Dziewczyny a skoro już jesteście przy takich aromatycznych i pachnących tematach to zapytam - robiłyście gnojówkę z pokrzyw kiedyś? Znam przepis bo już go tu gdzieś wyczytałam na O. ale nigdy tego jeszcze nie robiłam. Ponoć też ma swojski i dość konkretny zapach... To trzeba trzymać w jakiejś szczelnie zamknętej beczce? czy wiadrze z pokrywą?
T ja dodam niesmaczne... Kupiłam guano i rozsypałam pod bambusami... I mój Tytus je ciągle wyjadał... Musiałam go strasznie pilnować.... Nawet na chwilę nie mógł zostawać sam w tej części ogrodu
Mammo.. W tej chwili to się cieszę ,ze z nasza techniką jest tak a nie inaczej.. Bo można przesyłać filmy , zdjęcia, muzykę..i to już tylko krok od przesyłania smaków iiiiii zapachów ... Już to widzę albo czuję oczyma duszy
Nie mam niestety doświadczenia z gnojówką ( a może nie niestety tylko dzięki Bogu ) biorąc pod uwagę fakt ,że u nas w szeregówkach działki mają zaledwie 10 M szerokości i jakieś 6 M długości i tak jeden obok drugiego , to mnie by już tu z Wami daawno nie było , bo by mnie sąsiedzi zabili za ten wieczny smród ...occchhh przepraszam " brzydki zapach " chciałam powiedzieć