Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

marzena 13:54, 22 sty 2013

Aniu, bardzo ładne storczyki
u mnie M. się nimi zajmuje, ja nie...

zobaczyłam u Ciebie lód na gałązkach...i wtedy wyszłam do ogrodu...haha i oczywiście u mnie tez jest lodowo...
za chwilę też wstawie fotki...
barbara_kraj... 17:24, 22 sty 2013

asc napisał(a)
(...)
Deszcz lał, wszystko zalodzone... masakra... na chodniku, na aucie i na drzewach. Pod ciężarem lodu wszytko wisi..

Tak było u nas w styczniu 2010 roku. Wszystko w lodzie, mnóstwo drzew połamanych, przewodów pozrywanych - istny kataklizm. Byłam na działce, rh całe w lodzie, trochę udało mi się go odłupać, ale niszczyły się przy tym liście. Zrezygnowałam więc..., fotki tylko robiłam

justi 18:52, 22 sty 2013

Ale lodowica u Ciebie, pięknie to tylko na zdjęciach wygląda. Jak teraz odpuściło trochę?
A z bezwstydnika się uśmiałam i jeszcze z komentarzu Jotki nieźle się skojarzyło

agata19762 19:36, 22 sty 2013

u mnie podobnie ....wszędzie lodowisko.....
a teraz pada śnieg....
Madzenka 19:57, 22 sty 2013

Siostro ogrodowiskowa piękne fotki ale auć....
Mam nadzieję, że nastąpi szybka zmiana pogody. U nas mróz -7 stopni i widoki iście zimowe. Pięknie!!!
I pragnę zameldować, że artroskopi nie będzie, to co robim z wyjazdem 2 marca? Chopok?
Rench 20:12, 22 sty 2013

Witam Aniu
U mnie też takie szklane ozdoby Ale boję się,ze pod ciężarem lodu połamią się gałązki.
Mala_Mi 20:33, 22 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Siostro ogrodowiskowa piękne fotki ale auć....
Mam nadzieję, że nastąpi szybka zmiana pogody. U nas mróz -7 stopni i widoki iście zimowe. Pięknie!!!
I pragnę zameldować, że artroskopi nie będzie, to co robim z wyjazdem 2 marca? Chopok?

Oj było aućk... łapy mam pokaleczone od lodu....waliłam z 3 godziny miotłą po cyprysach..całe położyło... rozczapiurzyło, zmasakrowało.. lodu nie owalę, ale chociaż czapki z lodu i śniegu strąciłam... wydeptywałam ścieżki dla psa łąmiąc skorupę lodową stop przy stopie...... A ten drań i tak chce chodzić tam gdzie lód.... Myślałam, że sobie nogi połamie.. co krok musiałam go podnosić... Oj dawno czegoś takiego nie widziałam...
Widok ogrodu załamał .....
I 2 marca nie pasuje.. jak Chopok to może tydzień później Będziemy sie od razu opalać do słoneczka

A to moje bukszpany...w polewce lodowej o grubości kilku cm..a na górze czapki lodowe o grubości ponad 10 cm....

Mala_Mi 20:40, 22 sty 2013

Renata, Agata, Marzenka, Zeta, Viva........ łączymy się w bólu..... samo się nie roztopi...... przy mrozie... wiec musimy modlić się, by szlag nam niczego nie trafił..... sosny sąsiadów tak się przygięły do ziemi, że do domu nie mam jak wjechać...... M jak wrócił z Bieszczad.. oj długo dziś jechał..... to poleciał po sól do sklepiku..... i Pan się śmiał, że jesteśmy ostatni co przyszli po sól... twardziele...... ale sól szkodzi roślinom i dla. Nie byłam w stanie dziś go skuć nawet na małym odcinku do furtki.....
Zatrzymane w czarodziejskiej kuli...
Kalina

Ostrokrzew

Horti

Trzmielina.... po prostu wszystko... na foto nie widać tych cieńkich polewek..ale w lodzie jest 100 % wszystkiego

Mala_Mi 20:41, 22 sty 2013

justi napisał(a)
Ale lodowica u Ciebie, pięknie to tylko na zdjęciach wygląda. Jak teraz odpuściło trochę?
A z bezwstydnika się uśmiałam i jeszcze z komentarzu Jotki nieźle się skojarzyło

Siem nie skojarzyło..bo tak wygląda Prawie królik z jajami....
Mala_Mi 20:45, 22 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)

(...)

Tak było u nas w styczniu 2010 roku. Wszystko w lodzie, mnóstwo drzew połamanych, przewodów pozrywanych - istny kataklizm. Byłam na działce, rh całe w lodzie, trochę udało mi się go odłupać, ale niszczyły się przy tym liście. Zrezygnowałam więc..., fotki tylko robiłam

Kwitły potem rh????? Bo jak widzę swoje to nawet nie próbuję nic odłupywać, bo się nie da.. tylko z cyprysów czapki ze śniegu i lodu ostukałam...... bryły po kilogramie co najmniej..... odłamki lodu całe łapska mi pocięły....
Na zdjeci usłąbo widać, bo już było ciemnawo..ale każdy listek kwatek ma polewkę z lodu....od kilku milimetró do kilku centymetrów...... 100% pokrycia lodem... Lód na foto wygląda jakby był z tyłu, bo taki przezroczysty...... a to kwiatki w szklanej kuli.....