Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:18, 22 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Cudne storczyki...ja najbardziej lubię białe

A ja lubię wszystkie.. ale białe są najłatwiejsze i najmniej grymaszą, najdłużej kwitną.. więc ich mam najwięcej

A mój jeden nawet chciał ostatnio kwitnąć,ale jakoś uschły mu pączki,nie wiem czemu?

Moim też czasami się to zdarza... a przyczyna...
za mokro
przeciąg , zimny..bo ruch powietrza to one lubią...
zafochało się storczykowi....
i tak często jest przy świeżo kupionym.. jak się go przenosi ze sklepu do domu...
i może chorować....... mój ostatnio jeden też tak zrobił z połową paków i nie dotyczy nic z wcześniej wymienionych powodów.. raczej taki foch
Kasiek 21:21, 22 sty 2013

Jej u Ciebie zaraz 4 stowki,lece po szampanika,moze zdaze na imprezke
Mala_Mi 21:23, 22 sty 2013

monitka napisał(a)
Aniu przyznaję się bez bicia że często zaglądam do ciebie bo tu sie zawsze coś ciekwego dzieje twoje stroczyki (co ty im robisz?) i oblodzone rośliny zmobilizowały mnie do wpisu Mam nadzieję że lód szybko odpuści i wielkich szkód w twoim ślicznym ogrodzie nie bedzie...
pozdrawim bardzo serdecznie

Monitko mijamy sie co chwila na wątkach
Storczykom daję święty spokój....... dlatego mogłyby być ładniejsze, ale niech rosną jak sobie chcą....
Najważniejsze to nie przelewać..... i szybciej kwitną jak maja w nocy chłodniej w dzień cieplej.. a reszta była wyżej.. Gdzieś już cały elaborat na ten temat pisałam... wrzuć w wyszukiwarkę "storczyki asc"...
Niech ten lód odpuści bo moj pies i rh będą biedne.....
A teraz uciekam skończyć pracę ..... bo musss na jutro, ale jeszcze zajrzę...
Zeta 21:24, 22 sty 2013

Widzę że pogoda u Ciebie taka sama jak i u mnie dobrze że tuje związałam i zdażylam przykryć młode rh ...ale jak widzę u Ciebie takie oblodzone...nic im nie będzie??
Magda70 21:30, 22 sty 2013

Na zdjęciach wygląda to przepięknie...cudnie
No ale nie zazdroszcze...i mam nadzieję, że stanie się cud i roślinki przetrzymają te warunki
Macie tam istną masakrę z tą pogodą...
U nas na razie spokojnie...śnieg leży, deszczu nie było i -6 C
Pszczelarnia 21:32, 22 sty 2013

Dzisiaj jestem w w uniesieniu z powodu nasion. Dekalogu ogrodowego punkt 1 naruszony. Kolorystyka.
Ale ja kieruję się pszczelą kolorystyką.
barbara_kraj... 21:32, 22 sty 2013

Aniu, rh po tej piekielnej zimie bardzo ucierpiały. Mimo że je mocno przygięło żadna gałąź nie pękła, ale okazało się, że z kwitnieniem było fatalnie. Przejrzałam zdjęcia z czerwca 2010 i nie znalazłam ani jednego zrobionego całemu krzewu /a co roku robię/, tylko pojedyńcze kwitnące kwiatostany. Z tego wniosek, że jednak pąki były przemrożone.

Pszczelarnia 21:35, 22 sty 2013

Wiem, że nie powinnam tego mówić ale: ten lód jest piękny.
barbara_kraj... 21:40, 22 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Wiem, że nie powinnam tego mówić ale: ten lód jest piękny.

Ja też tak uważam, sceneria nie z tej ziemi.
Ale jest też druga strona medalu...
Mala_Mi 21:45, 22 sty 2013

Basiu.. nie pocieszyłaś mnie, ale trudno się mówi.... krzaki przeżyją... ciężkie życie ogrodnika ....

Ewa... hi, hi, hi... cieszę sie, bo ja też jakoś grzeszna jestem i dekalogi ... łamię..... kupiłam lilie.... i też ... nijak sie maja do dekalogu.. kupiłam bylinki..i tez....... bo nadal kupuję to co mi się podoba....

A ogród wygląda bajecznie..w oświetleniu wygląda jak diamentowy ogród.... aż się skry od biżuterii.... napatrzeć się nie mogę..... i lampki na drzewkach wyglądają bajecznie... a temperatura spada. już -5. i zaczyna prószyć śnieg...
Diamentowy ogród