 09:29, 22 wrz 2014

A ja dopiero wczoraj przeczytałam o .... czasowym zamknięciu tu i tam.

Ale z tego co doczytałam, to najbardziej nie podoba mi się zazdrość i to ta niekonstruktywna. I tego nie powinno być na forum. I mam nadzieję, że ostatni raz czytam o wytykaniu, że ktoś ma kasę a drugi nie ma. Tu liczy się pracowitość, kreatywność, stosunek do drugiego człowieka. Tu mamy kopalnię pomysłów, kącik doradztwa ogrodniczego, wymianę roślin i spotkania towarzyskie. I nie psujmy tego. Czasami lepiej nie ponosić się emocjom. Z forum czerpie korzyść każdy.. i ten co dzieli na czworo i ten co nie dzieli, ale się podzieli.

To było moje stanowisko. I nie komentujemy mojej wypowiedzi.

Wrzucamy na luz... i bierzmy się do roboty, bo jesień to najbardziej pracowity okres w ogrodzie.
Mala_Mi 09:32, 22 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

kupiłam sobie takie 2 w tym roku i dosadziłam do innych, starych (już mocno ogromniastych)
asekuracyjnie wyznaczyłam im miejscówkę z boku bo boję się, ze i tak się rozrosną

w Wilczej pada i jestem z tego bardzoooo zadowolona

U mnie oberwanie chmury i wichura.. znów coś narozrabia... ależ leje i wieje... masakra. To już 3 dzień rzuca żabami... plany ogrodowe poszły się paść, nie wejdzie w moja glinę.. utopię się. A w piątek podlewałam...buuuu.

Edit, bo zapomniałam napisać. U mnie świecznice się nie rozrastają, stoją jak zaklęte, dlatego chcę te co mam przesadzić. Nie wiem jak to znoszą, ale trudno..

"Przed zakupem rośliny należy dobrze się zastanowić gdzie ją posadzimy, bo roślina nie cierpi przesadzania. Potrafi nam przez 2-3 lata nie kwitnąć. Także i z tego powodu, że dopiero po kilku latach rosnąc w spokoju robi się rośliną reprezentacyjną." cytat ze zojalitwin.
dorciabe 09:34, 22 wrz 2014

Macham mokrego Lublina