Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Joaska 09:05, 07 kwi 2014

kitek81 napisał(a)

Już Janince odpowiedziałam, więc w poście powyżej masz wszystkie informacje jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem
pozdrawiam :*
widziałam dzięki za szczegóły
Mirka 09:51, 07 kwi 2014

No nieźle Kasiu to już jest nas dwie królowe sadzoneknie ruszaj ich aż do nastepnej wosny:Wiosną nim puszczą listki dopiero przesadź ja swoje teraz przesadzałam i miały ładnie wykształcony system korzeniowy Miłego dnia a zapomniałam napisać że wczoraj wsadziłam do ukorzenienia patyki perukowca zobaczymy czy się uda czytałam że ciężki jest w ukorzenianiu ale co tam próję
bogumila 10:02, 07 kwi 2014

Mirka napisał(a)
No nieźle Kasiu to już jest nas dwie królowe sadzoneknie ruszaj ich aż do nastepnej wosny:Wiosną nim puszczą listki dopiero przesadź ja swoje teraz przesadzałam i miały ładnie wykształcony system korzeniowy Miłego dnia a zapomniałam napisać że wczoraj wsadziłam do ukorzenienia patyki perukowca zobaczymy czy się uda czytałam że ciężki jest w ukorzenianiu ale co tam próję
Sadzonki bardzo...bardzo dorodne.Pozdrawiam.
kitek81 11:28, 07 kwi 2014

Pola napisał(a)
No proszę, a tu praca wre, nawadnianie cudna rzecz chociaż go nie ma u mnie, ale kto wie

wiesz to nasze nawadnianie, to nie takie profesjonalne, ale to już zawsze coś, nie będzie się człowiek męczył z wężem i sikawką, tylko metrowy wąż z naszym zraszaczem wahadłowym, podepniemy do puszki i placami będziemy nawadniać-myślę, że i takie rozwiązanie polepszy nam pracę i spełni swoją funkcję!
jak się sprawuje na pewno dam znać
kitek81 11:30, 07 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko kochana ale robotę zrobiliście: Tego nawadniania to zazdraszczam Fantastycznie mieć coś takiego Ja latam z wężem ale cóż ogród już ma swoje lata i nikt kiedyś o tym nie myślał. Odpoczywaj kochana po ciężkiej pracy Pozdrawiam serdecznie

też jak to kopałam, to myślałam, że to nie takie, jak mi się marzy, ale i tak to więcej niż w większości ogrodów kiedyś się tego nie robiło, a na tym etapie jak my jesteśmy, to aż żal i szkoda by było, żeby nie zrobić, nawet takiego podstawowego, jak my zrobiliśmy
kitek81 11:32, 07 kwi 2014

Nikita napisał(a)
No widzę Kasiu, że prace wykopaliskowe już zakończone...rączki i plecki pewnie troszkę bolą, ale jaka SATYSFAKCJA!!! Teraz już tylko trawkę posiać, roślinki zasadzić i potrzeć z dumą jak ślicznie rosną.

już skończone radość faktycznie, wielka jak pogoda dopisze to właśnie na moim urlopie zaczniemy robić trawnik-już nie mogę się doczekać, jak się zazieleni zaraz będzie inaczej wyglądało
kitek81 11:33, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Odwaliliscie kawal pieknej roboty, brawo

dzięki za dobre słowo, którego jak wiadomo, zawsze potrzeba
kitek81 11:34, 07 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Nawadnianie to świetna rzecz, wiem, bo...nie mam Jestem na etapie biegania z konewką lub wężem Dobrze, że się na nie zdecydowaliście

też się cieszę, że już jest w mięśniach jeszcze czuję ale warto było teraz można brać się za trawnik
pozdrawiam
kitek81 11:39, 07 kwi 2014

Kochana, ja hudrofor mam przy studni, a prąd z domu! Troszkę to nie wygodne i musimy pomyśleć nad jakąś zabudową tego, jakiś mini domek, czy jak, żeby na czas sezonu nie targać tego hydrofora non stop, ale żeby i tak sobie to ułatwić, to w rowek, gdzie idzie rura PE, to daliśmy też przedłużacz , resztę wkopiemy i będzie na stałe w garażu podłączone! jak zrobimy ogrodzenie od frontu to hydrofor wiosna, lato, jesień, będzie w tym mini domku, a na zimę do garażu-tak sobie wykombinowaliśmy
wieczorkiem dodam zdjęcie jak wygląda teraz hydrofor, trochę jak z kosmosu
kitek81 11:41, 07 kwi 2014

Mirka napisał(a)

Kochana, Królowa jest tylko jedna nie odbiorę Ci tytułu ale cieszę się, że mogę uczyć się od najlepszych dzięki za kolejne cenne rady, czyli horti i pęcherznice muszę w domu przetrzymać przez rok, a na miejsce docelowe na przyszłą wiosnę pójdą ?
z perukowcem na pewno Ci się uda, bo komu, jak nie Tobie
pozdrawiam serdecznie :*