relacja z dania dzisiejszego róże kupione w sklepie po 3 zł zwą się róże rabatowe różowe i czerwone, różą wielkokwiatowa pomarańczowa, hehe zobaczymy co z tego będzie nazwy nie ma tyle powinno według sprzedawcy wystarczyć jutro prześle zdjęcia
no nie wiem co z tym fantem jak złapać te iglaki w jedną rabatę ma mi przyjść jeszcze fairy 10szt i fairy dance 7szt może jeden albo drugi gatunek na około . A może jakiś iglak żółty płożący
Monika, napiszę Ci szczerze.. te iglaki nie pasują do siebie, posadzone chaotycznie i byle jak i byle gdzie... totalny chaos . I jak byś rabaty nie zrobiła z tego, to będzie Cie gryzło.
Oznaczyłam kolorami.
1 - jakaś tuja..za blisko brzozy. I brzozy nie pasują do tuj gatunkowo i pokrojem. Przenieś gdzieś tą tuję w inne miejsce. Póki małą i się da.
2 - poczochrana łysa tuja, uwaga jak powyżej, zasłania widok w głąb ogrodu, mogą być wydzielone pomieszczenie, ale ładna oś widokowa jest też atutem. Ja bym ją wogle wyrzuciła z tego miejsca.
3 - jałowiec . też mam to nieszczęście takie coś mieć u siebie.. posadzone bez sensu i nie wiadomo po co. Spróbuj go przycinać tak jak niebieska linia.
4 - świerk który jest za blisko jałowca nr 3. To urośnie ogromne i to szybko. Taki świerk na rabaty się nie nadaje. Poszukaj jaka to może być odmiana świerka i zastanów się czy masz tu dla niego miejsce, co będzie zacieniał jak urośnie za 3-5 lat. Ogólnie taki świerk do brzózek pasuje... nie jest to tak sztuczne jak z tujami.
Jak zrobić rabatę?.. trzeba widzieć cały plan ogrodu z naniesionymi drzewkami..
Sorki, ale jestem kompletnie nieczasowa... nawet u siebie na wątku nie mam czasu odpowiedzieć..
1,2,4 do przesadzenia za 2 nie będę tęsknić za bardzo jak się nie przyjmie a dla pozostałych mam już miejsce. Jałowca przytnę i coś będę działać dzięki wielkie