Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

AgnieszkaW 20:49, 26 cze 2013

Basiu, jak Twoje róże - uratowane?
ewsyg 20:55, 26 cze 2013

Basiu, jest spotkanie w Pisarzowicach 06.07.Może się wybierzesz ? Ja jak tylko będę miała wolną sobotę to chyba pojadę . Basiu, co Ty na to ?
EPODLAS 21:05, 26 cze 2013

Basiu, moje przetaczniki zaczynały kwitnąć jak wyjeżdżałam. Nie mam ich dużo, a właściwie jedną odmianę nn. Ale bardzo je lubię i na pewno będzie ich więcej w moim ogrodzie.
barbara_kraj... 21:29, 26 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Basiu, jak Twoje róże - uratowane?

Od piątku nie byłam na działce! Zawsze coś wypadło Sama jestem bardzo ciekawa jak się one mają i czy za szpadel chwytać nie będę musiała
barbara_kraj... 21:41, 26 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Basiu, jest spotkanie w Pisarzowicach 06.07.Może się wybierzesz ? Ja jak tylko będę miała wolną sobotę to chyba pojadę. Basiu, co Ty na to ?

Ewo, ja chętnie, tylko od M jestem zależna, a on roślinami zupełnie się nie interesuje i nie przypuszczam, aby taka wycieczka go uradowała
AniaDS 17:23, 27 cze 2013

M. poogląda piękne ogrody, jest co oglądać . Mój też przeciwnik takich wycieczek a tam już drugi raz pojechał .
Debra 20:07, 27 cze 2013

Basiu, czekam na wieści z ogrodu
Mam nadzieję, że zstałaś go w dobrym zdrowiu.
U mnie niemal złamana brzoskwinia, ale chyba w pore ją podwiązałam.
Te deszcze mnie wykończą
barbara_kraj... 22:43, 27 cze 2013

Zadowolona jestem z dzisiejszego dnia - po tygodniu bezczynności 8 pracowitych godzin na działce to dopiero coś. A było co robić! Najpierw podwiązałam winogron, potem rośliny, które się zaczęły pokładać, następnie pościnałam przekwitłe kwiatostany / a było tego sporo!/, skosiłam część trawnika, oczyściłam z przekwitłych kwiatostanów ostatni rh, a z zeschłych liści rząd bergenii, wykopałam trzy zmarnowane róże, przycięłam część okrywowych, 'ostrzygłam' pięć bukszpanów i oczywiście zrobiłam trochę zdjęć
Jeszcze przed wyjazdem na działkę zrobiłam zakupy i przy okazji - dla Debry - kilka fotek hortensji dębolistnej. Fotki wstawię w Twoim wątku, Debro

Tak aktualnie wyglądają moje róże pnące. Rosarium Uetersen zaczęła przekwitać i śmieci

Inne kwitnące, jest ich tylko trzy!
Louise Odier ma na razie dwa kwiaty, ale sporo pączków

i dwie ranbatowe NN

Ot, i cały różany bilans
barbara_kraj... 22:54, 27 cze 2013

Takie były

Z tych róż zostało to:

po ścięciu do ziemi
Debra 23:01, 27 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Zadowolona jestem z dzisiejszego dnia - po tygodniu bezczynności 8 pracowitych godzin na działce to dopiero coś. A było co robić! Najpierw podwiązałam winogron, potem rośliny, które się zaczęły pokładać, następnie pościnałam przekwitłe kwiatostany / a było tego sporo!/, skosiłam część trawnika, oczyściłam z przekwitłych kwiatostanów ostatni rh, a z zeschłych liści rząd bergenii, wykopałam trzy zmarnowane róże, przycięłam część okrywowych, 'ostrzygłam' pięć bukszpanów i oczywiście zrobiłam trochę zdjęć
Jeszcze przed wyjazdem na działkę zrobiłam zakupy i przy okazji - dla Debry - kilka fotek hortensji dębolistnej. Fotki wstawię w Twoim wątku, Debro

No to pracowity dzień bardzo!
Dzieki za pamięc i zdjecia hortensji dębolistnej.
Zdjęcia suchych róż bardzo smutne