Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nostalgiczny ogródek shabby chic

Nostalgiczny ogródek shabby chic

Kondzio 19:12, 14 lut 2013

Dla was i waszych zwierzątek wysyłam walentynkę

beata0109 19:39, 14 lut 2013

dziękujemy bardzo
anna_g 20:34, 14 lut 2013

beata0109 napisał(a)
"Duży" ogród zimowy mam od września jest to pierwsza zima , nie wiem jak będzie latem.Mam nadzieję że nie będzie się nagrzewał.Można otwierać każde drzwi łącznie chyba 22szt więc będzie przewiew.Wcześniej był to zwykły taras ogrodzony płotem z desek żeby zwierzaki nie wchodziły ale był tak wietrzny że nie dało się tam siedzieć gryzły też komary.Strona południowo zachodnia
latem

dziś ( jest zagracony trzymam tam leżaki ogrodowe)

Pięknie tutaj - nastrojowo. Wiklina i te dodatki. Stolik zrobiony z podstawy maszyny do szycia tak? Mam też taką maszynę - tylko całą - odnowioną Tatrę - pamiątkę po mojej babci która była krawcową
Te leżaki super tu pasują, tak się położyć i rozkoszować się widokiem za oknami - oczywiście zakladając że się tam nie zamarznie W lecie się wszystko niemal nagrzewa Może jakieś rolety można na te okna założyć od słonecznej strony. Śliczne miejsce, bardzo klimatyczne. Gdyby go jeszcze zazielenić - to już tylko tam siedzieć i odpoczywać i marzyć
anna_g 20:38, 14 lut 2013

beata0109 napisał(a)
Strona zachodnia

Piękne widoczki - ten w oddali i te dziewuszki też śliczne.

anna_g 20:51, 14 lut 2013

beata0109 napisał(a)

"mały" ogród zimowy ale tam także spada temperatura poniżej zera. Słońce tylko rano
praktycznie cały dzień w cieniu latem idealnie

.

a na kanapce to jeszcze jeden wasz domownik? (przepraszam za wścibstwo) czy już został wcześniej pokazany? (albo pokazana). Może pokaż ich w czterech łapkach https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki-zwierzeta-domowe

Ta twoja dalia też imponująca - wielkość kwiatów ma niezłą - a kolor... żółty też pikny Ja w szkółce normalnej już 2 razy kupowałam powojnika który miał być w kolorze ceglastym - w sumie to nie wiem czy w ogóle takie są - w każdym razie żaden z moich nie był

Pozdrawiam walentynkowo

beata0109 21:51, 14 lut 2013

Także pozdrawiam walentynkowo

Stolik od maszyny był biurkiem najstarszej córki ale po przemeblowaniu go wyniosła. Mam starą maszynę na strychu i planuję ją tam postawić.Moja prababcia miała piękną starą maszynę w idealnym stanie ale niestety do mnie nie trafiła;( W miejsce leżaków planuję postawić sofkę 2 osobową żeby dziewczyny mogły spać latem na tarasie ( to ich marzenie) Leżaki muszą wrócić nad staw spędzamy tam pół dnia pilnując dzieciaków w wodzie Taras bardzo się nagrzewa jak jest bardzo gorąco i bezwietrznie. Już wcześniej miałam tam beżowe zasłony z lnu .Udało mi się kupić ikeowskie białe też lniane aż 6 szt w sh. Tylko karnisze muszę powiesić.

Psy mam dwa suka 4 lata i pies 2 lata oba duże mieszańce takie mixy amstafo coś tam. Oba bardzo łagodne kochane

O ceglastym powojniku pierwsze słyszę . W lidlu kupiłam niebieski a okazał się różowy
giza 10:20, 15 lut 2013

Zajżałam sobie tutaj http://mycottageseaside.blogspot.com/
Ale Ty zdolna bestia jesteś!
beata0109 10:43, 15 lut 2013

zamówiłam nasiona niecierpka jeszcze nigdy go nie miałam tym bardziej nie wiem czy nie lepiej było kupić gotowe roslinki ukorzenione
beata0109 10:45, 15 lut 2013

Gabrysia_ 10:53, 15 lut 2013

Witam Beatko
Ale niesamowity klimat u ciebie panuje.
Zwierzęta,dziewczynki...ogromna działka
Pozdrawiam