Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Luckaa 12:35, 05 maj 2014

kitek81 napisał(a)

od dzisiaj zaczniemy robić z drugiej strony domu i kawałeczek z tyłu nam został i jak to zrobimy to posiejemy trawę, bo na razie to i tak za zimno!
hortki mi też padają! podglądałam jeszcze pare czy są te robaczki do obfocenia, ale nic już nie znalazłam! ale na razie nie wyrzucam, bo będzie tak jak z berberysami, listki opadły i wyrzuciłam, a Lenka zostawiła i na następny rok miała sadzoneczki więc na razie niech będą! przechowywalnik na zewnątrz im szykuję-będzie tam gdzie ta skrzynka stoi pod oknem
pozdrawiam :*

Niewiem czy to o mnie mowa, ale niestety padły te berberysy, ale też jeszcze zostawiłam.
kitek81 13:13, 05 maj 2014

Mirka napisał(a)
Też nie wywalam bo te bezlistne właśnie w tym roku mi ładnie rosną puszczają od korzeni trza cierpliwie czekać

to mnie troszkę pocieszyłaś, dam im szanse i będę cierpliwie czekać, może coś z nich jeszcze będzie
kitek81 13:13, 05 maj 2014

Bogda napisał(a)
No kochana, ale robotabrawo

dziękuję, ale nie tylko ja pracowałam w majówkę, pewnie większość z nas się napracowała!
kitek81 13:16, 05 maj 2014

Luckaa napisał(a)
Ja z braku czasu hortensje trzymałam w wodzie, wypuściły listki, ale wkońcu tez padły Coś mi te ukorzenianie ostatnio nie idzie...

ale nie wyrzuciłaś ich jeszcze? może jeszcze puszczą korzonki?!

Luckaa napisał(a)

Niewiem czy to o mnie mowa, ale niestety padły te berberysy, ale też jeszcze zostawiłam.

tak, o Tobie mowa a berberysy w zeszłym roku co kupiłam w szkółce też mizerne były, a w tym roku ładnie puściły listki i rosną elegancko może tak już one maja
Maria667 13:47, 05 maj 2014

Kasiu!
Warzywnik ogromny! Trawę już posiałaś, czy to jeszcze przed Tobą? Masę pracy zrobione.
Pozdrawiam.
kitek81 15:10, 05 maj 2014

Maria667 napisał(a)
Kasiu!
Warzywnik ogromny! Trawę już posiałaś, czy to jeszcze przed Tobą? Masę pracy zrobione.
Pozdrawiam.

warzywniak fakt, wygląda na spory, ale jak dla nas akurat uwielbiam swoje warzywka
trawę na kawałku wcześniej posialiśmy, to na drugi dzień nam rozwiało, teraz sobie szykujemy już na całości praktycznie i jak się za pare dni poprawi, to wszędzie siejemy mam nadzieję, że do 2 razy sztuka
buziaki :*
kasiek 18:57, 05 maj 2014

Rany aleś sie narobiła kobieto - ale jaki efekt! Od razu wszystkie nasadzenia inaczej wyglądają kiedy wszystko wypieliłaś!

A te sadzonki to już kosmos ales przedszkole wyhodowała - piękne zdrowe i dorodne! Normalna plantacja!

Warzywek zazdroszczę bo ja nie mam ani miejsca, ani słońca na grządki. Zresztą w zasmrodzonym Krakowie - to co to za zdrowie?
Matka 18:59, 05 maj 2014

kitek81 napisał(a)

dziękuję, ale nie tylko ja pracowałam w majówkę, pewnie większość z nas się napracowała!

nom, ja trochę tyż
Ewa4 19:14, 05 maj 2014

Czytam o odnóżkach hortensji i powiem Ci ,że mi jedna odmiana padła ale te co Tobie wyslalam mają korzonki i piękne liście wiec jedne łatwo się ukorzeniają a nie które ciężko bo chyba nie wszystkie Ci padły ?
kitek81 21:57, 05 maj 2014

kasiek napisał(a)
Rany aleś sie narobiła kobieto - ale jaki efekt! Od razu wszystkie nasadzenia inaczej wyglądają kiedy wszystko wypieliłaś!

A te sadzonki to już kosmos ales przedszkole wyhodowała - piękne zdrowe i dorodne! Normalna plantacja!

Warzywek zazdroszczę bo ja nie mam ani miejsca, ani słońca na grządki. Zresztą w zasmrodzonym Krakowie - to co to za zdrowie?

jak ja uwielbiam takie wpisy <3 normalnie podbudowywują mocno dziękuję Kochana :*