aneta230972
16:39, 20 sty 2013
Dla wszystkich zainteresowanych tematem lakieru do jachtów
Lakier do jachtów firmy Sadolin jest bezbarwny jak to lakier
A lakiery są:matowe, półpołysk i połysk.
Podaję linka:
http://www.sadolin.pl/produkt/info/sadolin-yacht-lakier-ochronny
Na ich stronie można znależć inne preparaty do drewna. Mój mąż poleca akurat tą firmę ponieważ z ich produktów korzysta i je lubi
. Jeszcze w USA mój m. miał klientów, którym nie pasował kolor tarasu. Zrobił tak. Najpierw karcher'em zmył stary impregnat z tarasu i z barierek. Nie było łatwo ale się udało. Potem przez kilka dni drewno schło, zeby było totalnie suche. Po tym czasie impregnat a potem lakier. Dużo pracy ale efekt końcowy był zadawalający dla obu stron 
Grażynko co do róż to mój m. znalazł w zeszłym roku szkółkę w Gdowie ( tam obok siebie są chyba dwie).
Jak do tej pory to u nich kupowaliśmy róże cięte i naturalny sok z malin (zapasy na zimę). My mamy duuuży apetyt na kwiaty i roślinki ale musimy podejść do tego zdroworozsądkowo. Czyli tak:
- drzewka dookoła działki
- w tylniej cześci ogrodu: warzywniak, krzaki borówki amerykańskiej i trochę drzewek owocowych
- kilka krzewów róży pnącej tak na same rogi z przodu ogrodzenia
- trawa na prawie całej działce ( oprócz tego miejsca gdzie będzie stał budynek oczywiście)
- budowa
i dopiero potem..... "ubieranie" ogrodu

Lakier do jachtów firmy Sadolin jest bezbarwny jak to lakier

A lakiery są:matowe, półpołysk i połysk.
Podaję linka:
http://www.sadolin.pl/produkt/info/sadolin-yacht-lakier-ochronny
Na ich stronie można znależć inne preparaty do drewna. Mój mąż poleca akurat tą firmę ponieważ z ich produktów korzysta i je lubi

Grażynko co do róż to mój m. znalazł w zeszłym roku szkółkę w Gdowie ( tam obok siebie są chyba dwie).
Jak do tej pory to u nich kupowaliśmy róże cięte i naturalny sok z malin (zapasy na zimę). My mamy duuuży apetyt na kwiaty i roślinki ale musimy podejść do tego zdroworozsądkowo. Czyli tak:
- drzewka dookoła działki
- w tylniej cześci ogrodu: warzywniak, krzaki borówki amerykańskiej i trochę drzewek owocowych
- kilka krzewów róży pnącej tak na same rogi z przodu ogrodzenia
- trawa na prawie całej działce ( oprócz tego miejsca gdzie będzie stał budynek oczywiście)
- budowa
i dopiero potem..... "ubieranie" ogrodu