Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 18:33, 21 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Aniuś .. Ja teź nadganiam jak zwykle ... Ale powiem ,że nazwać takie cudo chabażnikiem , toż to grzech .....

Gierczusia, to jest chabaźnik w czystej postaci... chabaźnik idealny... bo nawet jak gdzieś zrobiłam tak wzorcowo, to zaraz coś się do łapek przykleiło i trzeba było to gdzieś posadzić....

Nowa rabata miało być skromnie.. ze 30 gatunków już jest....

Przedłużenie sklaniaka... też miało być mało gatunków.. ale taki czyściec mi się przykleił do łapek u znajomej na działce..... (kradziony... widać..).. potem wiecej mama mi dała...

I co teraz berberys czy czyściec (jedno i drugie mi się podoba)... a czego tam jeszcze nie ma.... na tym fragmencie widzę co najmniej 8 gaunków... oj to powyżej będzie z 50.

Kindzia 18:41, 21 maj 2013

No widzisz Aniu, jak czyściec z berberysem ładnie wygląda? A ja sobie to wykorzystam na mojej salonowej rabatce, a co?
Mala_Mi 18:42, 21 maj 2013

Celina napisał(a)

OOO kurde!!!!!!!!

Oj Celinko.... dzięki że zajrzałaś bo ja u Ciebie wieki nie byłam... a u Ciebie też tak ładnie na działeczce.... a fotk Renatce wyszła, ale ona wysoka kobieta + buty na olbrzymim koturnie, wiec foto z góry mnie też zaskoczyło Takie nietypowe ujęcie.. ja bym musiała z drabiny Jak fotograf mlodych Będzie profesjonalnie....
A tu niestety z poziomu ziemi

Mala_Mi 18:47, 21 maj 2013

Kindzia napisał(a)
No widzisz Aniu, jak czyściec z berberysem ładnie wygląda? A ja sobie to wykorzystam na mojej salonowej rabatce, a co?

Kindzia ten berberys jest z tych miniaturowych, ale kolor ma oczotegliwy..... jest śliczny, a jesienią jeszcze bardziej daje po oczach...
Berberys Thunberga 'Orange Rocket' - pogoooglaj go...... najładniejszy berberys jaki mam.

I niebiesko....
Irys ziemny

Irys wodny

I orlik....

I barwinek.. tego muszę przesadzić... jest ładny, tylko niewidoczny pod klonem
Mala_Mi 18:51, 21 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja się z przyjemnością w Twoim chabaźniku osiedlę. Para młoda mniam mniam (nie wypada pisać, że nam się bardziej Pan podoba )

Pana młodego znam od "dziecka", a pannę młodą poznałam... i reszta kwestia gustu, trudno by ci sie kobiety podobały..... ale te kwiatki znasz.. u mnie już kwitną...I nie mam czasu zajrzeć do Was. Jestem zacofana......

Robię edit by wstawić zbliżenie ...

I taki też zaczyna

Ten Twój ulubiony przy pergoli jeszcze w pąkach
GabiK 18:52, 21 maj 2013

Aniu, Orange rocket właśnie tydzień temu kupilłam na spotkaniu u Szmitów. Jeszcze nie wiem, co z nim zrobić, ale był taki śliczny.

Masz go w pełnym słońcu? Bo się zastanawiam ile cienia wytrzyma bez odbarwienia.
JulkAd 18:56, 21 maj 2013

Jak zwykle mniodzio wszystko pięknie wygląda....i nie dziwię sie wcale, że Twój ogród wzbudza podziw wśród nas i nie tylko, a ekipy fotograficzne pchają się jak mogą...na razie miałaś jedną parę młodą, ale przypszczam, że nie jedyną ...na Maję u Ciebie będziemy wszyscy czekać, bo wczesniej czy później i tam zawita...zachwycam się każdym zakątkiem u Ciebie i dzieki Tobie już wiem gdzie wcisnąć mojego jedynaka Admirałka wyhodowanego tymi rencami
Loosiuu 19:12, 21 maj 2013

asc napisał(a)

I barwinek.. tego muszę przesadzić... jest ładny, tylko niewidoczny pod klonem

Piękne ma liście! Jejku ile ty masz cudownych roślin! To teraz pomęczę znowu..Jaka to odmiana?
Masz jeszcze jakieś inne fajne barwinki?

Czyśćca możesz po prostu obciąć tam gdzie wchodzi na berberysa. Nie bój się cięcia
Mala_Mi 19:19, 21 maj 2013

irena_milek napisał(a)

przepięknie pokazane miejsca i w oddali widzę moje tulipany, też stoją na baczność

Tulipany zrobiły spocznij po wielkich wiatrach Ich czas znów za rok. Teraz będą inne chabazie

Iryski

Żurawki, uwielbiam ich kwiatostaty jak mgiełki

I wstyd pokazać, ale to mój nędzny Rysio Muszę mu pokazać Twojego Może sie zawstydzi..
Mala_Mi 19:24, 21 maj 2013

GabiK napisał(a)
Aniu, Orange rocket właśnie tydzień temu kupilłam na spotkaniu u Szmitów. Jeszcze nie wiem, co z nim zrobić, ale był taki śliczny.

Masz go w pełnym słońcu? Bo się zastanawiam ile cienia wytrzyma bez odbarwienia.

Mój na patelni i na szczycie skalniaka, gdzie ma Saharę z nieba i w glebie.. ale to jedyny berberys który po opadach śniegu, po iluś dużych przymrozkach miał liście.. to foto z 26 listopada