Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem

Jabeska 22:36, 03 kwi 2013

Podoba mi się pomysł na żywopłot urozmaicony w ten sposób, to ciekawie wygląda. W mojej okolicy jest żywopłot mieszny kształtem i kolorem z krzewów kwitnących wiosną i jesienią, to też ładny widok, zwłaszcza jak kwitnie. Pozdrawiam cieplutko
Kasiek 00:32, 04 kwi 2013

Anetko wpadlam z rewizyta i kwiatucha przynioslam
Edi00 14:12, 04 kwi 2013

Anetko, ponoć po 10 wiosna już będzie Nasze żywopłoty staną się rzeczywistością
aneta230972 21:04, 04 kwi 2013

Witam dziewczyny.
A ja jestem teraz na etapie wymyślania z czego stworzyć żywopłot na tylniej ścianie działki.
Po bokach tak jak już postanowiłam będzie świerk serbski i tuja aureospicata po 7-8 szt. na przemian.
Z tyłu działki tam gdzie drewniany domek i drewutnia będziemy mieli taką bardziej użytkową część ogrodu
z warzywniakiem i różnymi krzaczkami i drzewkami owocowymi. Tam też będzie miejsce zabaw dzieciaków: huśtawka ( właśnie powstaje), trampolina, piaskownica, domek,.....
Z tyłu działki również mamy drogę ale lokalną więc nie ma dużego ruchu. Działka jest wyżej niż droga czyli wystarczy jak żywopłot będzie miał do 2 m. Poczatkowo myslalam o tujach ale wystarczy jak beda po bokach dzialki. Myslalam o stworzeniu zywoplotu z buka w dwoch kolorach lub grabu. Troche sie jednak obawiam mszyc i grzybow, ktore czesto je atakuja a ja w poblizu bede miala m.inn. maliny, warzywniak.
Danusia poradzila irge blyszczaca. Poczytalam troche na temat i bardzo mi sie ten pomysl podoba. Zrobilam juz wstepne rozeznanie w szkolkach ale ceny sa baaardzo rozne. Najlepiej aby krzaczki nie byly juz calkiem malutkie. Takie 50-80 cm beda chyba odpowiednie.I tutaj ceny ksztaltuja sie od 2.30-8.60. Straszna rozpietosc. A moze ktos ma juz pewne miejsce godne polecenia. Zakladajac, ze bedziemy irge sadzic co 30cm potrzebujemy ok.140szt.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie optymistycznym obrazkiem .

Jabeska 22:55, 04 kwi 2013

No ale jak ten baran Pani Wiośnie włosy powyrywa to nam trawka nie urośnie. Trzeba go jakoś powstrzymac
aneta230972 23:07, 04 kwi 2013

Jabeska napisał(a)
No ale jak ten baran Pani Wiośnie włosy powyrywa to nam trawka nie urośnie. Trzeba go jakoś powstrzymac

Pani Wiosna pokazała w tym roku, że twarda z niej sztuka tak więc myslę, że nic jej nie będzie.
Skoro nie chciała po dobroci.
aneta230972 23:49, 05 kwi 2013

Wiosna 2013

Kasiek 00:04, 07 kwi 2013

Anetko ale masz piekna zime tej wiosny fiu fiu
monteverde 00:39, 07 kwi 2013

Anetko dzisiejsza wiosna dla Ciebie
aneta230972 00:47, 07 kwi 2013

Kasiek napisał(a)
Anetko ale masz piekna zime tej wiosny fiu fiu

Najpiękniejszą. Nawet o takiej nie śniłam .

Aniu droga dziękuję Ci serdecznie takiego właśnie widoku potrzebują moje oczy .