Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Mala_Mi 09:05, 04 mar 2014

Bo gdziesik wyczytałam,że własnie w trawniku słabo się rozrastają i raczej obumierają i z roku na rok jest ich coraz mniej..aaaaaa.....zresztą ..

Nie gdziesik, a u mnie.... "gdziesik" mi poprawia automat na "gdzie sik"....... wiec sobie pomyślałam, że w jakiej koedukacyjnej z moplikiem

Ale tym razem chodzi o inny sik...

W trawniku wolniej sie rozrastają bo konkurencje z trawą maja sporo.. no i zawsze je szybciej skosimy niż te na rabatach.. ale rosną... troszkę się rozmnożą i stoją w miejscu, albo zanikają.. to zależy jak długo wytrzymasz z brzydką trawą.. Przy sztuk 100 możesz.. trawkę przycinać nożyczkami by nie zdziczała, a liście krokusów skracać ... ja tak kiedyś robiłam a tera mi się nie chce..
Jest zimno i krokusy zatrzymały sie w rozwoju.. wiec bez paniki... moje krokusy w trawniku nawet kiełków nie wystawiły.... wiec nie nerwowo.... wyjdą, zakwitną.. tylko ich nie rozdepcz... bo nie zakwitną
Juzia 09:43, 04 mar 2014

Bruuum bruuuuum
GosiaJoanna 09:59, 04 mar 2014

gierczusia napisał(a)

A te pączkowe muffinki to mają jakowyś specjalny przepis ??... Czy klasyczny ??

Ale muszę przyznać mże mi się Twoja teoria baaaardzo podoba .. Czyli trzeba jeść pączki na szybciora

To wtedy ma się nie 300, tylko 290 ...

Gośku ... Udało Ci się wrócić do wagi sprzed ciąży ???

Zresztą , to chyba raczej nie ma wielkiego znaczenia , bo Ty chyba drobniutka jesteś , więc 5 pączków w lewo czy w prawo , to jest bez różnicy ... Bożeszzzzz,ja je uwielbiam ... Mniam

Teraz wprawdzie pączka nie mam na podorędziu ale zadowolę sie bananowcem ... Moje ślinianki już szalllleją

Buziaki .... Muszę zaglądnąć do Ciebie jak tam idą prace projektowe

O przepis poproszę kooleżankę a co do mojej wagi hmmmmmmmm Przed ciążą 55 kg w dniu porodu 66 kg a dzisiaj 60 kg dalej Chudzina jestem hihihihi
anna_g 10:11, 04 mar 2014

No faktycznie - albo cisza albo szał Ale miło poczytać i bananka na buziolu mieć Natenczas tylko na szybciorka pozdrawiam i do pracy wracam
aga_szsz 10:25, 04 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nie gdziesik, a u mnie.... "gdziesik" mi poprawia automat na "gdzie sik"....... wiec sobie pomyślałam, że w jakiej koedukacyjnej z moplikiem

O jeżu...
dawaj szmatę, bo znowu ekran oplułam..
Milka 12:11, 04 mar 2014

gierczusia napisał(a)
Opowiem Wam co dziś nabroiłam w pracy

Było już po dzwonku na lekcje a mnie bardzo chciało się do toalety..lecę na parter , wskakuję na szybciora , bo wiem ,że powinnam być w klasie.... Ale jak tu przez 45 min nogami przebierać ???

No więc załatwiam co miałam i wyskakuję z kibelka..gdzie..zderzam się z własnym szefem ... No więc on wchodzi do ,a ja z... I już jestem prawie na pierszym piętrze , jak widzę , jak szef wyskakuje z toalety i leci za mną....z moją torebką w dłoni .. Mało się nie udusiłam ze śmiechu .. A potem do końca dnówki to mu w oczy spojrzeć nie mogłam ..jakoś mu do dizajnu ffffcale ta torebka nie pasowała

To tak dla wieczornego relaksu ... Buziaki dla wszystkich Zaglądających

Umiesz rozbawić
gierczusia 17:42, 04 mar 2014

W szale wolności pojechałam dziś wreszcie do Casto i zakupiłam opryskiwacz na miejsce tego co to mi siem zrypał ... W necie patrzałam i te ceny są około 30 zł , najtańsze i jakieś 15 zł przesyłka.. Stąd też kupiłam sprzęt za pięć dych i ma gwarancję na 2 lata.. Już go dziś przetestowałam na moich rodkach z opryskiem florowitem z domieszką cytryny..zobaczymy

Jeszcze chelatu żelaza nie kupiłam , gapa..aaa.. Następnym razem

ewakatowice 17:44, 04 mar 2014

a na co ta cytryna ?
gierczusia 17:45, 04 mar 2014

Żeby zakwasić Ewka ... Bo nawóż jest ogólny , nie specjalistyczny dla kwasnolubnych....
ewakatowice 17:46, 04 mar 2014

no, to już ustalone było, że fusy dawać
że dobre na d... to i do roślin to na co ta cytryna z chemią?

aaaa... na robale?