Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

nieszka 22:44, 13 kwi 2013

Ziemia z wykopów może okazać się martwicą glebową...
Znalazłam Ci artykuły Danusi o przygotowaniu gleby pod ogród.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/295-jak-poprawic-zdrowotnosc-gleby-w-ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/300-przygotowanie-gleby-pod-ogrod
Ewa4 22:46, 13 kwi 2013

kitek81 napisał(a)
czasem taką ziemię chcą oddać za darmo, więc to byłby kolejny argument za! no ale nawet jakby było o połowę tańsze to się opłaca! przyjedzie wujek to z nim pogadam!
a u Ciebie faktycznie wszystko dobrze rośnie, więc to też przemawia za!

Kaśka ja jak kopali staw to spodobała mi się ta ziemia i pocztą pantoflową się dowiedziałam ze chcą się pozbyc tej ziemi oddadzą za darmo tylko wywieść na swój koszt no to M poszedł pogadał no i była za darmo wzieliśmy 50 jelczy i jak już ziemię mniałam u siebie na działce facet powiedział że chce( podał kwote )kasę za ziemię no i dla świętej zgody zapłaciliśmy żeby nie było plotek bo przecież nie oddam spowrotem bo to nie paczka zapałek i od tamtej pory jak coś za darmo to tylko na piśmie inaczej nie podejmuję tematu
kitek81 22:51, 13 kwi 2013

dzięki Aga, już przeczytałam!
to mnie zmartwiłaś qrcze to jestem w kropce!
kitek81 22:54, 13 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)

Kaśka ja jak kopali staw to spodobała mi się ta ziemia i pocztą pantoflową się dowiedziałam ze chcą się pozbyc tej ziemi oddadzą za darmo tylko wywieść na swój koszt no to M poszedł pogadał no i była za darmo wzieliśmy 50 jelczy i jak już ziemię mniałam u siebie na działce facet powiedział że chce( podał kwote )kasę za ziemię no i dla świętej zgody zapłaciliśmy żeby nie było plotek bo przecież nie oddam spowrotem bo to nie paczka zapałek i od tamtej pory jak coś za darmo to tylko na piśmie inaczej nie podejmuję tematu

a no widzisz, czyli muszę się dokładnie wujka podpytać o te warunki sprzedaży i czy w ogóle to dobra ziemia!
Marta7 22:55, 13 kwi 2013

Kasiu pozdrawiam serdecznie ! Widzę że dzialasz intensywnie i tak trzymaj !
kitek81 22:58, 13 kwi 2013

Marta7 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam serdecznie ! Widzę że dzialasz intensywnie i tak trzymaj !

hej Marta ja działam intensywnie?! no coś Ty! jak odwiedzam innych wątki i czytam ile w ogrodzie zrobili, to ja mam wyrzuty, że nic nie zrobiłam, nawet nie popikowałam pomidorków-jutro muszę to zrobić OBOWIĄZKOWO!
pozdrawiam
Debra 23:12, 13 kwi 2013

Z ziemią to zawsze jest pewna loteria. Najgorzej jak jest wyjałowiona, bez mikroorganizmów, to trzeba potem ulepszać i ulepszać. Ale nie masz wyjścia chyba, najwyżej potem obornik będziesz zbierać i przekopywać. Albo taki w granulacie, tylko on dość drogi.
Kasiek 23:17, 13 kwi 2013

Zycze Ci spokojnej nocki i slonecznego dnia jutro
kitek81 23:17, 13 kwi 2013

no nie wiem właśnie co zrobić! "chciałabym, a boję się"
dzisiaj się nawet śmiałam do M, bo jak wyjrzę przez okno dalej w polu widzę kretowiska i mówię do niego, że może żeby ziemię stamtąd przynieść i ciekawe ile by jej było
kitek81 23:18, 13 kwi 2013

Kasiek napisał(a)
Zycze Ci spokojnej nocki i slonecznego dnia jutro

dzięki Kaśku :* i wzajemnie :*