Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bogdzia 12:22, 15 gru 2014

A to dziś masz dobry dzień do zdjęc. już wczoraj dobrze się zaczeło od Muminka a dziś też nieźle.Krogulec świetny.
Mala_Mi 12:24, 15 gru 2014

Lipiec

Wrzesień

i do przymrozków pażdziernik

Grudzień (zimy brak)

popcorn 12:56, 15 gru 2014

Pięknie I te łany werbeny!!! ona w masie najładniejsza! wszystko w masie ładne... jak tu znaleźć miejsce na tę "masę" ?
anka_ 13:03, 15 gru 2014

Aniu co to za drzewo przy ławeczce?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AsiaK_Z 14:11, 15 gru 2014

Cześć Aniu Bardzo ładne wianki zrobiłyście. Najważniejsze jeszcze jest to, że spędziłyście czas w przemiłym towarzystwie.
Muminek, faktycznie, chyba jest podkarmiany jakimiś drożdżami, kawał chłopa z niego Bombka? Bombowa! Super pomysł.
Pozdrawiam serdecznie, ściskam mocno
Agania 15:00, 15 gru 2014

Bombka świąteczna zajefajna.....Mumiś zajęty bardzo zabawą......a
krogulec zajęty sobą, to sikorki korzystają

Uwielbiam twoje prezentacje z 4 pór roku.....pąki na magnoliach faktycznie przypominają, że wiosna ju tuż, tuż

Po co wiązać juki jak one tak ładnie wyglądają...prawdziwe giganty.

Kuklik 16:21, 15 gru 2014

Wieloletnie naparstnice są, ale z reguły wyglądają mniej spektakularnie Ja mam jedną, dostałam od Hani Leidy, jest żółta i ... śliczna Jak znajdę zdjęcie to pokażę.
Naparstnice ostatnio spodobały mi się brzoskwiniowe. Latem kupiłam, nasionka zebrałam, wysiałam rządek i na dziko rozsypałam na rabacie, zobaczymy. Na targach Zieleń to Życie podobna dostała medal (Dalmatian Peach). Moja jakoś inaczej sie nazywa, muszę sprawdzić.
Lepiej mi idzie ostatnio z łubinami
Z Anglii przywiozłam jednego jegomościa, który mnie zauroczył, Lupinus Masterpiece miał na imię, ale po zimie nie odrósł i juz się z nim pożegnałam, kiedy niespodziewanie w tym roku zakwitły dwa Same się wysiały i wyglądają całkiem jak tata Zjawiskowo
Pszczelarnia 16:46, 15 gru 2014

Anek, ja przecież nie zdążyłam u Ciebie drzew obejrzeć dokładnie z dogłębną analizą. Teraz widzę, że nic nie widziałam a zdjęcia moje w niczym mi nie ułatwiają orientacji w meandrach Twojego ogrodu.
W ogóle nie widać, że dookoła są też ogrody i sąsiedzi. Świat sam w sobie.
Mala_Mi 18:01, 15 gru 2014

Próbuję pobiegać po innych wątkach, ale przyznaję się, że mi to nie idzie... i straciłam zapał..
Tak zaczęłam pisać na jednym z wątków..

A ja od kilku godzin myślę co napisać.. tzn wiem co myślę, ale by znów czegoś nie palnąć..

u siebie dokończę.. anów będzie kontrowersyjnie i będą tacy co mnie źle zrozumieją.. ale trudno.

Napiszę krótko.. niech się te święta już skończą.
Mam wrażenie, że nie jestem na forum ogrodniczym a na forum z dekoracji.. wystroju wnętrz i takich tam... na takie fora nigdy bym się nie zapisała.. bo to nie moja bajka.
Nigdy nie będę mieć perfekcyjnie jak z katalogu w domu.. choćbym oczy wypatrzyła to nie stworzę takich dekoracji... Poza tym u mnie dom jest do mieszkania i takie cudne dekoracje u mnie nie mają racji bytu. Nawet nie mam gdzie ich ustawić.. a może nie potrafię... nieważny powód...
Mogę oglądać cudne ogrody ciesząc oko.. ale jakos do dekoracji domowych .. nie mam serca. Nigdy też nie siedziałam na gazetach, artykułach i takich tam związanych z prepitetami.. typu wystrój wnętrz, desing czy moda.... taki jestem typ.
Na forum są osoby tak zdolne, że powinni udzielać sie na forach dekoratorskich, wszystkie pinty i inne będą zacofane, brzydkie i daleko im do dzieł forumowych. Jestem pod wrażeniem, bo naprawdę tworzycie super dekoracje.. nie umiem tworzyć takich ale umiem ocenić co jest ładne i fajne. Wielki szacunek dla twórców..
Ale ja wymiękłam... popadam w kompleksy, na chałupę patrzeć nie mogę, na domowników też.
By się nie dołować.... zostanę przy kwiatkach...... i już nie będę wyrażać ochów i achów na temat dekoracji.... a choinkę ubiorę na pstrokato.. a co... kto mi zabroni Jestem na forum ogrodniczym a nie dekoracji wnętrz.. i masować kompleksów nie będę.
A na święta najchętniej pojechałabym w ciepłe kraje lub na narty.... by wrócić po całym zamieszaniu spowodowanym świętami. Bo ze świąt to lubię jarmarczną choinkę i grizwoldowe światełka Potrawy wigilijne są poza tym niesmaczne. Karpia nie cierpię i nie zjem. Siedzenia za stołem nie lubię, a jeszcze bardziej nie lubię gotować.
Nie lubię grudnia... na szczęście połowa przeleciała.
Amen

noemi 18:26, 15 gru 2014

Aż się zalogowałam … Aniu , ja codziennie jestem u Ciebie bo czerpie wiedzę z Twojego ogrodniczkowania …i za to Ci bardzo dziękuję …za taką ilość zdjęć , za opisy , za rady … i tak ostatnio sobie pomyślałam,że przy Twoim talencie do ogrodniczkowania to jeszcze super fotograf z Ciebie … tylko siedzę cicho , żeby nie zamulać tych cennych dla nas porad …

za chwile wszystko wróci na swoje tory … we Wrocławiu jest tak ciepło , tylko czekać aż rośliny ruszą … może tak być , że zimy znów nie będzie …

buziam