Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:06, 07 sie 2016

Z przyjemnością popracowałam dziś na działce. Ot, takie lekkie prace: przycięłam róże The Fairy i ostatnie lawendy, wygrabiłam liście spod wiśni, bo porażone drobną plamistością lecą na potęgę. popodwiązywałam co niektóre rośliny, dosiałam trawę w miejscu, z którego wycięłam płożący jałowiec, no i porobiłam trochę zdjęć.

barbara_kraj... 23:14, 07 sie 2016

an_tre 23:17, 07 sie 2016

barbara_krajewska napisał(a)

Eukomisy niestety nie będą kwitnąć. Od czasu do czasu zaglądam do środka liści i nie widzę żadnych zawiązków pędów kwiatowych. Może dlatego, że bulwy były zbyt młode?
Basiu ja wszystkie większe wybrałam i takie same u siebie sadziłam, kwitną, kwiatostany są mniejsze niż w ubiegłym roku ale kwitną, może też miały za mokro?
- zaraz wstawię u niebie to zobaczysz
- bulwy od ciebie duże to i kwiat olbrzymi, zakwitła jedna
- pędzę wstawić
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 23:19, 07 sie 2016

Języczka pomarańczowa

barbara_kraj... 23:30, 07 sie 2016

Green Jevel jeszcze w pąku i takie tam...

Portulaka wciąż wyłazi i kwitnie, a siałam ją raz jedyny pewnie z osiem, albo więcej lat temu

barbara_kraj... 16:23, 10 sie 2016

Środa, od rana - a może od nocy? - pada wolno, spokojnie. Roślinom to służy, owocom i kwiatom już mniej.
Moje jabłka parcha złapały.

A miałam myć okna, ech!
boguslawa_ma... 16:52, 10 sie 2016

U mnie jabłka już dawno parcha złapały,mimo oprysków,za to brzoskwinie w tym roku piękne.
Okna jutro umyjesz.
Mala_Mi 09:55, 12 sie 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, jeśli widzisz poprawę w leczeniu, to ratuj bukszpany! Szkoda byłoby takiej ilości i włożonej pracy, o forsie nie wspomnę.
Ja na razie - i odpukać! - u swoich żadnych oznak chorób nie widzę, ale ja bukszpanów nie kupowałam, sama je mnożę od lat. Jedynie Miodówka bukszpanowa czasem mocno się uaktywnia. Ale ona jest do 'strawienia' a po cięciu zdecydowanie jej ilość się zmniejsza.
Za jeżynami nie przepadam, ale nalewka, którą robi mój syn smakowała.

Dzisiaj kontynuowałam prace przy tym przejściu, ale nie skończyłam. Na razie wygląda to tak:

A co dalej - pomyślę.

Super to wyszło
barbara_kraj... 20:31, 12 sie 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
U mnie jabłka już dawno parcha złapały, mimo oprysków, za to brzoskwinie w tym roku piękne.
Okna jutro umyjesz.

Okna umyte!
barbara_kraj... 20:35, 12 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Super to wyszło

To było najlepsze rozwiązanie. Szkoda że tak późno się na to zdecydowałam. Teraz kolej na jałowiec Sky Rocket. Do 'golenia' przeznaczony.