Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Joanka 19:28, 10 sie 2011

monteverde napisał(a)
to jest konfitura ze śliwek pieczona w piekarniku z orzechami włoskimi

Jak zostanę gospodynią na włościach to będę robić przetwory - postanowione
monteverde 19:36, 10 sie 2011

powodzenia , Joanko a to dzisiejsze dżemy brzoskwiniowe i koniec 2 brzoskwinki zostawiłam do konsumpcji
Ana 19:44, 10 sie 2011

mmmmm...mniam

a ja dostałam trochę cukinii i gruszek, z imprezy zostały dojrzałe banany i kiwi i teraz są takie zestawy w dżemikach właśnie wyciągnięte z piekarnika.
a w piekarniku purkoczą słoiki z buraczkami

Ja uwielbiam robić przetwory i sama kombinuję z nimi, tylko nie lubię wyparzania słoików i nakrętek
Sebek 20:26, 10 sie 2011

monteverde napisał(a)
wiesz Bogusiu, np. wczoraj chwyciła mnie rwa kulszowa, to ciężko mi dzisiaj i wczoraj było robić, takich dni nie znoszę jak mnie coś boli

A mi wczoraj strzyknęło w kręgosłupie Pochyliłem się aby posypać ślimakolem i po podniesieniu bum. Jak chodzę to mnie nie boli, ale nie mogę dotykać tego miejsca, bo tylko wtedy. Mam nadzieję, że mata masująca przyjedzie szybciutko I pomyśleć, że to wszystko wina ślimaków :[
monteverde 20:40, 10 sie 2011

ja też kombinuję z dżemami wieloowocowymi,żeby się nie zmarnowało, ale z cytrusów też jak zostaną i nikt już nie chce ich jeść, wyciskam sok i wlewam do woreczków od lodu, potem super do drinków lub herbatki lub z samą wodą

Sebku , to nie ślimakol, tylko Ty jesteś winien za szybko się wyprostowałeś, za dużo kamieni dźwigaszznajdź sobie taka "matę" z dwoma kończynaminajlepsza

przed chwilą zebrałam

Sebek 21:38, 10 sie 2011

monteverde napisał(a)
ja też kombinuję z dżemami wieloowocowymi,żeby się nie zmarnowało, ale z cytrusów też jak zostaną i nikt już nie chce ich jeść, wyciskam sok i wlewam do woreczków od lodu, potem super do drinków lub herbatki lub z samą wodą

Sebku , to nie ślimakol, tylko Ty jesteś winien za szybko się wyprostowałeś, za dużo kamieni dźwigaszznajdź sobie taka "matę" z dwoma kończynaminajlepsza

przed chwilą zebrałam

Myślę, że mata powinna być już jutro Wypróbowaliśmy takie we Włoszech i zamówiliśmy prawie idetyczną co najlepiej masowała
O to chodzi - za szybko się wyprostowałem i chyba tego dnia przegiąłem
Wywożenie ziemi, wożenie kamieni, plewienie, sadzenie - cały dzień w ogrodzie

A kolorowe kostki lodu - super to wymyśliłaś
jotka 21:39, 10 sie 2011

Ja tez dzisiaj zbierałam ogórki, pomidory i fasolkę (w deszczu niestety); na szczęście nie mam tak obfitych zbiorów bo nie dałabym w koszyczkach na rowerze przywieźć ...
monteverde 21:40, 10 sie 2011

mnie też rwa dokucza ale dzisiaj trochę lepiej, co mnie cieszy, bo pracować trzeba
Przegorzan
Ana 21:40, 10 sie 2011

wow, jakie zbiory!! Pachnie mi aż tutaj, mmm....uwielbiam takie prawdziwe warzywka!
Pomysł z kostkami lodu przedni - i zanotowany Mam jeszcze 2 kg cytryny - część pójdzie z rumem do słoików (zimą do herbatki bomba!), a z części zrobię Twoje kostki lodowe

Aniu - to się z rwanie przemęczaj, bo się źle skończy...lepiej odpocznij choć trochę!
jotka 21:43, 10 sie 2011

Ja polecam jeszcze kostki lodu z zamrożonymi w środku malinami - też niezłe do drinków