Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:45, 26 sie 2015

Mirka napisał(a)
Eee ja chcę Kasię na avatarku☺

już długo byłam
inag 01:07, 27 sie 2015

kitek81 napisał(a)

i chwasty mnie wq...ają, bo delikatnie nie mogę powiedzieć-kora niby jest a cholerstwo wyłazi ale ostatnio na próbę rozrobiłam środek na chwasty posmarowałam (latałam jak głupia z pędzelkiem, żeby roślin właściwych nie porazić!), ale widać, że więdną-nawet skrzyp

O to podajmy sobie ręce! Ja nie nadążam z plewieniem! A jeszcze na dodatek podlewanie działa codziennie i rośnie to dziadostwo w postępie geometrycznym!
Ja jestem przeciwnikiem używania nadmiernej chemii w ogrodzie ale dwa tygodnie temu zrobiłam to samo. Od strony lasu przy tujach nasiało się w korze jakiegoś dziadostwa. Wychodziły sryliony maleńkich siewek czegoś. nawet nie było jak tego wyplewić. w końcu się wkurzyłam. Kartonami pozasłaniałam tujki z jednej strony a trawnik z drugiej i spryskałam korę na całej długości. Na razie jest spokój
inag 01:08, 27 sie 2015

kitek81 napisał(a)

sadystka!

Tak bywa
inag 01:10, 27 sie 2015

kitek81 napisał(a)
i chyba jednak na tej przerabianej frontowej rabacie posadzę cisy przy ogrodzeniu na żywopłot! em tylko krzyczał, że on już do niej ręki nie przyłoży! nie wie jeszcze co go czeka
już dziś marudził, że on tyle się napracował nad zakładaniem trawnika, a ja teraz go wycinam ale zaraz szybciutko mu odpowiedziałam, że jeszcze trochę i sam będzie mnie prosił, zebym jakąś rabatkę sobie wycięła, żeby on miał mniej do koszenia

Haha, a mówiłam

Niech zadzwoni do mojego On też trzy lata temu nie pozwalał mi drzewa posadzić bo 40 cm trawy trzeba będzie wyciąć Od zeszłego roku pyta czu nie chcę jeszcze jakiegoś placyku żwirowego
Milka 13:18, 27 sie 2015

kitek81 napisał(a)

czyli jednak coś ze mną nie ten teges
ja to się sama nakręcam, zrobię jedno i od razu chciałabym mieć zrobione od razu drugie!
Ty chyba też nie odpuszczasz

sliczny awatarek

Nie, dobrze, że upały, bo zajechałbym się, jak koń

dawaj z powrotem swój buziak na avatarku
eda 13:46, 27 sie 2015

kitek81 napisał(a)
I gdyby nie deszcz, to skończyłabym pielić na tą rabate z hortkami, trawą, rozchodnikiem i żurawkami
Tyle zrobiłam z pomocą córki, bo em robił podbitkę

Ten kawałek mi został do zrobienia, ale to popołudniu, jak wrócimy z Jura Parku

toś się nadziabała kobieto och dzielna ty Buziolki A gdzie dziubasek twój co ? dawaj tu zaraz bo swojego też wywalę !
Mirka 15:45, 27 sie 2015

Kasiu rozrysuj mi na kartce swoje rabatki wraz z warzywniakiem.Oczywiście w wolnej chwili.
Agatek 17:47, 27 sie 2015

U Ciebie widzę z każdym dniem piękniej
kitek81 21:48, 27 sie 2015

inag napisał(a)

O to podajmy sobie ręce! Ja nie nadążam z plewieniem! A jeszcze na dodatek podlewanie działa codziennie i rośnie to dziadostwo w postępie geometrycznym!
Ja jestem przeciwnikiem używania nadmiernej chemii w ogrodzie ale dwa tygodnie temu zrobiłam to samo. Od strony lasu przy tujach nasiało się w korze jakiegoś dziadostwa. Wychodziły sryliony maleńkich siewek czegoś. nawet nie było jak tego wyplewić. w końcu się wkurzyłam. Kartonami pozasłaniałam tujki z jednej strony a trawnik z drugiej i spryskałam korę na całej długości. Na razie jest spokój

to chyba zrobię podobnie! bo z tydzień zajęłoby mi teraz pielenie, a wolę darń wyrwać i tujki posadzić urlop mija, a ja chcę go wykorzystać jeszcze trochę ogrodowo
kitek81 21:49, 27 sie 2015

inag napisał(a)

Tak bywa

no tak ...