Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 22:29, 27 sty 2013

Fajny... zrobię taki na taras, mam takie z plastiku jajka na sznureczkach, brzoze z drewutni wezmę a bukszpana u znajomej podskubie ( bo ma duzo mój jeszcze malutki )
gierczusia 22:38, 27 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Fajny... zrobię taki na taras, mam takie z plastiku jajka na sznureczkach, brzoze z drewutni wezmę a bukszpana u znajomej podskubie ( bo ma duzo mój jeszcze malutki )

Nooo , na taras będzie super ja tak myślę , czy tej górnej części nie zrobić na przykład z jemioły ?? ... A jajka też mam z ubiegłego roku
Mala_Mi 22:43, 27 sty 2013

gierczusia napisał(a)

O widzę że do wielkanocy się szykujecie ....hehe fajny pomysl na ozdobe...wielkanoc tuż tuż.
nooo Zetko trzeba jakoś przetrwać ten paskudny czas Ania Asc pewnie zmyłaby mi głowę , bo uwielbia zimę ... A ja jestem stworzenie ciepłolubne

Fiku-miku z jajami na patyku...Boziu...to o sex zahacza..... i nic tylko się zaGAPiac.....

Głowy nie zmyję, bo ja ciepłolubna jestem.... zmarzlak jestem... dla mnie może być cały czas minimum 26 na plus..... i cały rok na okrągło lato........ ale żyję w strefie klimatycznej która jest wyposażona w kilka pór roku nie nadających się do życia.. stąd pomysł z nartami... nartki lubię.. ale przecież mogę na nie jechać w góry.... pod nosem i tak to pryszcze nie góry....... wieje nudą i nie ma co robić...
Z dwojga złego wolę mrozik i śnieg.. przynajmniej za oknem ładnie... a późna jesień....a jeszcze bardziej wczesna wiosna.... to najgorsze pory roku..... brzydko, zimno, mokro, ciapara...wilgoć doopsko rżnie....... koszmar..... wtedy niejednego trupa wsadziłabym do szafy......potem siebie w samolocik i te Malediwy czy inne ciepłe kraje...
Krokusy wyłażą dopiero w połowie marca... jak śnieg zejdzie to wylezą i w tydzień..wiec po co mam mieć 2 miesiące szaro-buro-mokro-ponuro.... i psa co łazi na pole..i 100 razy myć podłogi.. po śniegu mam czyściutko... alem się zagalopowała...
PS. W zeszłym roku 28 lutego jeszcze było biało i trzymał mróz.... a 4 marca wypatrzyłam pierwszego krokusa ... a 1 marca przebiśniega.....
Jabeska 23:07, 27 sty 2013

Ale to świetnie ujęłaś w słowa Jak sobie dziś spaceruję po Ogrodowiskowych zakątkach to wszędzie tęsknota za wiosną
gierczusia 07:00, 28 sty 2013

Jabeska napisał(a)
Ale to świetnie ujęłaś w słowa Jak sobie dziś spaceruję po Ogrodowiskowych zakątkach to wszędzie tęsknota za wiosną
Witaj Asiu dawno Cię nie było ... Co tam słychać ??? Widzę ,że teraz intensywnie nadrabiasz ? pozdrowionka
gierczusia 07:51, 28 sty 2013

A u mnie dziś rano sarenki przyszły się posilić ... Tyle czasu zalega gruba i oblodzone warstwa śniegu , że Bidule nie mają co jeść gałęzie drzew iglastych są już calutkie oskubane aż do wysokości zasięgu ich mordek ... A podobno odwilż szła... Nie wiem ile na tych zdjęciach dojrzycie , bo jakość słaba.. Ale to z komórki , dość daleko no i pozować diablice nie chciały

Juzia 10:35, 28 sty 2013

Dobrze widać jeszcze...

Ja wczoraj miałam spotkanie z dwiema sarenkami na drodze.
Dobrze że dupki mają jasne to z daleka świeciły w ciemnościach...hehe
Gabrysia_ 10:39, 28 sty 2013

Ja mam często takich gości pod płotem.
Zanosze im jedzenie
gierczusia 14:07, 28 sty 2013

Ach Juziu i Gabrysiu zazdraszczam takich widoków na codzień... U mnie w środku aglomeracji , gdzie miasto goni miasto jest to prawdziwa atrakcja
gierczusia 14:09, 28 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

Ja wczoraj miałam spotkanie z dwiema sarenkami na drodze.
Dobrze że dupki mają jasne to z daleka świeciły w ciemnościach...hehe

Może mają te dupki pomalowane farbą fluorescencyjną