to w sumie dobry miesiąc i mamy wiosnę
dzisiaj u nas -6, ale wiatrzysko za to spore! na szczęście słoneczko się pojawiło, to od razu nastrój lepszy! dobrze, że nie muszę w pole jechać na zajęcia
pozdrawiam :*
Dobry pomysł. Zielenina zawsze zdrowa i pyszna
U mnie szczypior to rośnie w piwnicy bez ziemi w worku A natkę pietruszki mam cały czas w ogrodzie chociaż teraz pod kołderką
Dzięki Kochana
mam nadzieję, że w tym sezonie się trochę rozkręci, bo już będę miała co pokazywać
dobrze, że dostrzegasz plusy tej śnieżycy spokój masz i możesz sobie na spokojnie z dzieciakami posiedzieć
miłego dnia :*
U mnie właśnie w kotłowni zaczęła cebula puszczać szczypiorek, ale żółty był, teraz na świetle, to chociaż zzieleniał
a pietruszkę i koperek, to mam jeszcze pomrożone ale nie ma to, co świeże!
Dziękuję :*
Próbuję, metodą prób i błędów i serce mnie boli, jak kolejna sadzonka usycha ale źródło do bukszpana mam, więc będę zagadywać koleżankę, żeby w razie przycinania, znów mi dała ścinki mnie to nic nie kosztuje, jedynie trzeba pamiętać o podlewaniu! tym razem przez 2 miesiące mój m się nimi zajmował, jak mnie nie było, bo się kursowałam
teraz przeniosłam te moje przedszkole do pokoju córy, bo tam jeszcze nie skończony pokój cały czas, a cieplej, bo mój przechowalnik, to pokój przejściowy do nieogrzewanego garażu i przy tych przymrozkach zimno tam było! mam nadzieję, że później roślinki się odwdzięczą i będą pięknie rosły
Tak sobie czytam o Waszych planach nasadzeń w najbliższym sezonie i dołuję się coraz mocniej, bo ja mam czarną plamę w głowie, jeśli chodzi o obsadzenie rabaty pod siatką naprzeciwko tarasu!
jest to południowa strona i napaliłam się na hortensje, ale one w słońcu pewnie nie dadzą rady?
chociaż u nas w mieście pod bankiem rosną anabelki, w słońcu właśnie i jakoś dają radę?!
hmmm musiało mi się coś pomylić, bo teraz czytam i anabelki dadzą radę w słońcu, limki w sumie też, a jak bym im jeszcze dała jakieś tło, to i jakiś półcień by im zrobiła czyli jestem w domu