Haniu, miło że zajrzałaś

Kordylinę mam od ubiegłego roku, kupiłam na próbę, ładnie przezimowała w garażu. Magnolię kupiłam razem z rh i azalią, lawenda francuska miała w święta zdobić taras ale pogoda spłatała nam figla. Kulki bukszpanowe z Ikea. Siewki specjalnie siałam do doniczek bo wyższe i rośliny nie ciągną tak do światła, dzisiaj biorę się za pikowanie, ziemię zabrałam do domu żeby się ogrzała i po pracy do roboty

Trochę ich dużo, część oddam sąsiadce jak kupi ziemię, pamiętam też o Tobie. Wczoraj posadziłam do doniczek begonie o których zupełnie zapomniałam i posiałam kremowe aksamitki, miałam siać do gruntu ale nie wiem kiedy wyjdę na działkę bo u mnie wszystko pod śniegiem (ok. 20 cm mamy tego białego dobra). Posadziłam też do donicy różę pienną i agapanty, dałam je do światła i już się zazieleniły. Haniu, ta zima daje się we znaki nie tylko nam ale i zwierzętom. W święta przed naszym domem pojawiło się stado dzików w ilości 21 sztuk, nigdy tak blisko nie podchodziły więc zaczynam się ich bać. Wieczorem nie wyjdę na spacer z psem

Pozdrawiam serdecznie