Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 21:17, 01 cze 2013

GosiaJoanna napisał(a)

kremik mniami ...daj przepis

Tu jest ...

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/21533.htm
gierczusia 21:24, 01 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Witaj Elu
pobuszowałam troszeczke u Ciebie i zauważyłam, że marzy Ci się leszczyna. Z tego co słyszała to muszą być dwie, żeby się zapylały. Kiedyś w starym ogrodzie u ,mnie rosły dwie albo i trzy i zajmowały sporo miejsca. Teraz wsadziłam w lesie - czerwoną i ogromnego z halle. Są jescze malutkie. Zasmuciło mnie jak przeczytałam, że lubią na nich bytować kleszcze - fuj fuj fuj

Malutki Twój ogródek ale fajny, ładny. Super widoki masz za płotem. A nie masz możliwości dokupienia paru metrów - może w promocji dorzucą sarenkę ?
pozdrawiam Ewa

Marzyłam o leszczynie , to prawda .. Ale o tej sktętolistnej i skrętołodygowej .. Jest ciężko ją dostać i nie rośnie taka wielgaśna , bo jak widziałaś , u mnie miejsca mało ... Niestety ta leszczyna chyba nie jest mi pisana ... Póki co , sprawa umarła

A co do widoków.. Rzeczywiście ładne .. .. Zachwycamy się nimi często... Niestety działka za nami była masakrycznie wielka i nie udało się dogadać z sąsiadami ,żeby ją kupić ... I kupił facet , który buduje wielkie domy weselne i tak to sami sobie strzelilismy w kolano ....
gierczusia 21:25, 01 cze 2013

GosiaJoanna napisał(a)
U mnie piękne słońce, czasem popada tak przelotnie ale to prawie nic

Gosieńko .. To się ciesz .. I wyślij troszku słońca do nas ... U nas leje ,praktycznie non stop ... Już nie wiemy co tu robić ??
boguslawa_ma... 21:28, 01 cze 2013

Elu co to będzie z naszym spotkanie jak tak będzie lało na drugą sobotę
Bea 21:28, 01 cze 2013

Chyba dzisiaj taką leszczynę widziałam posadzoną obok piekarni, w której kupuję chleb.

Była mocno przycięta i prowadzona jako niski krzew.
gierczusia 21:28, 01 cze 2013

JulkAd napisał(a)

Elu koniecznie do garażu z hortką....chyba, że zrobisz super kożuszek dla niej jak Marzenka....moja chociaż przykrywałam niezbyt mocno i ciut przymarzła to doczeka się.... aż jednego kwiecia....o ile nic go nie stratuje (patrz Futro)

ps: zestawienie jest super tylko donica musi być duża myślę o trawiszczu....żeby nie zasłoniło całej reszty...buziam

Dzięki za radę w sprawie hortki ... W tej dziedzinie jestem jeszcze wybitnie raczkująca ...

A ja futra nie mam ,więc jaki mi hortki nie wymrozi , to może doczekam się kwiatów w przyszłym roku.. Bo teraz są piękne .. Białe , okrąglusie

Nie mogę się właśnie zdecydować czy jedna wielka donica , czy trzy małe ...,,
gierczusia 21:31, 01 cze 2013

ka1sia napisał(a)
Elu, u mnie też leje i leje i końca nie widać na poprawę humoru poczęstowałam się kremem.... pycha!

Pierwszy raz robiłam ten krem.. Jest podobny do pannacoty tylko nie taki tłusty i mniej ciężkostrawny ... I po prostu można go więcej zjeść nie obawiając się niestrawności czy teź goniącej oponki

Jedzcie na zdrowie

gierczusia 21:33, 01 cze 2013

Bea napisał(a)
Chyba dzisiaj taką leszczynę widziałam posadzoną obok piekarni, w której kupuję chleb.

Była mocno przycięta i prowadzona jako niski krzew.

Już mi głupio o tej leszczynie marudzić , ale ona ma fajniste te listeczki , są takie różowawe i wszystko jest poskręcane ... Achhhhh...

Beatko .. Może kiedyś byś mi strzeliła fotkę ??... Jeśli to nie problem .... Byłaby wdzięczna... ....Zobaczyłabym sobie jak ta leszczyna wyglada przycinana....
Mala_Mi 21:35, 01 cze 2013

Horti jedzie na zimę do garażu..tak czytałam..
gierczusia 21:35, 01 cze 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Elu co to będzie z naszym spotkanie jak tak będzie lało na drugą sobotę

Ja naprawdę mam nadzieję ,że jakoś się troszkę wypogodzi .. Sala jest zarezerwowana więc usiąść jest gdzie.. . I na głowę nam padać ńie będzie ..... A do ogrodów będziemy biegły w przerwach miedzy opadem nr 1 a opadem nr 2