Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 18:26, 11 lis 2017

zoja napisał(a)
Haniu
Tak sie jeszcze wahalam czy dzis grzebac w ogrodku, ale skoro i Ty to planujesz to i ja sie zmobilizuje...
W ogole to nie wiem, ze tak duzo w to zimno robisz - ja sie zmuszam do wyjscia i zrobienia tylko tego co najniezbedniejsze...
Macham!

Zoja, ja zmuszona byłam dziś do pracy bo zapowiadają mrozy, może być różnie z pogodą.
Ale najważniejsze zrobione, koleżanka dała mi swoją pomoc domową, deszcz nas przepędzał z ogrodu 4 razy. za to w kuchni umyte dwa duże okna.

Koło poszerzone, darń zebrana, posadzone żurawki, rozchodniki.

Zimo mi nie przeszkadza szalik pod szyją, (Mohery) na głowie wymieniam, bo jak pokropiło.
a co innego jak robota na sercu leży to chęci są.
Anabell 18:33, 11 lis 2017

Kasya napisał(a)
Ja tez mam zaplanowane prace mam nadzieje ze wiatr osłabnie
Alez będzie widowisko wiosną u ciebie

Kasia, u mnie wszystko ginie.
Jeszcze jeden dzień potrzebuję na posadzenie czosnków, znalazłam jeszcze tulipany Prety Love.

Czasu zabrakło na zrobienie zdjęć co wykonałam.
Anabell 18:53, 11 lis 2017

Mirka napisał(a)
Haniu ja miałam dziś wykopać ale się nie udało.Zajechalismy rano na działkę i zaczęło padać. Jutro według prognozy ma nie padać.
Co za nasionka trawek zebralas.

mam jeden krzaczek Lite Beauty, miała kłosy to wycięłam, tylko nie zaglądałam czy siedzą na nich nasionka, może już zgubiła.
okaże się jak wyschną.
Ja pewnie jutro zabiorę się do ostatnich cebulowych, w poniedziałek zapowiadają śnieg.
Dorota123 20:48, 11 lis 2017

Ja też staję w obronie prosa, nadaje lekkości i zwiewności na rabacie.
paniprzyroda 21:42, 11 lis 2017

Haniu, wobec tego pogody życzę Ci jutro, byś prace pokończyła Zaraz będziemy odpoczywać i tęsknić do wiosny
zoja 22:11, 11 lis 2017

Anabell napisał(a)

Zoja, ja zmuszona byłam dziś do pracy bo zapowiadają mrozy, może być różnie z pogodą.
(...)

Zimo mi nie przeszkadza szalik pod szyją, (Mohery) na głowie wymieniam, bo jak pokropiło.
a co innego jak robota na sercu leży to chęci są.

Też czytałam o tych przymrozkach stąd moje wykopywanie dalii.

Mnie zimno mega zniechęca, w taką pogodę to ja mogę sobie pracę w domu znaleźć, albo zaszyć się pod kołderką. Żaden szalik ani czapka mnie nie ogrzeją zmarźluch jestem okropny
mira 10:22, 16 lis 2017

Mi też potrzeba jeszcze kilku dni na finisz i o różach czas zacząć myśleć i chcę jakiś wianek ogrodowy wymodzić . Mi ta pogoda nie wadzi - trzeba się ubrać za to wasz mi brak czasu na ogród ale to nudny argument

Pozdrawiam
anka_ 21:19, 22 lis 2017

Anabell napisał(a)
Berberyski Kobold są piękne i wbrew opinii szybko rosną.
Haniu a czy one przebarwiają się jesienią? Nadal jesteś z nich zadowolona?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anabell 18:47, 25 lis 2017

anka_ napisał(a)
Haniu a czy one przebarwiają się jesienią? Nadal jesteś z nich zadowolona?

Aniu z berberysa 'Kobold' jestem zadowolona, kupiłam jesienią 13 r maleńkie ukorzenione sadzonki, rosły w doniczkach zadołowane i posadziłam w 14 r na rabacie trawiastej, przesadzałam dwa razy. co do nich dojdę to zastanawiam się czy to nie bukszpan bo obok rośnie.
Listki ma podobne.
Niestety nie przebarwia się, u mnie rośnie między trawami, jest wielkości Admirationa. Jeszcze listki utrzymują się.

a Admiration w tym roku ma nasionka.
Anabell 19:03, 25 lis 2017

mira napisał(a)
Mi też potrzeba jeszcze kilku dni na finisz i o różach czas zacząć myśleć i chcę jakiś wianek ogrodowy wymodzić . Mi ta pogoda nie wadzi - trzeba się ubrać za to wasz mi brak czasu na ogród ale to nudny argument

Pozdrawiam

Mira ja już mogę powiedzieć finisz osiągnę jak powiążę trawy.
Mam zamiar to jutro zrobić.

Ważne było posadzenie cebulowych. Wykonane.

Dużo wysiłku włożyłam bo każdego dnia 5 taczek kompostu nawiozłam w kopane dołki, a ziemię ciężką z dołka nakładałam do wiader i do szklarenki nawoziłam, będzie wiosną w połączeniu z kompostem do donic pod dalie.

za wianki wezmę się w następnym tygodniu i wykończenie kulek z pereł i dwie są zrobione jeszcze bez kokardek.

Kule styropianowe zaczęłam kleić maleńkimi bombkami ale zabrakło bombeczek i domawiałam przesyłki.