Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 18:08, 13 kwi 2013

Nieszko, dodaję plan działki, mam nadzieję, że teraz podziałka będzie widoczna!
kitek81 18:13, 13 kwi 2013

byliśmy też patrzyć na kostkę brukową, nie mieli tylko tyle grafitowej ile chcieliśmy, więc mamy dzwonić po niedzieli i zamówić! będziemy chyba robić szarą z grafitową!
dzwoniłam też do wujka od czarnoziemu, bo dzwoniłam po piach pod kostkę, to od razu popytałam o czarnoziem-u mnie sporo tego wyjdzie, więc wujek zaproponował, że kogoś zna, co ma ziemię polną z wykopu stawu i może część takiej ziemi dać pod spód?! co Wy na to?
Ewa4 19:58, 13 kwi 2013

Ja u siebie na działce mam ziemię z kopanego stawu i co mądrzejsi mówili że nic nie urośnie a ja jestem zadowolona bo trawa i wszystko co posadzę rośnie .
kitek81 21:07, 13 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Ja u siebie na działce mam ziemię z kopanego stawu i co mądrzejsi mówili że nic nie urośnie a ja jestem zadowolona bo trawa i wszystko co posadzę rośnie .

dzięki za opinię, przyjedzie wujek to przedyskutuję z nim ten temat, ciekawa jestem jaka to wtedy jest ziemia, żeby się nie okazało, że glina może?!
Ewa4 21:21, 13 kwi 2013

kitek81 napisał(a)

dzięki za opinię, przyjedzie wujek to przedyskutuję z nim ten temat, ciekawa jestem jaka to wtedy jest ziemia, żeby się nie okazało, że glina może?!

Kaśka jak Ci powiedział że ktoś kopał staw to sądzę że kopał go na terenie podmokłym więc tak myślę że jakaś łąka to powinna być czarna ziemia u mnie czasem się trafiała taka siwa ziemia mówią u nas na to "ił" innej nazwy nie znam ale jakoś wszystko rośnie ja nie narzekam ale dobrze dopytaj.
kitek81 21:30, 13 kwi 2013

czasem taką ziemię chcą oddać za darmo, więc to byłby kolejny argument za! no ale nawet jakby było o połowę tańsze to się opłaca! przyjedzie wujek to z nim pogadam!
a u Ciebie faktycznie wszystko dobrze rośnie, więc to też przemawia za!
kitek81 22:22, 13 kwi 2013

byłam dziś patrzeć na ten taras i tak sobie wymyśliłam, że może jednak dać go troszkę inaczej! tam gdzie to czerwone to w środku taras, a zielone to te skarpy:

i jeszcze myślę nad studnią, czy jej przypadkiem nie zrobić, to zawsze jakaś oszczędność wody!
nieszka 22:35, 13 kwi 2013

A co ze środkiem gdzie nie będzie skarp? Schodki jakieś?

Co do ziemi z kopania stawu to trzeba uważać bo to może być mała urodzajna ziemia na której rośliny nie będą chciały rosnąć.
kitek81 22:37, 13 kwi 2013

no schodki jakieś! ale boję się, że za daleko mi się wysuną, bo ten taras w sumie wysoko jest, z jakieś 80cm!
kitek81 22:39, 13 kwi 2013

i właśnie tego się obawiam, że może być to jakaś nieciekawa ziemia, chociaż od mojego piachu z pewnością lepsza już tak sobie myślę, że część tego piachu zgarnę pod taras!