Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

kosolka 10:35, 25 mar 2016

Nie zawsze chodzi o pieniądze, choć tak jak mówisz, szkoda płacić jeżeli można zrobić samemu.. Chodzi przede wszystkim o chęci i o świetne pomysły. Jesteś niesamowita
Agatek 11:06, 25 mar 2016

Chęci chęciami, ale na to i czas jest potrzebny
kosolka 11:13, 25 mar 2016

Czas, mimo wszystko, zawsze się znajdzie.. Się sama przekonałam. Chociaż po pól godz, na raty, ale się da.. No, chyba, że się pracuje po 10 godz dziennie.. To pewnie nie.
anax 11:33, 25 mar 2016

Agata, Twoje szklarenki to idealne rozwiązanie dla tych z niedoborem parapetów czyli dla mnie. Ja też mam w większości okna na wschodnią stronę , a jedynie połaciowe na południe więc wieczny problem z odpowiednim naświetleniem. Odhaczam do zgapienia

Moje krokusy dopiero zaczynają kwitnąć. Bosko wyglądają te dwa odcienie w dużych plamach. Sadziłaś dużo cebul , czy tak się rozrosły?
AgataBC 15:20, 25 mar 2016

Ola, Agatka to prawda, nie każdy ma wyobraźnię zdolną do takich wyczynów. Bez pomysłu i smykałki i pieniądze nic nie dadzą. Części czasem trzeba kupić, a czasem od kogoś dostanę lub wykonuje z tego co mam pod ręką tzn.recykling.
Jeśli chodzi o czas to na najważniejsze rzeczy muszę go znaleźć,a na hobby chcę go znaleźć no chyba, że mnie przygnębienie złapie to wtedy palcem nie kiwnę.

anax kiedyś u kogoś tu na forum widziałam takie półki na oknie balkonowym-od podłogi do sufitu. To dopiero był widok
We wrzosowisku było wsadzonych około 200 cebulek ale w tym czyli ich drugim sezonie bardzo się pomnożyły i zagęściły-widok jest zjawiskowy

anax 17:58, 25 mar 2016

200 cebul to dużo cebul muszę w takim razie dosadzić jesienią.
Donia72 13:54, 27 mar 2016

Agcia, zdrowych i pogodnych świąt

Mysza 13:02, 29 mar 2016

Hej hej.
Super pomysł z piętrowymi szklarenkami
Liczyłam na zdjęcia ulubionego domku ogrodnika, ale te też wprawiły mnie w zachwyt.Bardzo lubię Twoje pomysły.
A kociaki nie wskakują na wysiewy??Moje zawsze próbują coś wygrzebać z ziemi
AgataBC 18:58, 29 mar 2016

Gosia w pracowni po zimie był sajgon miałam tam kolby ozdobnej kukurydzy i ptaki zrobiły sobie jadalnie. Ale już ogarnęłam, posprzątałam więc może jak słoneczko zaświeci to pójdę tam z aparatem. Lubię to miejsce.
Poczyniłam już pierwsze zapiski w notesie, przejrzałam co robiłam w zeszłym roku o tej porze, posiedziałam sobie na taborecie, pootwierałam opakowania z nawozami. Dostałam po zimie sporo popiołu z kominka, więc przesypałam z worka do ładniejszych pojemników.
Moja sakwa na narzędzia też już była w użyciu-jest naprawdę praktyczna.
W ogrodzie porządkowanie prawie zakończone.
Z wysiewami i kotami to różnie jest. Te kociaki "nadworne" bardziej wylegują się na już rosnących roślinach a naszą domową Klarysę nie interesują roślinki, a nawet gdyby to te niby "szklarenki" mają drzwiczki i ścianki więc nijak się do nich dostać.

AgataBC 19:55, 02 kwi 2016

Ze spaceru po lesie, w poszukiwaniu różnych mchów na postarzenie robionych płyt i mchowe fugi. Potem wszystko wrzuciłam do wiadra, mleko, woda i blender. Wylałam na posadzkę i czekam aż się zazieleni