Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Nallar 14:48, 27 kwi 2018

Basiu moja NN to tojad.
barbara_kraj... 18:22, 27 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Ciekawe czy tylko na jabłonki mówi się "jak panna młoda", na wiśnie, czereśnie też?

To łasica.

Ewo, pewnie na wszystko, co bielą otulone. A kwitnące jabłonki tak właśnie wyglądają, że z 'panną młodą' skojarzyłam to sobie.

No to mam potwierdzenie tego, co większość sugerowała. Niech sobie łasica w spokoju u mnie żyje. Ciekawe jak długo?
barbara_kraj... 18:24, 27 kwi 2018

Nallar napisał(a)
Basiu moja NN to tojad.

Skłaniałam się ku temu tojadowi, ale u mnie ma trochę inne liście i odpuściłam. Nie pamiętałam u Ciebie tojadu, pewnie niedawno go wsadziłaś?
barbara_kraj... 18:27, 27 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)

(...)
A wiesz że wymarzły mi wszystkie krwawniki Terracotta? Nic nie wyłazi. Jeszcze nie wyrzucam, ale nadzieja nikła.

O kurcze, szkoda, bo pięknie się komponowały z pozostałymi roślinami, no i kasa przepadła. Nie ma co znów ryzykować, pomyśl o innych roślinkach.
barbara_kraj... 18:43, 27 kwi 2018

Iwonko, myślałam o Tobie i jesteś!
Jakoś nie mogę się zebrać na obszerniejszą odpowiedź, ale co się odwlecze, to nie uciecze.

Większość działek ma po środku taką alejkę. Teraz to się zmienia, bo i charakter działek bardziej rekreacyjny niż produkcyjny.
Jak objęłam tę działkę, to po obu stronach rosły na przemian jednakowo kwitnące piwonie i żonkile. Prawie nic z tego nie zostało. Żonkile przepadły, sporo piwonii wysadziłam i rozdałam.
Mam trochę lilii, ale niezbyt im u mnie dobrze, co rusz to jakieś wypadają. Widać coś im nie odpowiada. Jednak jedna taka odmiana - chyba staroć jakaś - wciąż mi się odnawia. I 'smoli'. Nowych nie dokupuję.

Od wczoraj ochłodziło się trochę, ale dalej słonecznie i... sucho! W przyszłym tygodniu zapowiadają sporo burz, oby szkód nie narobiły!
ryska 19:00, 27 kwi 2018

4 ary wszelakiego kwiecia. Bosko
barbara_kraj... 19:19, 27 kwi 2018

Reniu, cierpię, że nie mogę mieć wielu innych roślin, a które mi się bardzo podobają. Miejsca mało, ziemia byle jaka i stare lata.
bogumila 20:40, 27 kwi 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Reniu, cierpię, że nie mogę mieć wielu innych roślin, a które mi się bardzo podobają. Miejsca mało, ziemia byle jaka i stare lata.

Mamy podobne pragnienia...ale u Ciebie wszystko już kwitnie!
barbara_kraj... 21:46, 27 kwi 2018

bogumila napisał(a)

Mamy podobne pragnienia...ale u Ciebie wszystko już kwitnie!

Bogusiu, kwitnie, ale i przekwita!
an_tre 21:57, 27 kwi 2018

Milka napisał(a)
Basiu, są niebezpieczne i jednocześnie bardzo pożyteczne, oglądałam ciekawy program na ich temat. U mnie stale są szerszenie, jakoś koegzystujemy razem
Irenko tak samo jest i u nas, szerszenie co roku i jakoś się zgadzamy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies