Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

kasia_w 13:02, 16 paź 2015

Agata
i wiesz co- dziękuję Ci, bo dzięki Twojemu ogrodowi wracam dziś do pracowni, w której nie byłam ponad rok. Posprzątam choć trochę na początek
Jestem artystą raczej "nieczynnym", zwykle pracuję przy komputerze wiele godzin dziennie. I poczułam, oglądając Twoje działania, jak bardzo mi brakuje mojego rzemiosła, które kocham przecież. Tabliczki witrażowe dla roślin będą
AgataBC 14:46, 16 paź 2015

Łoo Kasia jak mi teraz miło
Nawet posprzątanie da Ci satysfakcję. Ja po sezonie miałam pracownie bardzo zagraconą, trochę już ogarnęłam i aż przyjemnie się patrzy.
Zobaczysz jaką odczujesz przyjemność a my docenimy rzemiosło. Warto na to czas poświęcić. Czekam na tabliczki
Filomena 15:36, 16 paź 2015

A ja jeszcze chcę stwierdzić, że dzisiejszy dzień, chociaż się jeszcze nie skończył, uważam za wyjątkowo udany w związku z naszą dyskusją. Czekam cierpliwie na Wasze twórcze działania
Anda 16:23, 16 paź 2015

Bardzo intersująca dyskusja. Cieszę się, że mogłam ją przeczytać. Mam podobne przemyślenia, tylko może jeszcze dorzucę, że dla mnie estetyka ogrodowa nie kończy się na O. Cały czas szukam nowych, dobrych pozycji książkowych na temat ogrodów. Może też dlatego aż tak bardzo nie robią na mnie wrażenia ogrody pod linijkę, które mimo to niewątpliwie są piękne.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataBC 16:55, 16 paź 2015

FilomenaCieszę się i zdjęcia pokazałaś i popisałaś trochę.
Przez zimę pewnie powstanie wiele dodatków do rabatek.

Ewa W Polsce ciężko o dobre pozycje książkowe, albo ja szukać nie umiem, jesteś w ciut lepszej sytuacji Wiadomości nigdy za wiele, a na forum są promowane różne style i są wątki o wielu ogrodach w Polsce i na świecie. Inspiracji wiele.
Ja też przeszukuje w tym celu Piny.
Anda 17:04, 16 paź 2015

Agcia napisał(a)

Ewa W Polsce ciężko o dobre pozycje książkowe, albo ja szukać nie umiem, jesteś w ciut lepszej sytuacji Wiadomości nigdy za wiele, a na forum są promowane różne style i są wątki o wielu ogrodach w Polsce i na świecie. Inspiracji wiele.
Ja też przeszukuje w tym celu Piny.

Nie przeczę. Forum jest wspaniałym źródłem inspiracji, chociażby przez, już tu wcześniej wspomnianą, różnorodność. Poza tym artykuły udostępniane przez Danusię, są wspaniałym źródłem informacji. Dlatego też tu jestem
A polski rynek książkowy z każdym rokiem nadrabia zaległości, więc będzie lepiej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 20:09, 17 paź 2015

Agatko chodź do mnie zobacz jarząbka , kosztował 48zł .
AgataBC 21:16, 17 paź 2015

Pędzę
Mathildis 22:14, 17 paź 2015

Agcia napisał(a)

(...)
Wiesz jak to jest z Ogrodowiskiem. Na początku podglądałam tylko jeden wątek-Marka z ogrodu średniowiecznego. Bardzo mi się podobało to co tworzył. Założyłam wątek i pokazałam co miałam. Myślałam, że mam tak ładnie. Chciałam obstać przy swoim stylu. Ale zaczyna się oglądać wątki innych osób, wielu innych osób. I nagle się okazuje, że wstyd pokazać ten swój "ładny ogródek" i najchętniej by się usunęło te zdjęcia, wątek i pokazało jak już się zmieni ten ogród.
Oglądanie kolejnych wątków robi burze w mózgu. (...)
I dlatego teraz dojrzałam, do tego by odróżniać co mi się podoba np. u kogoś, a tego co chcę u siebie. (...)

Chyba każdy po początkowym zachłyśnięciu się Ogrodowiskiem, dochodzi do wniosku, że tak te rady są wspaniałe, kompozycje piękne, ale oprócz tych wypracowanych już wzorców chcemy też w swoim ogrodzie odrobiny nas samych

Chyba dziś postaram się obejrzeć zmiany w Twoim ogrodzie - bo choć czasem podążam za tłumem uwielbiam indywidualistów idących pod prąd
Muzyka klasyczna

edit: Kalisz? rzut beretem
Mathildis 22:16, 17 paź 2015

Anda napisał(a)
Bardzo intersująca dyskusja. Cieszę się, że mogłam ją przeczytać. Mam podobne przemyślenia, tylko może jeszcze dorzucę, że dla mnie estetyka ogrodowa nie kończy się na O. Cały czas szukam nowych, dobrych pozycji książkowych na temat ogrodów. Może też dlatego aż tak bardzo nie robią na mnie wrażenia ogrody pod linijkę, które mimo to niewątpliwie są piękne.

Ja szukam na Pintereście i aranżacji pod konkretne rośliny w google grafika, książek ogrodniczych nie lubię, ale może dlatego, że na odpowiednie nie trafiłam