Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 18:38, 15 gru 2014

Aniu Ty jesteś niepowtarzalna ,niesamowita i tak kochanie szczera ze rozwalasz na łopatki
Kto by smiał sie na Ciebie fochać

Ale nie zgadzam się że forum nudne,bo etap swiat i dekoracji
Ja tez nie mam do tego serca ,dlatego uwielbiam oglądać co dziewczyny wymodzą żeby chociaż troszkę takiej elegancji do siebie wnieść.
Rozwijam się ,wiem już co to kicz i uczę się go unikać .

Myslisz że jeszcze rok temu myślałam że będę miała wacikową choinę ??

bogumila 18:42, 15 gru 2014

Aniu...serdecznie pozdrawiam i podpisuję się pod tym...co wyżej.
AsiaK_Z 18:44, 15 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Próbuję pobiegać po innych wątkach, ale przyznaję się, że mi to nie idzie... i straciłam zapał..
Tak zaczęłam pisać na jednym z wątków..

A ja od kilku godzin myślę co napisać.. tzn wiem co myślę, ale by znów czegoś nie palnąć..

u siebie dokończę.. anów będzie kontrowersyjnie i będą tacy co mnie źle zrozumieją.. ale trudno.

Napiszę krótko.. niech się te święta już skończą.
Mam wrażenie, że nie jestem na forum ogrodniczym a na forum z dekoracji.. wystroju wnętrz i takich tam... na takie fora nigdy bym się nie zapisała.. bo to nie moja bajka.
Nigdy nie będę mieć perfekcyjnie jak z katalogu w domu.. choćbym oczy wypatrzyła to nie stworzę takich dekoracji... Poza tym u mnie dom jest do mieszkania i takie cudne dekoracje u mnie nie mają racji bytu. Nawet nie mam gdzie ich ustawić.. a może nie potrafię... nieważny powód...
Mogę oglądać cudne ogrody ciesząc oko.. ale jakos do dekoracji domowych .. nie mam serca. Nigdy też nie siedziałam na gazetach, artykułach i takich tam związanych z prepitetami.. typu wystrój wnętrz, desing czy moda.... taki jestem typ.
Na forum są osoby tak zdolne, że powinni udzielać sie na forach dekoratorskich, wszystkie pinty i inne będą zacofane, brzydkie i daleko im do dzieł forumowych. Jestem pod wrażeniem, bo naprawdę tworzycie super dekoracje.. nie umiem tworzyć takich ale umiem ocenić co jest ładne i fajne. Wielki szacunek dla twórców..
Ale ja wymiękłam... popadam w kompleksy, na chałupę patrzeć nie mogę, na domowników też.
By się nie dołować.... zostanę przy kwiatkach...... i już nie będę wyrażać ochów i achów na temat dekoracji.... a choinkę ubiorę na pstrokato.. a co... kto mi zabroni Jestem na forum ogrodniczym a nie dekoracji wnętrz.. i masować kompleksów nie będę.
A na święta najchętniej pojechałabym w ciepłe kraje lub na narty.... by wrócić po całym zamieszaniu spowodowanym świętami. Bo ze świąt to lubię jarmarczną choinkę i grizwoldowe światełka Potrawy wigilijne są poza tym niesmaczne. Karpia nie cierpię i nie zjem. Siedzenia za stołem nie lubię, a jeszcze bardziej nie lubię gotować.
Nie lubię grudnia... na szczęście połowa przeleciała.
Amen

Aniu i za tę Twoją szczerość właśnie bardzo Cię lubię i szanuję. Fest Babka z Ciebie. Pozdrawiam serdecznie i ściskam mocno
Mala_Mi 19:01, 15 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
A to dziś masz dobry dzień do zdjęc. już wczoraj dobrze się zaczeło od Muminka a dziś też nieźle.Krogulec świetny.

Z Muminkiem to ciężka praca... do takich maluchów jestem już za stara.. i za wolna... ale jest fajny urwis... I żeby jeszcze spał w nocy.... ale cóż.. nie można mieć wszystkiego..
A ozdoby świateczne sie przydają....... wyszperane na strychu (myślałam, że je wyrzuciłam).... maja już ponad 20 lat Świetna zabawa

Mala_Mi 19:03, 15 gru 2014

popcarol napisał(a)
Pięknie I te łany werbeny!!! ona w masie najładniejsza! wszystko w masie ładne... jak tu znaleźć miejsce na tę "masę" ?

Ona nie rośnie na rabacie tylko w kamykach przed rabatą i w szczelinach murku...

Pogoda wybitnie świąteczna... wygląda jak kpina.... i to kolejny powód, że święta bez śniegu to nie święta.. równie dobrze można je spędzić w ciepłych krajach ..
Mala_Mi 19:07, 15 gru 2014

anka_ napisał(a)
Aniu co to za drzewo przy ławeczce?

Tulipanowiec amerykański Aureomarginatum. Kupowałam dla kwiatów, a mam dla liści, bo kwiatów na tej odmianie po prostu nie widać ..
Szukajcie a znajdziecie

Mirella 19:10, 15 gru 2014

Aniu, zapomniałam wykopać werbenę, mogę to jeszcze zrobić? jak myślisz?
Mala_Mi 19:11, 15 gru 2014

Asiu, Agania - to grudzień????
Ogólnie lubię ciepło... ale + kilka stopni to ani to zima, ani to ciepło...
Mala_Mi 19:13, 15 gru 2014

Mirella napisał(a)
Aniu, zapomniałam wykopać werbenę, mogę to jeszcze zrobić? jak myślisz?

Przecież zimy jeszcze nie było.. werbena do ileś na minus daje radę. Ziemia jak zmarzła to tylko na kilka centymetrów. Śmiało możesz wykopywać.
Mirella 19:17, 15 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

Przecież zimy jeszcze nie było.. werbena do ileś na minus daje radę. Ziemia jak zmarzła to tylko na kilka centymetrów. Śmiało możesz wykopywać.

Całus Aniu.