Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały skrawek ziemi

Mój mały skrawek ziemi

Madziarzeszow 07:16, 03 paź 2013

Agania napisał(a)
Madziu, rabata, super im większe tym lepsze, masz talent do przycinania iglaków, Twoje spirale mnie zachwycają, Ty na tej drabinie to był prawdziwy wyczyn, ja też mam co nie co do formowania, ale już wiosną. Muszę nakłonić do tego mojego M, no i jak znaleść na to gotową recepturę, jakiś czar może by się przydał

To było na zasadzie uda się to się uda , nie to wycinamy , bo za dużo zabiera światła przy tarasie

Cieszę się , że się podoba , mam nadzieję ,że się ładnie teraz zazieleni w niektórych miejscach.

Działaj na wiosnę sama , na pewno Ci się uda
Pozdrawiam
Madziarzeszow 07:18, 03 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Madziu...dzisiaj spacerowałam po Twoim wątku.Jestem pod wrażeniem...takie zmiany.Pozdrawiam serdecznie.

Zmiany są ciągle , czasem na lepsze , czasem na gorsze , tylko tak się zastanawiam ile tych zmian przeżyją moje rosliny wraz z m. i jedno i drugie cierpi
Mala_Mi 12:46, 03 paź 2013

Wbrew pozorom i M i rośliny to twarde sztuki... ... no to teraz masz super różankę
Jak sie gdzieś zakręcę koło Ciebie to zajadę i będziemy znów dumać co dalej
Pierwsza sprawa to zrobić porządek
Tulipany w różance są fajne.. bo najpierw tulipany, a potem są róże..
Agania 17:14, 03 paź 2013

Madziu, nie martw się zmianami i przesadzaniami, mam ten sam dylemat co Ty i jak każdy, jak rośliny, które przeniosłam będą rosły, to będzie wielka radość, a jak nie to trudno, coś się wymyśli, głowa do góry, mój M, to też twarda sztuka, ale to ja cierpię, a nie on
gierczusia 20:24, 03 paź 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Madziu...dzisiaj spacerowałam po Twoim wątku.Jestem pod wrażeniem...takie zmiany.Pozdrawiam serdecznie.

Noooo , zmiany ... I to jakie ... Super ... A te szpirale ??... Samaaaa ???.., noooo pikne
Madziarzeszow 06:46, 04 paź 2013

asc napisał(a)
Wbrew pozorom i M i rośliny to twarde sztuki... ... no to teraz masz super różankę
Jak sie gdzieś zakręcę koło Ciebie to zajadę i będziemy znów dumać co dalej
Pierwsza sprawa to zrobić porządek
Tulipany w różance są fajne.. bo najpierw tulipany, a potem są róże..

Super jak w przyszłym roku coś zakwitnie
Dokładnie teraz porządki i cebule jakieś , pochować do domu roślinki , np. rozplenicę Rubrum , chryzantemy , trawę pampasową itp.
Tylko czasu nie ma w soboty mogę popołudniami coś szturnąć , a w tygodniu nie ma szans.
Dlatego dobrze , że się ściemnia wcześniej , bo już po ciemku wchodzę na ten zabałaganiony ogród , a rano mnie szl..... trafia.
Tak tulipany wszesne i późne , a na stępnie róże i lawenda.
Madziarzeszow 06:51, 04 paź 2013

Agania napisał(a)
Madziu, nie martw się zmianami i przesadzaniami, mam ten sam dylemat co Ty i jak każdy, jak rośliny, które przeniosłam będą rosły, to będzie wielka radość, a jak nie to trudno, coś się wymyśli, głowa do góry, mój M, to też twarda sztuka, ale to ja cierpię, a nie on

W tym roku robię im taką zimę sprawdzającą i nie ocieplam , tylko naprawdę wybrane egzemplarze .

To będzie takie wyeliminowanie najsłabszych egzemplarzy
Na pewno ocieplę różaneczniki i nie wiem czy klon palmowy atropurpureum , azalię , hortensję piłkowe, czy te rośliny też potrzebują ocieplenia . Tamtej zimy wszystko ocieplałam , bo też małe roślinki były .
Madziarzeszow 06:54, 04 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Noooo , zmiany ... I to jakie ... Super ... A te szpirale ??... Samaaaa ???.., noooo pikne

Dzięki Elu , zaczęłam ze sznurkiem ciąć , ale bardziej mi przeszkadzał niż pomagał. Więc później już sama. Zawsze ,marzyłam o spiralach . Widać w tedy , że ogród jest tworzony , albo stworzony.
malgorzata_s... 12:22, 04 paź 2013

Co tam w Rzeszowie zmrożone wszystko? Pozdrawiam
Madziarzeszow 20:28, 04 paź 2013

A zmrożone rano byłam w szoku -5 było
A wyglądało to tak :