Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 19:42, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Mariusz bardzo ładne te rh , powinny dobrze rosnac i cieszyc. Teraz macie sporo pracy do wykonania. Pozdrawiam.

Czekam na torf, wszędzie mają jakieś dziwny, na worku pisze inaczej niż na kartce wiszącej obok, muszę się wybrać do marketu z płytka helliga
Mariusz 19:44, 06 maj 2014

kasiek napisał(a)

czyli to o to chodzi, inni tez mówili ze co kilka lat trzeba je przesadzać. Dzieki

To wbrew pozorom delikatne rośliny, podatne na choroby grzybowe, zazwyczaj złe siedlisko wpływ na kondycję tych roślin.
Mariusz 19:57, 06 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
No to zarodkujesz ogród Będzie pięknie.. bo u Ciebie to wszytko od razu w ilościach hurtowych

A ze mnie żadne fachowiec.... ja tam mimo woli tylko.. i prawa na lewo

Nieprawda , twoje spostrzeżenia są cenne, znam też ogrodników mimo woli, którzy stali się pasjonatami i wielkimi fachowcami, stworzyli i tworzą do dziś piękne odmiany, pasja to motor napędowy bez hamulców ...

zawitka 19:57, 06 maj 2014

Irysy powalają pięknie to wygląda Tyle rodków -----cudna będzie rabata Pozdrawiam
Kondzio 20:01, 06 maj 2014

Pieknie masz a te rh bedzie pieknie
Mariusz 20:03, 06 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Mariusz , ale ilość

Rozejdą się po ogrodzie i pewnie wiele znaku nie zrobią, na rok przyszły azalie i rodki na przód ogrodu - już mam w planie, tyko że nasze przyziemne plany często tam na górze są kasowane
Bogdzia 20:16, 06 maj 2014

Mariusz napisał(a)

Czekam na torf, wszędzie mają jakieś dziwny, na worku pisze inaczej niż na kartce wiszącej obok, muszę się wybrać do marketu z płytka helliga

Ja nie kupuję torfu w marketach bo czesto ma inne niz pisza ph albo jest odfiltrowana woda i taki źle potem wode chłonie a rh usychaja. Raczej poszukaj naszego polskiego torfu w prywatnych sklepikach ogrodniczych.
Jag_58 20:25, 06 maj 2014

Mariusz napisał(a)

Rozejdą się po ogrodzie i pewnie wiele znaku nie zrobią, na rok przyszły azalie i rodki na przód ogrodu - już mam w planie, tyko że nasze przyziemne plany często tam na górze są kasowane

Mariusz jaki duzy masz ogród ,może pisałeś ,ale ja taka nie pamiętliwa
paulina_wero... 20:38, 06 maj 2014

wspaniałe zdjęcia i roslinki
Mariusz 22:07, 07 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Mariusz jaki duzy masz ogród ,może pisałeś ,ale ja taka nie pamiętliwa

Obecnie obsadzam ok. 30 arów, 20 jeszcze czeka, ale to bliżej emerytury Rodki jeszcze małe, tak więc znikną w ogródku, ale za kilka lat podrosną i wrażenie murowane

Bogdzia napisał(a)

Ja nie kupuję torfu w marketach bo czesto ma inne niz pisza ph albo jest odfiltrowana woda i taki źle potem wode chłonie a rh usychaja. Raczej poszukaj naszego polskiego torfu w prywatnych sklepikach ogrodniczych.

Dobra rada, faktycznie spotkałem się z takim torfem, po którym woda spływała jak po liściach lotosu. Kilka lat temu sprzedawali torf w czarnych worach 4 pH, ciekawe czy jeszcze go pakują ... był dobry.

Wszystkim dziękuje za miłe słowo, kwiatuchy dla Was .

Aaaa ... dzisiaj posadziłem delospermę w trzech odmianach, nie mam pojęcia jak się ją uprawia, może ktoś słówko rzeknie ... z wyprzedzeniem uśmiecham się do niego