To skopiowane od Danusi realizacji....... piękny układ..
'
To też od Danusi.. aby rabata była ładna musi mieć piętra i szerokość...
To też od Danusi.. popatrz ile potrzeba na rabatę.. ja swoje zrobiłąm..za wąskie.... wydawało się, że robię ho,oho.... a to wszystko rośnie .. i teraz klops...
A to Twoje rabatki..... Ani przy tym kosić (niepraktyczne) ani co tu posadzić... i każda roślinka inna.... duże plamy Agatko, a pojedyncze to tylko jakieś akcenty..
Runianka sie rozrasta i z czasem zrobisz sobie sadzonki ... hortensje łatwo się ukorzeniają za pomocą gałązek przygiętych do ziemi.... skalkuluj ile masz kasy do wydania.... i rób po kawałku..
To co będzie potrzebne w większej ilości, a samemu można zrobić sadzonki.... .... kup po trochę np trawy i posadź do rozmnożenia, za rok się rozrosną i będziesz mieć więcej.
Trochę bylin można wysiać z nasionek i czekać aż urosną.... Masz duży ogród i zrobić cały to majątek... ale zrobić wielkie plamy z bylin.. czy jednorocznych by nie było pusto.... Lubisz kolory i kwiaty... więc tam gdzie nie masz pomysłu, czasu, kasy, ochoty itp itd.. posiej nasionka... nawet łąkę z aksamitki...

Pomyśl co chcesz, a na pewno dziewczyny będą miały do oddania różne rośliny..
Nie chciałam się wymądrzać, chcę Ci coś podpowiedzieć, czasu nie mam, wiec tak sobie jak coś pomyśle to wskakuję...
Plan Magnolii fajny
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.