Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:49, 09 cze 2014

Mirka napisał(a)
Ale dziewczyno sadzonek narobiłaś nieźle miłego tygodnia

narobiłam, ale zobaczymy ile z tego się ukorzeni Tobie pewnie prawie wszystkie, mi pewnie mniej
ale za Twoimi radami dałam od razy na dwór, potem na zimę zadołuję
pozdrawiam
kitek81 21:51, 09 cze 2014

eda napisał(a)

Wręcz śliczna pozdrówka Kasiu zostawiam

dziękuję
czekam na rozkwit kolejnej, ciekawa jestem, jak wygląda
pozdrawiam :*
kitek81 21:56, 09 cze 2014

dzisiaj był cd upałów, znów za dużo na polku nie zrobiłam podleliśmy tylko wszystko i zebrałam truskawki a i dokupiłam jeszcze 4 kwiatki do moich pelasiek, bo miałam jeszcze 2 doniczki na nóżce i do nich dosztukowałam, w jednej dałam dwukolorową biało-fioletową surfinię i do tej większej begonię białą i różową i jeszcze kupiłam sobie fuksję, będzie sobie sama rosła nie wiem jeszcze jaki będzie kolorek, bo jest bez kwiatków

Mireczko, a mam jeszcze pytanie do tych horti co mi przeżyły-mam je jakoś teraz przesadzić do osobnych doniczek? czy zostawić tak jak jest?
Mirka 22:05, 09 cze 2014

Wczoraj byłam na działce i z ciekawości wyciągnęłam z ziemi patyk Limki bez listków i okazała się że patyk ma niezłe korzonki.Tak wiec nie ma reguły że jak są listki to się pojawią i korzonki.Patyk powinien ruszyć ze śpiącego oczka albo od korzonków.Foto brak bo robale okropnie na mnie napadły i uciekłam do domu.Dziś mam całe kostki opuchnięte i strasznie swędzi
kitek81 22:30, 09 cze 2014

Mirka napisał(a)
Wczoraj byłam na działce i z ciekawości wyciągnęłam z ziemi patyk Limki bez listków i okazała się że patyk ma niezłe korzonki.Tak wiec nie ma reguły że jak są listki to się pojawią i korzonki.Patyk powinien ruszyć ze śpiącego oczka albo od korzonków.Foto brak bo robale okropnie na mnie napadły i uciekłam do domu.Dziś mam całe kostki opuchnięte i strasznie swędzi

wczoraj też wyciągnęłam pare patyków z uschniętymi listkami, ale korzonków nie widziałam czy jest jeszcze szansa, że puszczą?
a z tymi co się uchowały-przesadzać?
komary nieźle spragnione i żądne krwi, tną niemiłosiernie i faktycznie jakoś mocniejszy ten swój "jad" mają, bo ja co nie jestem wrażliwa na ich ukąszenia, też mocno puchnę!
w dodatku na zajęciach w pracy w polu atakowały mnie różne inne robale :/ pełno tego dziadostwa!
Mirka 22:42, 09 cze 2014

Kasiu jak masz patyczki w doniczkach i pusciły listki to ja bym tą doniczkę zadołowała i dopiero na wiosnę przesadziła na miejsce stałe.Tam jest słaby system korzeniowy i listki roślina może sobie nie poradzić.Ja swoje zeszłoroczne na wiosnę przesadzałam i długo się zbierały do życia korzenie miały jak moja pięść.
22:43, 09 cze 2014
Kasiu witaj i wpadnij do mnie bo sie trawką chwale. A jak u Ciebie???
kitek81 23:04, 09 cze 2014

Mirka napisał(a)
Kasiu jak masz patyczki w doniczkach i pusciły listki to ja bym tą doniczkę zadołowała i dopiero na wiosnę przesadziła na miejsce stałe.Tam jest słaby system korzeniowy i listki roślina może sobie nie poradzić.Ja swoje zeszłoroczne na wiosnę przesadzałam i długo się zbierały do życia korzenie miały jak moja pięść.

dobrze, to nie będę ich ruszała, niech sobie tam spokojnie rosną, do przyszłego roku, nawet i dobrze, że tak długo, może wtedy już będę miała wszystko w koło "tłem" obsadzone i będę tworzyć jakieś rabatki
a nie chcę im zaszkodzić, bo i tak to niewiele z tego co powtykałam
kitek81 23:05, 09 cze 2014

Kalamandyna napisał(a)
Kasiu witaj i wpadnij do mnie bo sie trawką chwale. A jak u Ciebie???

widziałam, trawkę masz śliczną i nie tylko trawkę
kitek81 23:11, 09 cze 2014

idę spać, bo jutro muszę godz prędzej wstać do pracy :/