Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:46, 29 sty 2014

viva napisał(a)
Basiu, trochę przymrużyłam oczy przy Twoich ognistych
Czytam, że rozglądasz się za nowym aparatem ale ten, który masz bardzo dobrze robi czerwienie, mój ma z tym problem.

Vivo, a Ty wiesz ile ja zdjęć zrobię zanim jedno mi pasuje? Czasem w ogóle rezygnuję i podchodzę ponownie za kilka godzin lub nawet dni. Tylko że roślina już nie taka sama
Wiele zależy od oświetlenia, kąta padania promieni, pory dnia, koloru obiektu i td. No i aparatu oczywiscie!

viva 00:25, 30 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Vivo, a Ty wiesz ile ja zdjęć zrobię zanim jedno mi pasuje? Czasem w ogóle rezygnuję i podchodzę ponownie za kilka godzin lub nawet dni. Tylko że roślina już nie taka sama
Wiele zależy od oświetlenia, kąta padania promieni, pory dnia, koloru obiektu i td. No i aparatu oczywiscie!

Basiu, znam to wszystko
monteverde 00:38, 30 sty 2014

Basiu ale dużo podobnych zdjęć wstawiłyśmy dla mnie najfajniejsza sasanka z pędzelkiem na środku ja też czasami robię kilka zdjęć zanim wybiorę to jedno do wstawienia
eda 13:54, 30 sty 2014

Edyto, miło mi, że wpadłaś Pozdrawiam również

Mala_Mi 15:51, 30 sty 2014

O to mi chodziło.. i faktycznie gazania... czerwonej nigdy nie widziałam

A najgorszy do fotografowania to biały.... nigdy mi kwiaty nie wychodzą ostre tylko rozmyte
barbara_kraj... 18:25, 30 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

O to mi chodziło.. i faktycznie gazania... czerwonej nigdy nie widziałam

A najgorszy do fotografowania to biały.... nigdy mi kwiaty nie wychodzą ostre tylko rozmyte

Wyczułam, że o gazanię chodzi
Ja mam kłopot z czerwonym, często z żółtym. Żonkili nie potrafię dobrze sfotografować, z pełnikiem się morduję i tak wyliczać mogłabym wiele...
barbara_kraj... 18:47, 30 sty 2014

Dziś pokażę Wam moje werbeny patagońskie, które 28 grudnia przyniosłam do domu i do doniczek wsadziłam. Szybko się przyjęły, bo wykopałam je z dużą bryłą ziemi. Przycięte pędy ładnie się rozkrzewiają i właściwej zieloności nabierają, bo dzień dłuższy i światła więcej.
Dwa ścięte badylki do wody wstawiłam i wreszcie po miesiącu korzonki się pokazały.

Tak było 28 grudnia

tak jest dzisiaj

I pozostałe
an_tre 18:56, 30 sty 2014

Jak dobrze pójdzie to może ci w domu rozkwitną
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 18:58, 30 sty 2014

an_tre napisał(a)
Jak dobrze pójdzie to może ci w domu rozkwitną

Nie dopuszczę do tego, przycinać będę, a jak tylko będzie można hartowanie na balkonie zastosuję
Krys 21:22, 30 sty 2014

Basiu ale piękne werbenki a ja wszystkie jesienia wyrwałam buu ,ale mam nasionka i będe siać ale dopiero w połowie lutego ,pozdrawiam