Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

monteverde 01:02, 07 kwi 2013

modraszka też się cieszy, ze może Ciebie odwiedzić
Elfik 10:39, 07 kwi 2013

Basiulku, ja zawsze do Ciebie wpadam na chwilkę, a tyyyyle wiedzy się nałykam.... To może jeszcze zerknij u mnie i poradź... Wprawdzie pytanie adresowane było do annawu , bo to specjalistka od chryzantem, ale Ty też wszystko wiesz
A ja zawsze dostaję w prezencie od znajomej już odhodowaną kobeę, ale nigdy nie jest uszczykiwana, a jak już się "zassie" na siatkę, to ze 4m ma... Taka uszczykiwana pewnie jest krótsza? O to chodzi?
AgnieszkaW 11:05, 07 kwi 2013

Basiu, też mi coraz trudniej czekać, aż śnieg stopnieje, ale co mamy zrobić? Musimy czekać. U nas dziasiaj na plusie 6 stopni, ale słońca brak, a teraz właśnie coś sypie (jakaś drobna biała kaszka). Cieplutko pozdrawiam
barbara_kraj... 11:09, 07 kwi 2013

Elfiku, każda Twoja nawet najkrótsza wizyta jest mi miłą
Najpierw o kobei; otóż po uszczknięciu, rozgałęzia się, zagęszcza i w sumie kwiatów będzie więcej niż na jednym, choć długim pędzie

Chryzantemy trzeba w którymś węźle przyciąć, muszą się rozkrzewić. Ja wysadziłabym je bezpośrednio do ziemi. One są dosć żarłoczne a w donicach mają ograniczone możliwości. Mogłabyś je też odmłodzić oddzielając sadzonki od starej bryły korzeniowej, tym sposobem wzmocnią się, bo rozbudują swój własny system korzeniowy. Chryzantemy bardzo szybko się ukorzeniają
I jeszcze inaczej - niech podrosną, utniesz 8 - 10 cm wierzchołki i zrobisz nowe sadzonki. Reszta się rozkrzewi
barbara_kraj... 11:14, 07 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Basiu, też mi coraz trudniej czekać, aż śnieg stopnieje, ale co mamy zrobić? Musimy czekać. U nas dziasiaj na plusie 6 stopni, ale słońca brak, a teraz właśnie coś sypie (jakaś drobna biała kaszka). Cieplutko pozdrawiam

A ja wczoraj zazdrościłam słońca całej północy nad Bałtykiem. Dziś u mnie błękit niesamowity, czysty i rozświetlony. Żyć się chce! Na działkę się wybieram, oby rekonesans wypadł korzystnie
Agnieszko, słońca życzę
Mala_Mi 15:01, 07 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Weroniko, dzięki. Ciekawe, czy w innych marketach są do osiągnięcia?

http://www.floks.pl/podpory-kwiatowe,c97.html pierwszy lepszy sklep internetowy. U nas są i w innym sklepie. Używam od dawna i sobie chwalę.. Na zimę zostawiam na rabatach
barbara_kraj... 18:01, 07 kwi 2013

Dzięki Aniu, trochę drogie mi się jednak wydają te z netu. Muszę pochodzić po sklepach, do tej pory nie interesowałam się nimi.
barbara_kraj... 18:08, 07 kwi 2013

Moja wiosna
Wiedziałam, że na działce będzie śnieg, ale nie przypuszczałam, że aż tyle! Po prostu wszystko dokładnie przysypane grubą warstwą. Nawet nie próbowałam nic odgarniać. Od samej furtki dziewiczy śnieg ze słabiutkimi śladami ptasich łapek.
Oto, co zobaczyłam...

A to na alejce nasze ślady

i ślady przed domkiem
barbara_kraj... 18:13, 07 kwi 2013

Wszędzie śnieg, całe połacie śniegu!

barbara_kraj... 18:17, 07 kwi 2013

Z wielu bylin tylko ożanka ledwie widoczna

A to jedyna oznaka wiosny, marniutki wrzosiec

I martwię się, kiedy to wszystko stopnieje, pewnie do końca kwietnia nie zdąży!