Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Moje spełnione marzenie

Ogród - Moje spełnione marzenie

dorkow0 19:52, 04 sty 2013

Danusiu... to Jałowce... Nie da się ich przesadzić, bo koszt byłby ogromny... Były sadzone, jak miały kilka lat, dziesięć lat temu... Pod nimi rośną rośliny w lecie i na jesień, po zimie została Kosodrzewina i malutkie Bukszpany... To ciężkie miejsce, nawet jak podlewam... Tak sobie myślę, że zostawię jak jest, te kamole i dołożę jeszcze inne kamole... Inny kształt i kolor...
Cieszę się Danusiu, że już jesteś... Serdeczności...
dorkow0 19:55, 04 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Jestem
Zobaczyłam
Już pomału nie ogarniam,gdzie już byłam,a gdzie nie!

Przeglądnij całość... To tylko wybiórcze fotki... Ogród mam zupełnie inny, nie mam problemu z sadzeniem w nim roślin... To przed ogródek, który przysparza mi problemów...
Janina 20:11, 04 sty 2013

Widzę Dorotko,że robisz wielkie plany, ja jakoś nie mogę się za to zabrać....rysować nie umiem tak żeby rozplanować na kartce,muszę iść do ogródka,popatrzeć gdzie co posadzić a na to nie mam czasu ,bo opiekuję się wnuczką,może w sobotę pomyślę.Często zmieniam koncepcję i znowu nie wiem jak zaplanować ten mój ogród.Ściskam cię mocno.
Gabrysia_ 20:14, 04 sty 2013

Cały wątek zobaczyłam
dorkow0 20:30, 04 sty 2013

Janina napisał(a)
Widzę Dorotko,że robisz wielkie plany, ja jakoś nie mogę się za to zabrać....rysować nie umiem tak żeby rozplanować na kartce,muszę iść do ogródka,popatrzeć gdzie co posadzić a na to nie mam czasu ,bo opiekuję się wnuczką,może w sobotę pomyślę.Często zmieniam koncepcję i znowu nie wiem jak zaplanować ten mój ogród.Ściskam cię mocno.

Janino, jak mam ogród już 20 lat, tak nie potrafię Ci narysować jego planu... Widzę go, wiem, gdzie mają rosnąć rośliny, ale przełożyć tego na papier nie umiem...
Rozumiem, że musisz wszystko widzieć, też tak mam... Poczekam i zobaczymy razem, co tam wymyśliłaś... Serdeczności przesyłam...
dorkow0 20:31, 04 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Cały wątek zobaczyłam

Cieszę się Gabrysiu, bo teraz masz jaki, taki pogląd...
Janina 20:57, 04 sty 2013

Dobrze jest rozrysować na kartce, wiedzieć ile jakich roślin na metr wchodzi i trzymać się tego.U ciebie pod jałowcami jest trudne miejsce to może Danusia by ci doradziła co posadzić.
kasik778 21:09, 04 sty 2013

widzę, że masz ciężki orzech z tymi jałowcami, faktycznie nie jest tu prosto coś wymyślić

a może szpaler ze złotych berberysów
dorkow0 21:16, 04 sty 2013

kasik778 napisał(a)
widzę, że masz ciężki orzech z tymi jałowcami, faktycznie nie jest tu prosto coś wymyślić

a może szpaler ze złotych berberysów

Rosły już tam, At. Maria i At. Aurea... Ale pięknie wyglądały tylko latem, już wczesną jesienią zaczęły marnieć i musiałam przesadzić... Nawet Hosty nie mają tam łatwego życia, chociaż rosną... I one i Żurawki... No, ale to byliny i zanikają, a z tych co dają radę to kamole...
joaha 21:18, 04 sty 2013

Bogdzia napisał(a)

Co to jest ? begonia czy fiołki?

Dech mi zaparło na widok tych fiołków!!! Są przepiękne! Wogóle oglądam te twoje wiosenne rabatki i tylko wzdycham och i ach takie śliczne )