Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

marzena 21:50, 22 sty 2013

Ania, czyli dalsze fotki lodowe zrobiłaś... ładnie i widowiskowo to wyglada...tylko...co bedzie dalej ?
Sebek 21:55, 22 sty 2013

Rzeczywiście bosko wygląda ten lód - ale dzisiaj udało mi się go strząsnąć - troszkę go przymroziło i czapy schodziły w całości - potem nagarnąłem śnieg na rośliny - i stukłem tą pokrywę na rabatach, żeby miały czym oddychać - bo podobno taka pokrywa źle robi - z trawnikiem już mi się nie chciało robić - bo on i tak zawsze wygląda jak pobojowisko
Welka 22:05, 22 sty 2013

asc napisał(a)

Najważniejsze to nie przelewać..... i szybciej kwitną jak maja w nocy chłodniej w dzień cieplej.. a reszta była wyżej.. Gdzieś już cały elaborat na ten temat pisałam... wrzuć w wyszukiwarkę "storczyki asc"...

A moje właśnie zalewam w soboty wodą, że zostaje w podstawkach i tak stoją w tej wodzie cały tydzień. Kwitną jak głupie, jutro w dzień porobię im zdjęcia, jak znajdę chwilkę i wkleję u siebie. Żadnych nawozów, badyle obcinam jak zaczną schnąć. Pilnuję jedynie żeby nie stały w przeciągach, bo faktycznie wtedy szybko padają.
Pozdrawiam
Mala_Mi 22:06, 22 sty 2013

Marzenko zrobiłąm tyle co pokazałam.. potem polecałam czapki strzepywać z cyprysów... cyprysy kolumnowe...... chyba już się nie podniosą.. bo wszystkie gałęzie d o dołu..... a nie do góry...

Sebek teg osię nei da strzepać, owalić.. to czysta szklana polewka o grubości od 0,5 cm do 10 cm.. oderwą sie gałęzie, liście ,ale nie lód...
Pod światło widać jaka jest gruba warstwa... lód jest przezroczysty i ja ksie robi zdjecie to nie widać go...widać to co na tle nieba, ziemi.... trawnika udeptałam ze 100metrów kwadratowych ..a to kropla w morzu..... będzie co ma być.. cieszę sie z pięknych widoków.... i rozpaczam nad psem..... dziś podnosząc go co chwila płakałam nad jego niedolą... myślałam, że mi sie skazuje że juz po nim...

barbara_kraj... 22:07, 22 sty 2013

asc napisał(a)
(...)
A ogród wygląda bajecznie..w oświetleniu wygląda jak diamentowy ogród.... aż się skry od biżuterii.... napatrzeć się nie mogę..... i lampki na drzewkach wyglądają bajecznie... a temperatura spada. już -5. i zaczyna prószyć śnieg...
Diamentowy ogród

Fotki, Aniu, fotki !!!
Mala_Mi 22:08, 22 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Najważniejsze to nie przelewać..... i szybciej kwitną jak maja w nocy chłodniej w dzień cieplej.. a reszta była wyżej.. Gdzieś już cały elaborat na ten temat pisałam... wrzuć w wyszukiwarkę "storczyki asc"...

A moje właśnie zalewam w soboty wodą, że zostaje w podstawkach i tak stoją w tej wodzie cały tydzień. Kwitną jak głupie, jutro w dzień porobię im zdjęcia, jak znajdę chwilkę i wkleję u siebie. Żadnych nawozów, badyle obcinam jak zaczną schnąć. Pilnuję jedynie żeby nie stały w przeciągach, bo faktycznie wtedy szybko padają.
Pozdrawiam

U mnie też woda w podstawce też stoi.... bo jak ścieka to i stoi...... maja wilgotno od parującej wody, ale korzonki wody nie dotykają..
barbara_kraj... 22:10, 22 sty 2013

Cyprysy się wyprostują! Niechby tylko trochę odwilży przyszło... sam spadnie.
Pszczelarnia 22:17, 22 sty 2013

Ania, te Twoje byliny! Bajka. Łany!
Welka 22:17, 22 sty 2013

A masz w takich niby specjalnych doniczkach z wyższym dnem - tam zawsze u mnie stoi woda. W normalnych donicach część korzeni powrastała w dziurki, jak nie zdążę ich poucinać to te też są w wodzie. Generalnie u mnie storczyki to najmniej wymagające rośliny. Podlewanie raz w tygodniu, przesadzanie co kilka lat i koniec
MarekW 22:21, 22 sty 2013

U nas w Przemyślu też szklanka na wszystkim co na zewnątrz nawet drzewa się łamią, ale do ogrodu nie zaglądałem dzisiaj. Jedynie na chodniku przy płocie ogrodu leżały wielkie gałęzie lipowe co urwały się od lodu. Pięknie to wygląda ale szkód narobi mnośtwo.