Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 16:57, 21 maj 2013

Aniu myślę że na wizytę Mai już długo nie będziesz czekała

Twój ogród jest tak uroczy że nie dziwię się że młodzi wybrali go na sesję zdjęciową
A młody przystojny nawet ,ale żeby zaraz tak się na niego rzucać......
Mala_Mi 17:30, 21 maj 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu myślę że na wizytę Mai już długo nie będziesz czekała

Twój ogród jest tak uroczy że nie dziwię się że młodzi wybrali go na sesję zdjęciową
A młody przystojny nawet ,ale żeby zaraz tak się na niego rzucać......

Ewa - jakieś Majki znam, może mnie odwiedzą A na poważnie są naprawdę piękne i zadbane ogrody.... a w moim ciągły bałagan i ciągle coś poprawiam.....

Chciałam wyrzucić białą akację, rośnie jak gupia, ciąć trzeba i to mocno co roku.. a ty Renatka się nią zachwyca... M też jej broni, chociaż w zeszłym roku dał zgodę na wycięcie..... a może ja zostawić..
Ale akacji nikomu nie polecam do żadnego ogrodu... rosną szybko, są kruche... no chyba że sie ma hetarową działkę.. to tak
Renatka na nią zwróciła uwagę wiec i jaj jej zrobiłam zdjęcie.. bo tak nigdy nie robiłam..

TheMagda 17:38, 21 maj 2013

asc napisał(a)

Zapewne pachnie oszałamiająco
Mala_Mi 17:42, 21 maj 2013

Madzioskoczek napisał(a)

Zapewne pachnie oszałamiająco

Madziu pachnie

A najbardziej oprócz bzów w moim ogrodzie to pachnie azalia nn .. spróbuję ja przesadzić jesienią w inne miejsce, gdzieś koło ławeczki.... ach i lilie tak mocno niektóre pachną i jarzębina

Mala_Mi 17:45, 21 maj 2013

popcarol napisał(a)
Aniu, jak u Ciebie pieknie!! Nic dziwnego ze mlodzi sobie chcieli zrobic sesje!!

pozdrawiam!!!

Postanowili wyłamać się ze schematu ..bo każdy jeździ u nas do Łańcuta.. a że młodzi też nietypowi, to i sesja inna.. a to już dzisiejsze, wiatr pourywał większość kwiatów, wieje mocno, burze szaleją, tylko deszczu brak

Co mam zrobić z tymi jałowcami, zarosną mi azalie, muszę chyba je jakoś wyciąć Fachowcy RATUNKU

Urszulla 18:12, 21 maj 2013

asc napisał(a)
Poszłam na 5 minut ...zeszło (tzn ja weszłam) na drzewo i godzinę
Dla mnie sie zaczął dobry czas..... agrest zielone i kwaśny, ale smak ma, borówka kamczacka dojrzewa, pierwsze owoce do jedzenia (zjadłam), no i w tym roku zdążyłam przed szpakami
A ten dowód przyniosłam w kieszeni

to mnie powaliło na kolana!
Mala_Mi 18:17, 21 maj 2013

grazyna napisał(a)
Aniu - już Twój ogród służy do profesjonalnych zdjęć, to co ja mogłabym więcej powiedzieć nad wyraz : Cudownie Masz

Aniu a jak zwalczyłaś opuchlaki ?

Nie wiem czy zwalczyłam..... na pewno jak w zeszłym roku zobaczyłam umierające żurawki to wygrzebałam w ziemi te robale. Wszystkie żurawki wykopałam i sprawdzałam między korzonkami i w ziemi.... W tym roku na wszelki wypadek kupiłam larvan i go zapodałam.. dlatego codziennie biegam z konewkami wody bo u mnie sucho, a pisze, że ma być wilgotno, aby działało. Profilaktycznie larvanem potraktowałam wszytko potencjalne.... I czekam....

Niestety zanim kupię teraz żurawki to dobrze się zastanowię gdzie je kupuję.... te uratowane przed opuchlakiem... odżyły od zeszłego roku... wiec może już drania nie mam.
Loosiuu 18:19, 21 maj 2013

Jałowce wytnij. Szkoda azalii! Albo tylko mocno przytnij...
Mala_Mi 18:26, 21 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Rosnij Aniu w dume,rosnij..a razem z Toba i Twoj cudowny ogrodPozdrawiam cieplutko

Rosnę, rosnę... ale foto to jedno a rzeczywistość to drugie Ale już na foto mam co pokazać... wiec jestem na dobrej drodze d o samozadowolenia.....
Co patrzę na moje "glistojady" jak je przezywa M..to przypominam sobie Ciebie... (pamiętasz u siebie historię zakupu dżdżownic).... śmieję się do dziś..... Moje wszystkie glizdy zostaną zjedzone przez kosy, kwiczoły i drozdy... jest szaleństwo... a tak zajadłe, że ja ok. 3-4 metrów czy pies nie robi na nich wrażenia... Za to ja leżę ze śmiechu jak widzę ich walkę by wyciągnąć glistę... aa ona coraz dłuższa, dłuższa i ma dwa końce

Mala_Mi 18:27, 21 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Jałowce wytnij. Szkoda azalii! Albo tylko mocno przytnij...

Tylko jak by nie straszyły....... ja do tej pory to niczego nie przycinałam... co najwyżej wykopywałam w nowe miejsce (rabata lub śmietnik )