Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

Nati 20:58, 28 wrz 2013

nieeeee!!!! no takie fajne iglaczki ale masz fajną szkółkę korzystaj do oporu.szkoda że tak daleko mieszkasz z chęcią bym cię odwiedziła.pozdrawiam cieplutko, bo za oknem juz jesiennie
gierczusia 21:39, 01 paź 2013

Zbyszku .. Ja potrzebuję dwa zmatliki ... Ze 40 cm dobrze by było gdyby miały ... Gdyby się pokazała jakaś możliwość to pamiętaj o mnie plizzz.... U mnie nie ma ... Tego co mam kupiłam lata temu w obisiu jako transport z Holandii .. Teraz już nie ma .... A mńie ichkompozycyjnie bardzo trza ....

Pozdrowionka
ZbigniewG 19:25, 02 paź 2013

Natlia ta ostatnia szkółka Gogolin to bardzo daleko

Ela gdybyś wcześnie pisała bo właśnie niedawno jechałem obok Uzdowskiego i byłem w Jastrzębiu u siostry a to całkiem bliziutko Katowic

szajbus się popsuł nie ma zdjęć nowych to może stare fotki z miejsc gdzie w tym roku nie dojechałem
(a byłem z plecakiem już całkiem blisko)

Mala_Mi 08:53, 03 paź 2013

Zbysiu.... obejrzałam walkę z szerszeniami (mi też zjadają jabłka..... i niestety są szybsze ode mnie).
Hosty a raczej hościska też przesadzałam.. i też takie wielkie.... do dziś mnie wszytko łupie w kościach... najgorzej było to jakoś podnieść na taczkę..... i hosty masz prześliczne.. naprawdę cudne..
Rabata po metamorfozie wyszła pięknie..... bardzo mi się podoba..
Barbulę podsypuję korą.. i przetrwała u mnie już 3 zimy.. przycinam wiosną tak jak budleje..

ZbigniewG 10:39, 03 paź 2013

Ania też podpatruję Twoje przeróbki ale masz taki ruch że już nie zagęszczam

do podnoszenia takich kęp najlepiej sprawdzają się widły (gnojarki)
najpierw szapadlem a dalej już widłami
anna_g 11:25, 03 paź 2013

ZbigniewG napisał(a)
najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

Zbyszku - jak patrzę na Twoją pendulę to się zastanawiam czy moja pendula to pendulą jest... hmmm...dobrze że chociaż też fajna (ta moja), ale jakaś taka... jakby inna Pozdrawiam
Pszczelarnia 14:28, 03 paź 2013

ZbigniewG napisał(a)

ten złocień zakwitł najszybciej pozostałe jeszcze w pąkach

wietlica samicza Frizalliae Cristata

Znalazłam! Zbyszek, jak się obchodzisz ze złocieniami i jakie masz odmiany?
Czy tę paproć masz dłużej?. U mnie jest od maja i wygląda na fajną. Nie wiem tylko jak z zapotrzebowaniem na wilgoć u niej?
ZbigniewG 19:15, 03 paź 2013

Ania może ona jest prowadzona na krzak i ma więcej pędów

Ewa w ubiegłym tygodniu byłem w Kotlinie Kłodzkiej potem był kierunek Tatry ale nie dojechałem
Frizalliae Cristata już zimowała , lubi wilgoć, u mnie rośnie w piaszczysto torfowej ziemi
złocienie: lekka ziemia, co dwa lata dzielę i lekkie przykrycie stroiszem na zimę -straty są ale do przyjęcia
moje złocienie możesz zobaczyć w wątku bylinowym

monteverde 20:13, 06 paź 2013

Zbyszek obejrzałam wszystkie zaległe zdjęcia z Twoimi pięknotkami, napisz gdzie kupiłeś Hanabi? a co do barbuli klandońskiej w warmińskim będzie zimowała 3 raz, niczym nie okrywałam jak do tej pory, śnieg wystarczył, dziwne no nie
Joku 20:26, 06 paź 2013

No, to mnie pocieszacie z tą barbulą, chociaż moja jeszcze w doniczce. Ale szanse na przezimowanie (oczywiście po zadołowaniu) widzę.