Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Laskiem

Pod Laskiem

monia 20:01, 05 mar 2015

z przodu przed rozchodnikami dam tego czyśca więcej
Ewik 20:06, 05 mar 2015

Uwielbiam czyśca , efektowny nawet jak nie kwitnie
monia 20:03, 07 mar 2015

relacja z dania dzisiejszego róże kupione w sklepie po 3 zł zwą się róże rabatowe różowe i czerwone, różą wielkokwiatowa pomarańczowa, hehe zobaczymy co z tego będzie nazwy nie ma tyle powinno według sprzedawcy wystarczyć jutro prześle zdjęcia
monia 17:57, 09 mar 2015

mój pierwszy irysek pozostałe coś słabiutko wychodzą

monia 19:40, 09 mar 2015

nie mam pomysłu jak by te duże krzaki ogarnąć co by do nich pasowało jakoś je w kwadratowe rabaty porobić ?
Rench 19:50, 09 mar 2015

Dla mnie czyściec jest właśnie tylko efektowny kiedy nie kwitnie,ja go nazywam zajęcze uszy,takie milutkie są

Kwadratowe rabaty są śliczne,ale czy do Twojego ogrodu będą pasowały ?
monia 20:13, 09 mar 2015

no nie wiem co z tym fantem jak złapać te iglaki w jedną rabatę ma mi przyjść jeszcze fairy 10szt i fairy dance 7szt może jeden albo drugi gatunek na około . A może jakiś iglak żółty płożący
Mala_Mi 09:39, 11 mar 2015

monia napisał(a)
nie mam pomysłu jak by te duże krzaki ogarnąć co by do nich pasowało jakoś je w kwadratowe rabaty porobić ?

Monika, napiszę Ci szczerze.. te iglaki nie pasują do siebie, posadzone chaotycznie i byle jak i byle gdzie... totalny chaos . I jak byś rabaty nie zrobiła z tego, to będzie Cie gryzło.

Oznaczyłam kolorami.
1 - jakaś tuja..za blisko brzozy. I brzozy nie pasują do tuj gatunkowo i pokrojem. Przenieś gdzieś tą tuję w inne miejsce. Póki małą i się da.

2 - poczochrana łysa tuja, uwaga jak powyżej, zasłania widok w głąb ogrodu, mogą być wydzielone pomieszczenie, ale ładna oś widokowa jest też atutem. Ja bym ją wogle wyrzuciła z tego miejsca.

3 - jałowiec . też mam to nieszczęście takie coś mieć u siebie.. posadzone bez sensu i nie wiadomo po co. Spróbuj go przycinać tak jak niebieska linia.

4 - świerk który jest za blisko jałowca nr 3. To urośnie ogromne i to szybko. Taki świerk na rabaty się nie nadaje. Poszukaj jaka to może być odmiana świerka i zastanów się czy masz tu dla niego miejsce, co będzie zacieniał jak urośnie za 3-5 lat. Ogólnie taki świerk do brzózek pasuje... nie jest to tak sztuczne jak z tujami.

Jak zrobić rabatę?.. trzeba widzieć cały plan ogrodu z naniesionymi drzewkami..
Sorki, ale jestem kompletnie nieczasowa... nawet u siebie na wątku nie mam czasu odpowiedzieć..
monia 21:02, 11 mar 2015

Dziewczyny przyszły róże jutro zdjęcia
monia 21:06, 11 mar 2015

1,2,4 do przesadzenia za 2 nie będę tęsknić za bardzo jak się nie przyjmie a dla pozostałych mam już miejsce. Jałowca przytnę i coś będę działać dzięki wielkie