Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ZbigniewG 14:04, 29 kwi 2013

Ania choina jest bardzo fajna (szykuję się do niej), jest takie coś jałowiec chiński 'Robust Green' bardzo uporządkowany i miły w dotyku jedna wada - średnie tempo wzrostu ale jak kupić taki metrowy to same zalety
Mala_Mi 15:01, 29 kwi 2013

ZbigniewG napisał(a)
Ania choina jest bardzo fajna (szykuję się do niej), jest takie coś jałowiec chiński 'Robust Green' bardzo uporządkowany i miły w dotyku jedna wada - średnie tempo wzrostu ale jak kupić taki metrowy to same zalety

Jałowce nadają się na słońce, a tu będzie cień A nie wiem czy jednego takeigo Robusta nie mam
Ta choina kanadyjska mnie kusi, tylko u nas widziałam takie malutkie sadzonki...... ale to przecie urośnie..
Mala_Mi 15:03, 29 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Nie taka moc, bo zimno, ale idzie ku lepszemu

U nas już ciepło
anna_g 15:06, 29 kwi 2013

aniula napisał(a)
U mnie też zimno. A tą żółtą tojeść to roundupem kiedyś musiałam likwidować. Paskudztwo, zwłaszcza na gliniastej ziemi ciężko korzenie wszystkie usunąć. Ja jakoś ostatnio straciłam sympatię do żółtych kwiatków. Roślinki o żółtych liściach lubię, ale kwitnące na żółto już nie bardzo.

No to m się pocieszyła Wywalę zatem chyba... może się teście nie zorientują - powiem że zmarzła zimą Oj oj oj - brzydko cyganić
Mala_Mi 15:11, 29 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Ania nie widziała, ale Ania poszuka...
Zdjęcia ptaszków jak zwykle urocze... Pozdrawiam
A tojeść kropkowana to mówisz, że szaleje po ogrodzie? Ładne to to jak kwitnie - a teść w zeszłym roku przyniósł kępkę bo dostał od sąsiadki, teściowa posadziła - w tym roku widzę wychodzi już duuużo więcej... A może ją w donicy wsadzić? można? Nie bardzo chciałabym coby mi się rozlazła - a wyrzucić to głupio wszak nie moja

Posadź w czymś co ją ograniczy, bo pójdzie po wszystkim... np wiadro bez dna

Znalazłam zywopłot Finki Pozwoliłam sobie skopiować foto....... cudny

Mala_Mi 15:15, 29 kwi 2013

anna_g napisał(a)

No to m się pocieszyła Wywalę zatem chyba... może się teście nie zorientują - powiem że zmarzła zimą Oj oj oj - brzydko cyganić

Mam dużo tej tojeści bo ją lubię...... Tylko sadzę tam gdzie może sobie poszaleć lub tam gdzie ja ograniczam... niestety jedno miejsce mam takie gdzie poszła nie tam gdzie trzeba
Bo jak jej nie lubić.... przykładowe miesca dwa.. a jest ich wiecej..

Mala_Mi 15:16, 29 kwi 2013

aniula napisał(a)
U mnie też zimno. A tą żółtą tojeść to roundupem kiedyś musiałam likwidować. Paskudztwo, zwłaszcza na gliniastej ziemi ciężko korzenie wszystkie usunąć. Ja jakoś ostatnio straciłam sympatię do żółtych kwiatków. Roślinki o żółtych liściach lubię, ale kwitnące na żółto już nie bardzo.

A ja lubię żółty Lubię wszytkie kolory....

zbigniew_gazda 16:12, 29 kwi 2013

Aniu połaziłem po Twoim ogrodzie i wszystko rośnie że hej. Deszczu nadal nie ma niestety a tak by się przydał.
ZbigniewG 16:26, 29 kwi 2013

asc napisał(a)
..Znalazłam zywopłot Finki Pozwoliłam sobie skopiować foto....... cudny
faktycznie bajka
'Robust Green' u mnie rośnie bez problemów w cieniu ale po takim widoczku zapominam o nim i szukam choiny
(dużej za rozsądną cenę )
a swoją drogą parę razy przejeżdżałem koło tego żywopłotu w czasie odwiedzin rodzinnych stron i nawet kusiło mnie zajrzeć do tej hurtowni ale czas naglił -gdybym wiedział
Milka 16:30, 29 kwi 2013

Oj bałam się, ze nie nadrobię, ale dałam radę pewnie najtrudniej będzie u Marzenki
Powiem, że wymyślasz z tym koszmarem, cenię jednak różnorodność i wcale mnie nie razi ten róż z żółtym, też tak mam, ba nawet w Holandii takie połączenia widziałam
a kijanek masz tyle, że chyba eksport żab zrobisz
mam nadzieję, ze zdrówko juz lepiej