Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kasiek 17:08, 24 sty 2015

Zdrówka życzę! I nie martw się, im dłużej tworzysz ogród tym bardziej będziesz go kochac i marzyc tworząc go...
na dobre rzeczy trzeba czekać Za to wynagradzają wszystkie chwile wyczekiwania
kitek81 18:44, 24 sty 2015

kasiek napisał(a)
Zdrówka życzę! I nie martw się, im dłużej tworzysz ogród tym bardziej będziesz go kochac i marzyc tworząc go...
na dobre rzeczy trzeba czekać Za to wynagradzają wszystkie chwile wyczekiwania

Wszystko się zgadza a na kolejne prace w ogrodzie czekam z utęsknieniem
Pozdrawiam serdecznie
kitek81 18:48, 24 sty 2015

A dziś w Biedrze kupiłam prymulkę

Dałam cebulkę na szczypiorek

I inne kwitnące u mnie w domu

I moje ukorzenione kwiatki doniczkowe
kitek81 22:48, 24 sty 2015

a tak w ogóle, to muszę napisać, co planuję z nasadzeń na najbliższe sezony, bo pewnie w ten nie dam rady zrobić/kupić wszystkiego
może jutro porobię zdjęcia tych miejsc, opiszę co tam wymyśliłam, a potem liczę na Wasze opinie i rady
a dziś idę już spać, bo jestem zmęczona po służbie!
miłej nocy i niedzieli
Tess 22:51, 24 sty 2015

OK, będę jutro
as226 01:07, 25 sty 2015

czekamy
eda 14:05, 25 sty 2015

kitek81 napisał(a)

Dzięki za kawałek wiosny, który mi zostawiłaś w postaci kwiatków
Dla Ciebie

Pozdrawiam

Śliczne Miłej niedzielki
Ewa4 14:29, 25 sty 2015

No proszę wpadłam w samą porę podziel się co zaplanowałaś może coś mi się udzieli .Pozdrawiam
kitek81 18:42, 25 sty 2015

Tesiu, Asiu i Ewuniu, widzę że już czekacie, to napiszę, co tam sobie wymyśliłam niestety rysunków nie będzie (może ktoś zdolniejszy mi to rozrysuje ?!), więc musicie póki co użyć wyobraźni

na tym odcinku co powyżej widać, wzdłóż płota chcę:
dać 3 wiśnie umbry i tak, przy pierwszej tej z narożnika przesadziłabym koło niej 4 rh co już mam kupione, w środkowej dałabym coś zimozielonego, jakieś kulki na pniu, obrzeże z bukszpanu, jakiś kolorowy akcent typu berberys i np tawuła japońska, a przy trzeciej hortensje vanille frise

i tu gdzie sa rh, je bym właśnie przeniosła, dałabym na tym kawałku tuje smaragdy, a przed nimi magnolię, tylko nie wiem, czym ją jeszcze podsadzić, albo co dać koło niej? liczę na propozycje

i nie wiem, co zrobić z tym odcinkiem, gdzie są te małe choineczki, a może tu dać magnolię? zostawić choinki, czy się z nimi pożegbać? em mowi, że i tak kiedyś pójdą na drzewko bożonarodzeniowe!

i co myślicie?
EPODLAS 19:56, 25 sty 2015

U nas chyba więcej śniegu. Kasiu, magnolię posadź. Piękne drzewko i jakie ma kwiaty. Gdybym miała ogród blisko koniecznie bym magnolię posadziło. Ale u mnie na działce wydmuchowo.