Mala_Mi
09:05, 05 paź 2014

Madżen, tamta róża jest na innej rabacie i w innym miejscu. Na tej pokazałam, że werbena z małych siewek kwitnie w tym samy sezonie. Zdominowała róże The Fairy

Na rabacie z tą kremowo/różowo/pomarańczową/różą jest róża jeszcze białokremowa, przetacznik różowy (piękny i wysoki). na wiosnę dużo cebulowych, a w sezonie jednoroczne. I raczej ten zestaw się nie zmieni, bo to jedyna rabata , gdzie koleżanka może sobie pozwolić na kolor z kwiatów. Reszta ogrodu bardzo elegancka, ale mało kwiatowa. Jedna rabata na szaleństwo kolorów

To rabata w całości.. z przodu jednoroczne juz wykopane pod cebule, zostały się tylko w rogu rabaty. Jedną róże aż się prosi tu dosadzić i podobna pokrojem, bo przód jest zarezerwowany na cebulowe i jednoroczne. Jubilee Celbration - chyba by fajnie tu pasowała i Lady Shalot