Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 20:32, 14 wrz 2015

mira napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1411-miesiecznica-dwuletnia-lunaria-biennis?page=2

Mirko, odpisałam w wątku z miesięcznicą.
barbara_kraj... 20:47, 14 wrz 2015

ewsyg napisał(a)

No to zabiłaś mi ćwieka! Kupowałam w Bylinowym, czyżby się pomylili? Zrobię inne ujęcie i o wcześniejszej porze dnia, wtedy ocenisz. A seledynowa jest na pewno.

Edit: mam jeszcze taką fotkę
barbara_kraj... 21:17, 14 wrz 2015

Gabriela napisał(a)
Rutewką się zachwyciłam, prawdziwa z niej "biała dama". Ale napisałaś, że kwitnie w maju, więc jakoś specjalnie upędzona była na teraz?
Nie kupiłam jeszcze ani jednej cebulki i nawet z braku czasu nie odwiedzam miejsc, gdzie można je spotkać. Trzymam się.

Trafnie określiłaś tę rutewkę jako 'białą damę'
A skoro teraz kwitnie, to może z opóźnieniem ją wyhodowali, bo podobno kwitnie od maja do lipca?
Na kupno, a tym bardziej na sadzenie cebul jeszcze czas, zdążysz.
barbara_kraj... 23:54, 20 wrz 2015

Dokupiłam śnieżnobiałe narcyzy Mount Hood.

W świetle flesza

jona 20:57, 21 wrz 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Dokupiłam śnieżnobiałe narcyzy Mount Hood.

Śliczne, ja niestety nie spotkałam i kupiłam trochę takich starodawnych narcyzów. Będą pachniały i to jest na plus.
Mount Hood pewnie dokupię jak spotkam, chociaż jest mocne postanowienie, że już żadnych cebul nie kupuję.
Pozdrawiam
EPODLAS 09:17, 24 wrz 2015

Basiu, weszłam do ciebie i tak przy okazji dowiedziałam się jaką mam hostę. Czy ta hosta z białymi kwiatami Hosta plantaginea pachnie? Bo moja tak. Już przekwita, u mnie jest w półcieniu i się nie przypala.
barbara_kraj... 21:46, 27 wrz 2015

Miałam tygodniową przerwę z powodu wyjazdu do córki. Pobyt u niej urozmaicilam sobie uczestnictwem w musicalu 'Mamma mia' w teatrze Roma http://www.teatrroma.pl/teatrroma.pl/spektakle/duza-scena/mamma-mia
Ubawiłam się setnie.

Nie mam pojęcia, co się dzieje na działce.
barbara_kraj... 21:47, 27 wrz 2015

EPODLAS napisał(a)
Basiu, weszłam do ciebie i tak przy okazji dowiedziałam się jaką mam hostę. Czy ta hosta z białymi kwiatami Hosta plantaginea pachnie? Bo moja tak. Już przekwita, u mnie jest w półcieniu i się nie przypala.

Bożenko pachnie!
barbara_kraj... 21:54, 27 wrz 2015

jona napisał(a)

Śliczne, ja niestety nie spotkałam i kupiłam trochę takich starodawnych narcyzów. Będą pachniały i to jest na plus.
Mount Hood pewnie dokupię jak spotkam, chociaż jest mocne postanowienie, że już żadnych cebul nie kupuję.
Pozdrawiam

Asiu, ja też zarzekałam się, że nic kupować nie będę i... nie wytrzymałam! Kupiłam!
Tych starodawnych, jak piszesz mam kilka kępek i bardzo je sobie cenię, bo przypominają mi ogród babci.
Te 'Mount Hood' podobne nieco do narcyzów 'Thalia', które mi wyginęły. I pewnie dlatego je kupiłam.
monteverde 21:32, 28 wrz 2015

barbara_krajewska napisał(a)

No to zabiłaś mi ćwieka! Kupowałam w Bylinowym, czyżby się pomylili? Zrobię inne ujęcie i o wcześniejszej porze dnia, wtedy ocenisz. A seledynowa jest na pewno.

Edit: mam jeszcze taką fotkę

Moje Panie ja też mam Green Jewel od Dąbrowskich prosto ze szkółki i wygląda tak
już się przebarwia, bo zdjęcie robione przed niedzielą a tak wygląda Virgin http://plantsgallery.blogspot.com/2013/02/echinacea-purpurea-virgin-jezowka.html
Basiu piękna rutewka ja zwoje trochę pomarnowałam podcinając za mocno zamiast same przekwitnięte kwiatostany Gaura u mnie też jeszcze ładnaco do Thalii to podobna do Hooda ale o wiele drobniejsza a musicalu zazdroszczę, dawno nie byłam na żadnym spektaklu, buziole Basiu