Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 16:28, 07 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, ogrodzenie perfecto Bardzo ładnie kwitną Ci kwiaty, nie widać prawie, że to już jesień Pozdrawiam cieplutko (u mnie przymrozków jeszcze nie było).

Dzieki za miłe słowa :* dziś też nie mieliśmy przymrozku, cieplej nocą, ale w dzień chłodniej niż ostatnio i słońce też jakieś takie słabsze, ale podobno weekend ma być jeszcze słoneczny i ciepły, wiec tej wersji się trzymam
Pozdrawiam
kitek81 22:15, 07 paź 2014

drewno pocięte, porąbane, ułożone, jutro em wraca do ogrodzenia mam nadzieję, że do połowy przyszłego tygodnia skończy a potem będziemy montować przęsła, bramę, furtki nie mogę się już doczekać
kitek81 22:54, 08 paź 2014

wieczorem moja mama mnie przygnębiła-otóż z mężem październik i listopad to miesiące naszych urodzin, imienin i rocznica ślubu cywilnego, mama pytała się, co chcemy dostać, bo robimy jedną, dużą imprezę łączącą te wszystkie uroczystości, powiedziałam, że mogą dać m.in. jak chcą pieniążki, to sobie kupimy roślinki do ogrodu-na co moja mama stanowczym głosem, że NIE, bo wystarczająco dużo kasy wkładamy w ogród, zdecydowanie za dużo! i że kasy na pewno nie da!
ot, tyle, a zabolało mnie jakoś bardzo!
czy jestem przewrażliwiona?
bo my z emem uważamy, że to dopiero początek zakupów roślinowych! ja także sądzę, że mało jeszcze mamy, z resztą o tym wiecie, bo ciągle Wam o tym marudzę
to się wyżaliłam
idę się myć i spać
a jutro już czwartek oby do piątku
kitek81 23:56, 08 paź 2014

Ale za to, tak dla równowagi, to teściowa dziś poleciała do ogrodniczego i przejęta do mnie dzwoni, że są jeszcze hortensje, przeczytała mi nazwy, powiedziałam jest, o której ostatnio mówiłam, ona policzyła i mówi, ze jest 5, a że mi 3 są potrzebne, więc była ucieszona
kitek81 23:58, 08 paź 2014

Aaaa i ostatnio w kaskadzie wygrałam 2 zł, a dziś już 8 zł
Tess 00:03, 09 paź 2014

Zabolało, bo poczułaś się oceniona, w dodatku negatywnie.
Chciałabyś - jak każdy z nas- żeby inni docenili nasze wysiłki, dążenia, a tu okazało się, że rodzona matka nie docenia...

Kasiu, nie dziw się rodzicom. I nie chowaj urazy.

Rodzice nie rozumieją, dlaczego tyle kasy (w podtekście- potrzebnej na inne ważne rzeczy) wydajecie na ogród, bo mają odmienne od waszych priorytety.
I w przypadku ogrodu to nie jest tylko kwestia różnic międzypokoleniowych.
Większość z nas tu obecnych przed erą ogrodowiskową za normę ogrodową uważała żywopłot z tui i trawnik, który nie wiedzieć czemu, marnie rośnie. I zapewne rodzice takie "normalne" ogrody znają.
Poza tym kto kiedyś płacił za kwiatki do ogrodu? Sąsiadki podzieliły się tym, co miały - za darmo

Dobrze będzie Choć kasy jednak pewnie na roślinki nie dostaniesz

AgnieszkaW 00:04, 09 paź 2014

Kasiu, wszystko poczytałam, fajne takie 'nocne' rozmowy Polaków. Z Twojej wypowiedzi wynika, że lepiej o pewnych rzeczach nie mówić rodzince, czyli co i na co wydajemy, bo mogą tego nie zrozumieć...
Tess 00:05, 09 paź 2014

O, jak pisałam dopisałaś o teściowej. No i świetnie!
Mama zatem będzie miała do kogo równać
yolka 07:39, 09 paź 2014

Kasia, u mnie była wczoraj koleżanka i odkryła w smieciowisku za garażem kilkadziesiąt czarnych doniczek. zapytała czy ja te kwiaty kupiłam. No tak, kupiłam. ZANIEMÓWIŁA. Nie przejmuj sie za bardzo, nie tylko Twoją mamę dziwia zakupy ogrodowe. Pozdrawiam
Marta7 07:45, 09 paź 2014

kitek81 napisał(a)

chyba najgorzej zacząć posadzić pierwszą roślinkę! no cóż najwyżej będę Królową Przesadzania z resztą już to robię

Kasiu jak mi się to spodobało-KRÓLOWA PRZESADZANIA! Ja ten tytuł posiadłam już dawno i sprawia mi ogromną frajdę i niesamowite emocje Ledwo wczoraj przesadziłam chyba pół ogródka i wróciłam do domu po zmroku niezmiernie szczęśliwa-a za jakiś czas zaś to poprzesadzam i zaś będę szczęsliwa i tak od wiek wieków trwa moje szczęście
A Ty jesteś w lepszej sytuacji bo przed zaplanowaniem ogrodu trafiłaś na Ogrodowisko i wiesz co w trawie piszczy i M ma całkowitą rację -będzie to WASZ najjjjjpiękniejszy ogród!
Pozdrawiam serdecznie