Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 06:38, 30 sty 2013

U nas koniec zimy .... W tym tygodniu...
meldunek pogodowy +4 stopnie, leje deszcz, śnieg zmyty...
I chciałm wszystkich poinformować, że zachód słońca we Wrocławiu dzisiaj o 16:38 a w Warszawie 16:19, w Białymstoku 16:09 : ha ha mamy dłuższy dzień... Dzięki Zachodowi
Kto by sprawdzał o której wschodzi słonce
Gabrysia_ 07:00, 30 sty 2013

Widzę,że liste już podpisałaś z rana
Ja dopijam kawe
I melduję, że też u mnie pada...
Wieloszka 08:20, 30 sty 2013

To ja też się podpisuję na liście obecności
Fajnie, że dzień co raz dłuższy. A jak jechałam do pracy było już +6 i deszcz. Po śniegu prawie śladu nie ma. Mam nadzieję, że mi się roślinki nie potopią...
Magda70 08:51, 30 sty 2013

Wieloszka napisał(a)

Marzenko, a kiedy u Ciebie będzie seans?

Zrobimy w ktoryś weekend albo w ten albo dopiero za dwa -trzy tygodnie. Muszę aktulne foty zrobić bo od roku tylko ogród fotografuję

Zanim zrobi foty to musi odgruzować poszczególne pomieszczenia...

Magda, nie żebym się chwaliła, ale byłam tam Z odgruzowywaniem to ściema, ale niech Jej będzie Musi po prostu wszystko wymuskać do zdjęć, a nie odgruzować

No coś ty? To ona taka kokietka jest... to czarownica jedna!!
Magda70 08:56, 30 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
No to ja mam dylemat.... Pomarańcz , amarant.... ja muszę mój ogród w pełni kwitnienia zobaczyć. W kukliku już się zakochalam i sobie go ciepnę... A reszta pomyśle. Pomarańcz jets piękny ale jak widać na wizualizacji i wymaga ascetyzmu a ja lubię być kokoszką.... I trzeba rezim kolorystyczny zachować. A a ja własnie mam: blady róż, niebieski, biel i w części kuchennej pomarańcz i żółty... Więc mialam w tym roku odpoczywac a nie kolejna rewolucję zrobić
Więc może w tym roku delikatnie a szaleństwo z pomarańczową ścianą w następnym sezonie??

Jestem za...
małe rewolucje w tym roku - jakieś dopieszczenia itp...
a pomarańcz za rok...
Odpocznij sobie troszkę chociaż - delektuj się tym co masz bo masz piknie
Magda70 08:58, 30 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
U nas koniec zimy .... W tym tygodniu...
meldunek pogodowy +4 stopnie, leje deszcz, śnieg zmyty...
I chciałm wszystkich poinformować, że zachód słońca we Wrocławiu dzisiaj o 16:38 a w Warszawie 16:19, w Białymstoku 16:09 : ha ha mamy dłuższy dzień... Dzięki Zachodowi
Kto by sprawdzał o której wschodzi słonce

zapomniałaś dodać, że Wrocław jest dziś najcieplejszym miastem- ma być 10 stopni...no chyba, że radio kłamie
popcorn 09:01, 30 sty 2013

U nas plus 3, docelowo plus 8 nawet!! To się porobiło... topimy się!
miłego dnia!!
Domi 09:31, 30 sty 2013

Marzenko, proponuję pomarańczowy ręcznik położyć na leżaczku, a na nim swe ciało i na tym zakończyć rewolucje kolorystyczne w 2013 r.
Mala_Mi 09:41, 30 sty 2013

Madżenka nie usiedzi spokojnie i musi jak nie robić to planować... dzieciom z ADHD wynajduje się absorbujące zajęcia, aby nie rozrabiały.....
Poza tym Madżenka nie wytrzyma długo na bezrobociu... warto mieć opracowane wariant A, B, C..a i tak wyjdzie Z...

Wiec Marzenko planuj, rozmyślaj bo to Twój żywioł..... ten rok będzie róż i to co jest..a już w sezonie zrobisz przymiarki z ręcznikiem czy jednak nie pomarańcz... czy jednak nie kokoszka

A ten akcent pomarańczowy w kwiatach to pasuje aby było przez cały sezon... żadne kwiaty nie kwitną tak długo z wyjątkiem jednorocznych... wiec potrzeba akcentu na wiosnę, lato i jesień

Wieloszka 10:00, 30 sty 2013

Domi napisał(a)
Marzenko, proponuję pomarańczowy ręcznik położyć na leżaczku, a na nim swe ciało i na tym zakończyć rewolucje kolorystyczne w 2013 r.

O i to jest dobra myśl!!! Chciałabym jednak zobaczyć jak Madżenka leży na tym pomarańczowym ręczniku/leżaczku i odpoczywa dłużej niż 10 minut Zgadzam się z Anią asc - ludzie z ADHD tak nie potrafią