Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Gardener27 21:17, 19 paź 2015

Rutewki bajeczne Pierwszy raz zwróciłem na nie uwagę w programie Mai Jakiś pan pokazywał je w swoim ogrodzie Może sobie kiedyś sprawię

Jak idą prace nad hotelami dla owadów ?

AgataBC 22:02, 19 paź 2015

Przemek, dziś skończyłam prace nad jednym apartamentowcem a drugi ukończony w 90%. Lepiłam dziś z gliny-fajna robota. Jedną półkę wypełniłam mokrą gliną i porobiłam różne otwory.Tylko rozwaliłam aparat, tnąc gumówką cegły. I jestem zła na swoją głupotę.
Rutewki w przyszłym sezonie będą może ładniej się prezentować.
AgataBC 22:13, 19 paź 2015

Anda napisał(a)
Piękne Twoje rutewki. Muszę zapamiętać, żeby się do Ciebie zwrócić, gdy znajdę na nie miejsce.
Też jestem ciekawa Twoich rękodzieł
Zyczę, by aparat po czyszczeniu znowu działał.

Rutewki to takie delikatne mgiełki a w bukietach wyglądają zjawiskowo.
Dzisiaj miały być zdjęcia no ale..
Aparat muszę gdzieś wysłać bo na miejscu chyba nie mam gdzie dać.
kasia_w 12:28, 20 paź 2015

Agata a spróbuj może aparat wyczyścić odkurzaczem i pędzlami. Nam zapchał się obiektyw drobnym piaskiem z pustyni i jakoś M go odczyścił domowymi sposobami.
AgataBC 15:54, 20 paź 2015

Spróbuję Kasiu bo koszty rozbierania obiektywu mnie rozwaliły
Ewik 16:01, 20 paź 2015

Rutewki cudne masz
07_Rene 16:37, 20 paź 2015

Witaj, jestem u Ciebie drugi raz... Dzisiaj nie sposób się nie odezwać
Bardzo podoba mi się Twój ogród, to że jest taki świeży i "Twój", podoba mi się też Twój wywód
Zgadzam się w 100%, że ogladanie wątków wywołuje burzę w mózgu i łatwo można zatracić swoje wizje i "styl". Sama powoli dojrzewam do tego co chce mieć u siebie, a co mi się podoba u kogoś.

Znajomi nieraz jak im pokazuje zdjęcia mojego ogrodu to pytają gdzie to jest, że to nie u mnie, że gdzie ja to mam,? Więc w grę wchodzi jeszcze jeden czynnik-fotografia. Najpiękniejszy ogród można brzydko pokazać, i odwrotnie. To też pokazuje na co kieruje się nasz wzrok wchodząc do ogrodu. Ja ponieważ nie mam jeszcze szkieletu-dużych drzew, krzewów (tylko zapożyczony krajobraz lasu) nauczyłam się patrzeć pod nogi, ale inni patrzą ogólnie i widzą niewiele ładnego. Zbliżenia trochę oszukują odbiorców. No ale co ja poradzę jak lubię makro

Masz rację, że zdjęcia oszukują Widzę to po swoim ogrodzie Zakładałam wątek, bo miałam nadzieję, że dostanę tu konkretne rady, ale teraz już wiem, że nie wszystkie są trafne, z tego powodu, że zdjęcie to tylko wycinek szerszego krajobrazu... a przy nasadzeniach trzeba brać pod uwagę wszystko...
Powoli dłubię sobie w ziemi dla przyjemności nie ulegając presji rywalizacji... u kogo jest ładniej

Też kupiłam w tym roku białą rutewke. Posadziłam przy różach, ciekawe co mi z tego wyjdzie
AgataBC 17:37, 20 paź 2015

Kasia_W spróbowałam i nic przy takiej wilgotności jak wczoraj może ten pył z cegły zrobił się gliną i blokuje.

Ewik dzięki, że wpadasz, ja jeszcze u Ciebie nie byłam. Rutewki te dwie nn kupiłam w Książu na festiwalu kwiatów i sztuki pod nazwą "Rutewka orlikolistna". Pozostałe w sieci. To wdzięczna roślinka. Pozdrawiam ciepło

Renata kolejne przemyślane zdania-dzięki, że podzieliłaś się swoim zdaniem , pamiętam Twój wątek-byłam tam kiedyś. Rutewki i róże to dobre połączenie są niższe odmiany rutewek do niższych róż, ja mam rutewki wysokie na ponad 1,5m.

Ps. no to już wiem gdzie jest kolejny wątek z pięknymi zdjęciami.
Filomena 15:25, 21 paź 2015

A ja o rutwece nie miałam zielonego pojęcia, aż sprawdziłam w swojej literaturze, czyżbym przegapiła - ani słowa ! Ona jest idealna do mojego bałaganu ! Białą to po prostu muszę sobie sprawić - a czy one się dzielą, sieją, jak tu zaoszczędzić?
kasia_w 15:31, 21 paź 2015

Agata- cicho sza o rutewkach Chyba rozpętałyśmy nowy trend na O.