Danusia widzę że nawet hortensje ogrodowe mają u Ciebie posłuch i kwitną
Czytałam w jakimś katalogu wysyłkowym o nowej odmianie hortensji ogrodowej która nie przymarza i kwitnie każdego roku
U nas dzisiaj byla ulewa,ale narazie powódż nam nie grozi,a w ogródku stoi woda i widzę że codziennie zapowiadają deszcz
Danusia a może to antybiotyki zaszkodziły Ci na słuch,kiedyś pamiętam zaczeli wycofywać niektóre antybiotyki np.Gentamycyna ponieważ uszkadzała słuch dzieciom,ja kiedyś też miałam kłopoty z wątrobą spowodowane zażywaniem leków na astmę,ale zregenerowało się wszystko czego i Tobie z calego serca życzę
Renatko mój M na to że jak przyjeżdża to pierwsze co robi to bierze nożyce i tnie mój winnobluszcz ktory za chwilkę i tak odrasta
Popatrz się ja nie wiedzialam że tak się nazywa ten pojemnik na zaprawę-posadzilam tam słonecznik,kleome i cynię ale nie wiem czy co z tego wyjdzie bo troszeczkę tam za mało słońca dociera.
Cieszę się z tak miłych odwiedzin
Danusiu prawidłowo to ten mak nazywa się mekonops,kupilam go w szkólce wysyłkowej tej wiosny,pożniej dopiero o nim poczytałam tu na ogrodowisku Danusia o nim dużo pisala i okazało się że nie jest on taki prosty w uprawie i nie jest dlugowieczny co będzie dalej z nim -pozyjemy zobaczymy narazie raduje moje oko
Jeśli chodzi o powodż to czasem nas zalewa-zwlaszcza drogi lokalne-ale w domu jeszcze nigdy wody nie mialam-odpukać !
Danusia z chorobskami to tak jest jak się przyczepią to już cię gnębią-powiem Ci że ja strasznie swego czasu chorowałam-nie wychodzilam ze szpitala-myslalam że już życia przedemną nie ma -ale wszystko dobrze się potoczyło -po prostu trzeba czasu-tak zapewne jest i w Twoim przypadku,tak więc spokojnego i słonecznego zdrowienia Ci życzę
Danusia dzięki za mile słowa Ten traktorek to tak dla mojego M który pracuje na Bawarii i tęskni za takimi widoczkami.
Pozdrawiam serdcznie
Agadko -masz bliziutko-kupowalam w szkółce w Szówsku która jest bogata w bylinki za bardzo przyzwoite ceny-uwielbiam tam jeżdżić-jestem stałym bywalcem Za jeden ten Karmnik płacilam po 2zł .Naprawdę warto tam pojechać. ale Ty napewno tam bylaś
Pozdrawiam