Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Justyna 22:40, 26 sie 2013

Marto, pnącze nad studnią to kobea? Kiedy siałaś? Od kiedy kwitnie? Ile sadzonek?
Piękne
GorAna 22:52, 26 sie 2013

Justyna napisał(a)

Marto, pnącze nad studnią to kobea? Kiedy siałaś? Od kiedy kwitnie? Ile sadzonek?
Piękne

O rany brzmi jak przesłuchanie
Marto, Justynko, pozdrawiam
Piękne nasadzenie
kitek81 23:37, 26 sie 2013

u Ciebie lato cały czas w pełni!
pozdrawiam
AgnieszkaW 13:21, 27 sie 2013

Witaj Martusiu, dawno mnie u ciebie nie było, ale jakoś tak czasu brakowało na wszystko. Bardzo mi się podoba ta naturalność i sielskość w Twoim ogrodzie - to pasuje do budynków, które masz. Studnia super wkomponowała się w to pnącze (a może odwrotnie). Przez podcięte jałowce ogród zyskał "oddech". Nie martw się, że gdzieś krzywo lub nierówno - w przyszłym roku pięknie się zagęszczą. Irenka też tak podcinała i ma teraz pięknie, stworzyła dodatkowe "piętro" dla roślin, ty widzę też idziesz w tym kierunku - i bardzo dobrze. Serdecznie cię Martusiu pozdrawiam
Justyna 20:08, 27 sie 2013

-Pytanie dzieckiem prawdy. A ciekawa ogrodniczka potrafi być wnikliwa
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 20:28, 27 sie 2013

Marta7 napisał(a)

Cudnie Ten zakątek przy studni bajecznie, romatyczny A ta kobea jest boska A te białe kwiatki to tez masz astry? Pozdrawiam

Marta7 21:20, 27 sie 2013

Justyna napisał(a)

Piękne

Justynko miło mi bardzo że do mnie zajrzałaś Tak to kobea-kiedyś siałam ją sobie sama już w lutym ale bywało tak że że np na 7nasion wzeszla jedna lub 2.Teraz idę na łatwiznę i kupuję dwie sadzonki i sadzę w dwóch osobnych donicach,wtym roku posadzilam ją trochę szybciej niż po15 maja i zaczęła mi kwitnąć gdzieś tak końcem lipca,w gruncie mi tak ładnie nie rosną jak w donicach,czytałam też tu na ogrodowisku,ktoraś z koleżanek pisała że dobrze jej robi nawóz do pomidorów i chyba to prawda-zastosowałam i bardzo bujnie kwitnie jak nigdy do tej pory
Pozdrawiam baaaardzo serdecznie
Marta7 21:25, 27 sie 2013

GorAna napisał(a)

Piękne nasadzenie

Aniu prawda, że miłe są takie przesłuchania
Dzięki za odwiedzinki,a to nasadzenie praktykuję od lat -kobea bardzo szybko oplata mi kratkę i wszystko co jest w jej zasięgu
Pozdrowionka
Marta7 21:37, 27 sie 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Danusia ja cała jestem romantyczna Te białe kwiaty to karłowe astry ktore sama wysiałam i wyszla taka dziwna mieszanka bo jedne rzeczywiście są maciupeńkie,a te dosyć wysokie
ale bardzo mi się podobają,zresztą co mi się nie podoba.....
Pozdrawiam astrowo

agatanowa 23:51, 27 sie 2013

Marta7 napisał(a)

No, tutaj to jakoś tak za idealnie. Chyba fotomontaz. Nie dośc, że pierwszy plan już zachwyca sielankowością i chyba ktoś to pnącze ustawiał do zdjęcia, to jeszcze w dalszym - wyglądająca przez otwór w tajemnym przejściu przez gąszcz - ukwiecona ławka zaprasza do wygrzania kości w słońcu

ech, jakże może być pięknie