Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kondzio 20:49, 26 kwi 2013

asc napisał(a)
Marzenko....... no to kicha z grabami Widziałąm u nas w szkółce dwa wielkie, a z 4 metry i już rozpięte na kratce i to sporej... na wszelki wypadek nie pytałam sie ile kosztuje Ale piękne były

Reni - witaj.. oj wieki nas u siebie nie było.....

Jola... jak mają pączki to zakwitną .... potem może będie lepszy czas na delektowanie sie ich urodą.... widocznie czekają na Ciebie

Basiu
- inne wogle nie chcą kwitnąć, rosną ładnie, maja zielone tylko kwiatów nie maja.... a ta żółta siedzi byle jak i byle gdzie...... raz zakwitłą, potem nie zakwitła i od 2 lat kwitnie jak trzeba

Paweł
- śliczne zdjęcie... super makro.... moje klony kwitną, ale wysoko... za to jeden to aż cały czerwony w kwiatach... jutro chyba zrobię mu zdjęcie

Kondzio - Tobie też hi, hi i ha, ha.. chociaż ja ledwo zyję.... uruchomiliśmy ciurkadełko z kamieni... wspólnymi siłami sie udało..... ręce mam do ziemi, a tylko część kamieni wybrałam do umycia..... wielkie kamole były tak pokryte osadem wapiennym, że ani karcher, ani szczotka druciana nie chciały tego puścić...

Jedno syfne miejsce mniej na widoku, a i ptaszki będą zadowolone M mówił, że już mu reklamacje składały codziennie....

ja tez robię duże porządki i naprawy mam takie same ręce jak ty kofam i ściskam hi hi hi
Welka 20:51, 26 kwi 2013

Pozdrawiam w biegu
AgnieszkaW 20:59, 26 kwi 2013

U ciebie Aniu jak zwykle - dużo się dzieje i jest pięknie. Pozdrawiam
Mala_Mi 21:01, 26 kwi 2013

bociek napisał(a)

Aniu, przecudne te szafirki. Karmisz je czyms? Moje takie liche sie zrobily

A na marginesie co masz posadzone z tulipanami? Czy moze nic i Ci zasychajace po kwitnieniu liscie nie robia nerwa? Pytam, bo napalona jestem na cebulowe, ale nie lubie ich lisci jak usychaja i szukam rozwiazania

Też mam nerwa na licie.. ale coś za coś....
Ja mam na środku posadzone krokusy.... tulipany i lilie... dużo lilii, dużo krokusów..... obwódkę sadzę z aksamitki, bo nic lepszego jeszcze nie wymyśliłam... Tu lilie jeszcze przed kwitnięciem, ale już liście tlipanów oberwałam...

Magda70 22:05, 26 kwi 2013

Ania, pisałaś u mnie aby brać reflektorki, które mają wymienne żarówki ..te ledowe...czy dlatego aby w razie Wu można wymienić czy jeszcze z innych względów??
Mala_Mi 22:10, 26 kwi 2013

Magda.. bo ledowe mało pobierają prądu.. ja mam zegar geograficzny (czy jakiś taki) i u mnie włanczają się lampki 15 min po zachodzie słońca i automat je wyłancza o 22.... fajne rozwiązanie ale żarówki maja być tanie by prądu nie jadło
Halogenki pozwalają na zmianę oświetlenia w zależności od pory roku..... może nie są takie ładne, ale dają więcej możliwości aranżacji oświetleniem.... inaczej zimą inaczej wiosną a inaczej latem....
Ja nie lubię monotonii wiec czesto wolę gorsze wizualnie lampy, ale więcej możliwości zabawy światłem
U Ciebie zabawa będzie też się wiązałą z porami roku, bo latem i jesienią będą trawy do podświetlenia, a zimą i wiosną modrzewie.... ale ja nie specjalista o disajnu
Magda70 22:23, 26 kwi 2013

oki...to wiem...myślałam, ze jakieś inne wskazania są
Dzięki wielkie
U mnie też automat ma być...chyba...ale to już Żona problem
Ja patrze na wygląd a on na podłączenia...
Syla 22:30, 26 kwi 2013

Aniu , ze sklepami i nie tylko tak jest .... opóźnienia wszędzie .... ja już się do tego przyzwyczaiłam i uzbrajam się w cierpliwość .... Jak nie dziś to jutro .... Najważniejsze , że wracasz do zdrowia i tym należy się cieszyć ..... Ja po zimie jestem mocno osłabiona , po malusiu dochodzę do formy
Magda70 22:39, 26 kwi 2013

Ania pytałam u Sylwi ale tu ponowię...jeszcze jedno pytanie...
Promanalem mogę pryskać dopóki nie bedzie kwiatów??
Kindzia 22:44, 26 kwi 2013

Myślę, że Ania swoich szafirków specjalnie nie karmi...wszystkie kwiatki tak u Niej z szaleństwem rosną...na Jej lilie sobie popatrz!!!

I buziaczki, Aniu, na dobranoc Niech Ci się do rana trochę łapki skrócą