nieeeee!!!! no takie fajne iglaczki ale masz fajną szkółkę korzystaj do oporu.szkoda że tak daleko mieszkasz z chęcią bym cię odwiedziła.pozdrawiam cieplutko, bo za oknem juz jesiennie
Zbyszku .. Ja potrzebuję dwa zmatliki ... Ze 40 cm dobrze by było gdyby miały ... Gdyby się pokazała jakaś możliwość to pamiętaj o mnie plizzz.... U mnie nie ma ... Tego co mam kupiłam lata temu w obisiu jako transport z Holandii .. Teraz już nie ma .... A mńie ichkompozycyjnie bardzo trza ....
Zbysiu.... obejrzałam walkę z szerszeniami (mi też zjadają jabłka..... i niestety są szybsze ode mnie).
Hosty a raczej hościska też przesadzałam.. i też takie wielkie.... do dziś mnie wszytko łupie w kościach... najgorzej było to jakoś podnieść na taczkę..... i hosty masz prześliczne.. naprawdę cudne..
Rabata po metamorfozie wyszła pięknie..... bardzo mi się podoba..
Barbulę podsypuję korą.. i przetrwała u mnie już 3 zimy.. przycinam wiosną tak jak budleje..
Zbyszku - jak patrzę na Twoją pendulę to się zastanawiam czy moja pendula to pendulą jest... hmmm...dobrze że chociaż też fajna (ta moja), ale jakaś taka... jakby inna Pozdrawiam
Znalazłam! Zbyszek, jak się obchodzisz ze złocieniami i jakie masz odmiany?
Czy tę paproć masz dłużej?. U mnie jest od maja i wygląda na fajną. Nie wiem tylko jak z zapotrzebowaniem na wilgoć u niej?
Ania może ona jest prowadzona na krzak i ma więcej pędów
Ewa w ubiegłym tygodniu byłem w Kotlinie Kłodzkiej potem był kierunek Tatry ale nie dojechałem
Frizalliae Cristata już zimowała , lubi wilgoć, u mnie rośnie w piaszczysto torfowej ziemi
złocienie: lekka ziemia, co dwa lata dzielę i lekkie przykrycie stroiszem na zimę -straty są ale do przyjęcia
moje złocienie możesz zobaczyć w wątku bylinowym
Zbyszek obejrzałam wszystkie zaległe zdjęcia z Twoimi pięknotkami, napisz gdzie kupiłeś Hanabi? a co do barbuli klandońskiej w warmińskim będzie zimowała 3 raz, niczym nie okrywałam jak do tej pory, śnieg wystarczył, dziwne no nie