Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

anna_g 16:40, 29 kwi 2013

Dzięki Aniu za radę w sprawie tojeści - jak kwitnie jest śliczna - potem raczej mniej no to ją uratowałaś wsadzam do dużej donicy bez dna... mimo wszystko nie mam tyle miejsca żeby się rozlazła gdzie chce... Z tym czerwonym połączeniem wygląda super - czy to czerwone to pysznogłówka? (sorki jak walnęłam głupotę )
Żywopłot Finki z choiny jest super. W ogóle podoba mi się choina kanadyjska choć jako młoda to wygląda dość rachitycznie Szukałam takiej co nie rośnie za wielka - kupiłam ostatnio pendulę - maluśka jest ale ładna (siem pochwalę), bardzo mi się spodobała Everitt Golden - wolno rosnąca, wąska, ze złotymi końcówkami - ale nigdzie jej nie znalazłam. Znalazłam natomiast Fastigiatę w internecie na alegro - pokrój wąski i ponoć dość szybko rośnie ale można ciąć - tylko sadzonki są... raczej maluśkie - mnie nie zależy i zastanawiam się nad kupnem. Ale jeszcze pojeżdże po szkółkach - choć u Kapiasa ostatnio nie widziałam.
Matka 16:43, 29 kwi 2013

Tojeść przecudna, zazdroszczę
agniecha973 16:45, 29 kwi 2013

Ania, na jakim stanowisku najlepiej wychodzą Ci sasanki?
Matka 16:47, 29 kwi 2013

Czy taką tojeść dałoby radę z nasionek wyprodukować, może?
jotka 16:53, 29 kwi 2013

Faktycznie tojeść rozesłana to niezły chwaścik, co potrafi nerwów napsuć .... A orszelinowa ładna
Mala_Mi 17:33, 29 kwi 2013

Bogda napisał(a)
Czy taką tojeść dałoby radę z nasionek wyprodukować, może?

Kiedyś nasze wymiany nie doszły do skutku... ale po tojeść (żółtą) zapraszam z łopatą Nawet dam łopatę ....... do kopania... mam tego tyle, że mogę obdzielić trochę ogrodów Dostałąm kiedyś troszkę i tak już się rozrosła
Mala_Mi 17:36, 29 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
Ania, na jakim stanowisku najlepiej wychodzą Ci sasanki?

Na każdym.. kwaśne, zasadowe, skalniak, glina, w słońcu i cieniu.... ale zdecydowanie najładniejsze i największe są na skalniaku w słoneczku Ostanio znalazłam zapomnianą pod cyprysem gdzie miałą ZERO słońc i przetrwałą co najmniej 2 lata w takim stanie. Wykopałąm cyprysa i ..zobaczyłam sasankę Może rahityczna, ale żyje
Mala_Mi 17:36, 29 kwi 2013

jotka napisał(a)
Faktycznie tojeść rozesłana to niezły chwaścik, co potrafi nerwów napsuć .... A orszelinowa ładna

Niestety też taki chwaścik co się potrafi rozpychać
Mala_Mi 17:37, 29 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Dzięki Aniu za radę w sprawie tojeści - jak kwitnie jest śliczna - potem raczej mniej no to ją uratowałaś wsadzam do dużej donicy bez dna... mimo wszystko nie mam tyle miejsca żeby się rozlazła gdzie chce... Z tym czerwonym połączeniem wygląda super - czy to czerwone to pysznogłówka? (sorki jak walnęłam głupotę )
Żywopłot Finki z choiny jest super. W ogóle podoba mi się choina kanadyjska choć jako młoda to wygląda dość rachitycznie Szukałam takiej co nie rośnie za wielka - kupiłam ostatnio pendulę - maluśka jest ale ładna (siem pochwalę), bardzo mi się spodobała Everitt Golden - wolno rosnąca, wąska, ze złotymi końcówkami - ale nigdzie jej nie znalazłam. Znalazłam natomiast Fastigiatę w internecie na alegro - pokrój wąski i ponoć dość szybko rośnie ale można ciąć - tylko sadzonki są... raczej maluśkie - mnie nie zależy i zastanawiam się nad kupnem. Ale jeszcze pojeżdże po szkółkach - choć u Kapiasa ostatnio nie widziałam.

Widziałąm u Ciebie pendulę
A czerwone to pysznogłówki Też sie rozłażą.... mniej niż tojeść, ale się rozrastają..
Mala_Mi 17:40, 29 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu połaziłem po Twoim ogrodzie i wszystko rośnie że hej. Deszczu nadal nie ma niestety a tak by się przydał.

Wczoraj trochę popadało.. ale co to za padanie... pod krzakami dalej sucho ... ziemia wody nie widziała.... sucho jak pieprz.....