Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Marta7 00:37, 27 sty 2014

Kasiu pozdrawiam bardzo serdecznie,trochę mnie nie było ale postaram się nadrobić zaległości,widzę że witaminki już Ci rosną
kitek81 09:07, 27 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu to zimno doszło i do nas ale dzisiaj słoneczko Wiosna ma jeszcze czas Ogłosiłyśmy że ma już być 8 marca na pewno Pozdrawiam.

to w sumie dobry miesiąc i mamy wiosnę
dzisiaj u nas -6, ale wiatrzysko za to spore! na szczęście słoneczko się pojawiło, to od razu nastrój lepszy! dobrze, że nie muszę w pole jechać na zajęcia
pozdrawiam :*
Tusiala 09:08, 27 sty 2014

Dobry pomysł. Zielenina zawsze zdrowa i pyszna
U mnie szczypior to rośnie w piwnicy bez ziemi w worku A natkę pietruszki mam cały czas w ogrodzie chociaż teraz pod kołderką
kitek81 09:10, 27 sty 2014

Ewa4 napisał(a)
Kasia ale śmigasz już dwusetkę minełaś życzę kolejnych setek.Ty już za wiosną wyglądasz daj się nacieszyć zimą jest pięknie mam drogę zawianą zaspy na metr hihi jest fajnie nikt nie jezdzi koło nas cisza spokój a i do nas nikt nie dojedzie i to jest plus bo jak nas odwiedzali po przyjściu ze szpitala to w dwa tygodnie mniałam tyle gości co niektórzy przez rok hehe.Pozdrawiam

Dzięki Kochana
mam nadzieję, że w tym sezonie się trochę rozkręci, bo już będę miała co pokazywać
dobrze, że dostrzegasz plusy tej śnieżycy spokój masz i możesz sobie na spokojnie z dzieciakami posiedzieć
miłego dnia :*
kitek81 09:12, 27 sty 2014

Marta7 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam bardzo serdecznie,trochę mnie nie było ale postaram się nadrobić zaległości,widzę że witaminki już Ci rosną

witaj po długiej przerwie
u mnie nie ma co nadrabiać, możesz od razu być na bieżąco
cieszę się, że wróciłaś
pozdrawiam serdecznie
kitek81 09:56, 27 sty 2014

Tusiala napisał(a)
Dobry pomysł. Zielenina zawsze zdrowa i pyszna
U mnie szczypior to rośnie w piwnicy bez ziemi w worku A natkę pietruszki mam cały czas w ogrodzie chociaż teraz pod kołderką

U mnie właśnie w kotłowni zaczęła cebula puszczać szczypiorek, ale żółty był, teraz na świetle, to chociaż zzieleniał
a pietruszkę i koperek, to mam jeszcze pomrożone ale nie ma to, co świeże!
Marta7 10:03, 27 sty 2014

kitek81 napisał(a)
To jak już dodaję zdjęcia to pokażę cisy, co na początku roku wtyknelam w ziemię, tylko tyle mi się udało ukorzenic, no i próbuje z bukszpanami

Kasiu podziwiam Cię,super sadzoneczki,masz duszę ogrodnika.
Pozdrawiam
kitek81 10:11, 27 sty 2014

Marta7 napisał(a)

Kasiu podziwiam Cię,super sadzoneczki,masz duszę ogrodnika.
Pozdrawiam

Dziękuję :*
Próbuję, metodą prób i błędów i serce mnie boli, jak kolejna sadzonka usycha ale źródło do bukszpana mam, więc będę zagadywać koleżankę, żeby w razie przycinania, znów mi dała ścinki mnie to nic nie kosztuje, jedynie trzeba pamiętać o podlewaniu! tym razem przez 2 miesiące mój m się nimi zajmował, jak mnie nie było, bo się kursowałam
teraz przeniosłam te moje przedszkole do pokoju córy, bo tam jeszcze nie skończony pokój cały czas, a cieplej, bo mój przechowalnik, to pokój przejściowy do nieogrzewanego garażu i przy tych przymrozkach zimno tam było! mam nadzieję, że później roślinki się odwdzięczą i będą pięknie rosły

kitek81 10:23, 27 sty 2014

Tak sobie czytam o Waszych planach nasadzeń w najbliższym sezonie i dołuję się coraz mocniej, bo ja mam czarną plamę w głowie, jeśli chodzi o obsadzenie rabaty pod siatką naprzeciwko tarasu!
jest to południowa strona i napaliłam się na hortensje, ale one w słońcu pewnie nie dadzą rady?
chociaż u nas w mieście pod bankiem rosną anabelki, w słońcu właśnie i jakoś dają radę?!
kitek81 10:27, 27 sty 2014

hmmm musiało mi się coś pomylić, bo teraz czytam i anabelki dadzą radę w słońcu, limki w sumie też, a jak bym im jeszcze dała jakieś tło, to i jakiś półcień by im zrobiła czyli jestem w domu