Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:43, 08 kwi 2014

regli napisał(a)
Ja do placyka pod basen. Zanim zrobisz przetestuj czy w ogóle basen się sprawdzi. Nim będzie trawnik masz jeszcze chwilkę czasu. U nas basen był udręką. Woda do wymiany praktycznie codziennie. Do tego mycie i szorowanie z oślizgłości (o ile wiesz o co mi chodzi ). Stałe pilnowanie, żeby dzieci się nie potopiły, więc strach malucha zostawić nawet na chwilę samego na dworze. Nawet jak się nie kąpały, ale jak była oda w basenie. I najważniejsze. Jak tylko dzieci wchodziły do wody, to nie wiedzieć skąd zjawiały się końskie muchy, który gryzły. Trzeba było więc stale być, obserwować i odganiać. W końcu zrezygnowaliśmy z basenu na rzecz węża Najbardziej pasuje im trampolina i wąż ze zraszaczem

no dużo w tym racji, na dłużej to strach zostawić basen bo ciągle by trzeba było patrzeć, czy Milena czegoś nie wymyśli! i tak na razie byłby to taki basenik mały, więc można nawet na tarasie rozstawić i nie będzie niszczył nawierzchni, pod niego najwyżej dać koc i z głowy, popluskają się dzień-dwa i na pare dni przerwa a teraz jak trawa urośnie i rozstawi się zraszacz wahadłowy, to niech sobie po tym latają, pewnie też będą miały radochy co niemiara
dzięki Kochana takie praktyczne i bezpieczne rozwiązania najlepsze
pozdrawiam :*
kitek81 21:46, 08 kwi 2014

Bogda napisał(a)
Ja sobie warzywnik rozplanowałam zimąrozpisałam, rozrysowałam i ślęczyłam przy tym kilka dniwszystko według zasada w ta sobotę wzięłam koszyk z nasionami(bo niespodziewanie zostałam sama i mogłam rzucić się do ogródka) i zagubiłam te moje rozpiski i nasiałam jak leciałozobaczymy co z tego galimatiasu będzie

niezła jesteś ja już też pare dni na to straciłam, jak zrobiłam tak zrobiłam w zeszłym roku wszystko porosło, więc i tym razem liczę na sukces
u Ciebie też na pewno będzie wszystko ok
kitek81 21:47, 08 kwi 2014

jagoda99 napisał(a)
Kasiu jestes pracowita jak pszczolka
Pozdrawiam

trzeba coś robić, bo jak patrzę na Wasze piękne ogrody to też tak chcę to największa motywacja
pozdrawiam
kitek81 21:50, 08 kwi 2014

Ewa4 napisał(a)
Kasia poczekaj na mnie ja od poniedziałku ruszam z ogrodzeniem brama juz czeka reszta w drodze a Ty pędzisz dopiero co nawadnianie zrobilas a juz ogrodzenie robisz

i powiem Ci szczerze, że w poniedziałek i dziś nic nie zrobiłam i już mi jakoś tak dziwnie, mam poczucie, że czas stracony chociaż czas spędzony przed kompem w celu zdobycia informacji i cen, no i rozplanowanie warzywniaka to też w sumie jakaś praca wykonana, ale jak nie wyjdę z łopatą, to aż tak głupio jakoś i czegoś brakuje
a jakie ogrodzenie i panele wybraliście?
pozdrawiam
kitek81 21:53, 08 kwi 2014

Tess napisał(a)
A, to ja też się dopiszę
U mnie w zasadzie nie padało.
Z dużej chmury - mały deszcz.
A tak liczyłam, bo nawóz rozsypałam.

ja też już nawozy wszędzie mam porozsypywane, więc i u mnie deszcz się przydał, z resztą na nowo wsadzone roślinki też się przydało tylko mogło łagodniej padać, bo cięło mocno!
ciekawe jaka pogoda będzie do końca tygodnia, bo od jutra mam wolne do niedzieli i chciałam podziałać w ogrodzie, okna sobie pomyć, mam roboty dużo!
kitek81 21:55, 08 kwi 2014

idę popodlewać swoje rozsady, a mam tego troszkę, bo już w 2 pokojach jutro cyknę fotki i pochwalę się, jak mi wszystko rośnie
kitek81 08:56, 09 kwi 2014

Moje maleństwa
Pomidory

Pelargonie

Lawenda
kitek81 08:59, 09 kwi 2014

Ogórki

Zdjęcie całości co u teściowej w pokoju

W przejściowym pokoju do garazu-hortensje, pecherznica i dereń
kitek81 09:04, 09 kwi 2014

I u Mileny w pokoju.
Jeżówka, trawa pampasowa i takie bordowe jak pokrzywa